galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 33
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: ROK 2014 - Plany Wydawnicze
Nihlathak

Odpowiedzi: 303
Wyświetleń: 115102

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Pią 17 Sty, 2014   Temat: ROK 2014 - Plany Wydawnicze
Witam,

Czy może planujecie wydać grę Mage Wars?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
  Temat: Spoiler Filmowy LEGENDY !
Nihlathak

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 19897

PostForum: Legendy   Wysłany: Czw 09 Cze, 2011   Temat: Super
No dzisiaj dostałem od Galakty "Legendy" i połączyłem spoiler HD z realem. Super dodatek, mocne karty dla chaosu, poza tym super spoiler.

Brawo!!!
  Temat: Zasady gry multiplayer
Nihlathak

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 9934

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Czw 10 Mar, 2011   Temat: Zasady gry multiplayer
Cytat:
Brolu
PostWysłany: Dzisiaj 10:50 Temat postu:
Myślę że dla klimatu bardziej :) Krasnoludy nigdy by się nie zbratały z Orkami :twisted:


Myślę, że całkowicie nie czujesz klimatu wielkiego świata Warhammera :oops:
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 09 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Witam mam problem z ta kartą: klik
Gdzieś w WHI_FAQ 1,3 wyczytałem, że jak zagra się taktykę należy rozpatrzyć wszystkie ewentualne efekty jeśli można. Chodzi oto, że zagrywam tę kartę spaczam kartę przeciwnika ale sam nie posiadam spaczonej karty jednostki abym mógł ją odpaczyć, to czy mogę zagrać tę kartę taktyki, czy tylko wtedy jak będą spełnione wszystkie warunki na tej taktyce? Muszę przyznać że wyraz "możesz " na tej karcie trochę mi namieszał, bo to oznacza, że mogę ale nie muszę czy, że muszę jak mam spaczoną. Czekam na odpowiedz.
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Pon 07 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Myślałem, że skoro są to Epickie Zaklęcia to niema sposobu na ich powstrzymanie, w końcu sporo kosztują. Czy w ogóle opłaca się mieć je w talii? Czy używacie ich ?
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Pon 07 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Witam mam pytanie odnośnie następujących kart!
klik , klik , klik , klik , klik , klik , Czy można anulować w jakiś sposób działanie tych kart, powstrzymać je lub zagrać akcje i z negować ich działanie?
PS: jedna z pierwszych kart jakie wpadły mi do głowy to klik
Jakie są wasze opinie?
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Jak powiedziałem dla mnie temat jest już jasny i jeszcze raz dziękuje z konstruktywną pomoc, wszystko już wiem :)

PS:Cogito PROSZĘ, jak widzę kaleczenie języka w stylu "masło maślane" lub "oczywista oczywistość " to po prostu mnie nosi blee... Bez urazy ale tego typu błędy określa się mianem "Pleonazmów" tak się nie mówi i nie pisze. :) spoko każdy czasem błądzi jak da się przeczytać ja też :)
Pozdrawiam
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
RasTafari
Cytat:
sory ale banda orków poszła na twój folwark i go zdemolowała, teraz nie ma znaczenia, że się znalazł jakiś kapłan co leczy poturbowanych, miałeś wybór, albo rzucić taktę po wyznaczeniu obrońcy (mniejsze obrażenia na Stolicę) albo po przydzieleniu obrażeń (ten poturbowany by przyjął więcej na siebie).

Uwielbiam takich fantastów :) poczytaj kartu znajdziesz kilka przykładów kiedy obrażenia "bandy orków" można przenosić, anulować itp... :P

No i oto chodziło DaRKeR

Cytat:
Obrońca nie przeżywa w fazie przydzielania, tylko po fazie Zadania. Czyli w fazie przydzielania spełniam warunki, po tej fazie Ty podnosisz mu życie o 1, i przy fazie zadania on przeżyje, ale nie zmienia to przydzielonych obrażeń z poprzedniej fazy.

teraz jak na to popatrzę w ten sposób to zaczyna mieć to sens, nie pomyślałem tak skupiłem się na czymś innym przez co nie zauważyłem tej ciągłości przyczynowo-skutkowej. Oki teraz jest to dość klarowne .
Wielkie dzięki za pomoc od razu widać kto żyje tą grą :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
DaRKeR Równie dobrze mógł bym się ciebie spytać a gdzie jest napisane że tak nie można. Dla mnie wiążącym stwierdzeniem jest, że aby zadać obrażenia stolicy to trzeba zniszczyć obrońców. Obrońca przeżywa wiec i obrażeń zadać nie można. To są obrażenia przydzielone ty je dopiero przydzielasz obrońcom a jak co zostają to następnie stolicy, a etap zadawania obrażeń to inna bajka. Zauważ że każda z nacji ma taką możliwość, Elfy mogą uleczyć np. jednostkę która w momencie wystawienia na obrońce jest ranna, przeciwnik przydziela obrażenia aby ją zniszczyć a gracz kontrolujący tuż przed etapem zadawania obrażeń leczy stare obrażenia klik
i obrażenia przydzielona na stolice przepadają. Podobnie się ma w przypadku krasnoludów gdzie można przesunąć przydzielone obrażenia na inną jednostkę itp... Rozumiem, że ta rozmowa nie prowadzi do ni kąt bo według mnie ja mam słuszność a ty uważasz inaczej masz do tego prawo. Ja ten fragment instrukcji odczytuje w ten sposób, szkoda że niema mądrego, który oficjalnie, od strony twórców gry rozstrzygną ten problem.
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
To mnie nie przekonuje z tego wynika, że aby przydzielić strefie obrażenia to musisz przydzielić tyle obrażeń jednostką aby je zniszczyć uwzględniając dodatkowe efekty typu Odporność. To jest nadal jednak przydzielenie obrażeń ale nie ich zadanie. Ja jako gracz zagrywam taktykę i w ten sposób uniemożliwiam zadanie obrażeń bo moja jednostka nie zostaje zniszczona. Zresztą i tak pod koniec tury mojego przeciwnika wytrzymałość tej jednostki zgodnie z ta taktyką klik wraca do poprzedniego stanu i tak ta jednostka ginie ale po etapie zadawania obrażeń.
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
No proszę Panowie nie wprawiajcie mnie w stan rozbawienia, Warhammer inwazja jak zresztą każda gra jest grą błędów. Jeśli przeciwnik przydzielając obrażenia nie zauważy, że jednostka ma odporność to jego problem bo to jego błąd. Nie bawcie się w dziecinadę, jeśli w jakiejkolwiek innej grze popełnisz błąd to twój proble i plus dla przeciwnika, przecież nikt nie zabrania dokładnego zapoznania się z kartą przeciwnika, mógł to zrobić nie broniłem mu. Domie nie należy go uczyć.
A jak skomentujecie takie zagranie: Jest etap przydzielania obrażeń gracz atakujący np. Imperium przydziela obrażenia broniącej się jednostce, która jest np. cień mroczniaków. resztę przydziela na stolicę. Ten etap się kończy teraz każdy z graczy może wykonać akcje. władca mroczniaków zagrywa taktykę klik Taktyka podnosi wytrzymałość Cienia do 2 do końca tury, jednostka w tej fazie pola bitwy nie została zniszczona bo ma za mało przydzielonych obrażeń i mimo przydzielenia obrażeń stolicy przepadają one bo główne założenie nie zostało spełnione nie został pokonany obrońca. Obrażenia zostały przydzielone na stolice ale rozpatruje się je dopiero na etapie ich zadawania, czyli jeśli gracz nie uwzględnił (bądź nie zauważył) odporności, źle rozdzielił obrażenia na etapie ich przydzielania. I to jest jego problem a nie broniącego się gracza. NIGDZIE W OFICJALNYCH ZASADACH NIE ZNALAZŁEM ŻE GRACZ MA OBOWIĄZEK KORYGOWAĆ BŁĘDY SWOJEGO PRZECIWNIKA. Według mnie Panowie jesteście nazbyt gorliwi w interpretacji zasad i zaczynacie dostrzegać coś czego tam niema.
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Dzięki za odpowiedz, też mu to czytałem ale on to całkowicie przeinaczył, że już sam zwątpiłem. Po prostu niektórzy nie potrafią przegrywać z honorem :) .
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 02 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Witam

Jak dobrze pamiętam aby przydzielić strefie obrażenia należy pokonać obrońców, ostatnio a dokładnie wczoraj miałem taką sytuacje. Gram sobie orkami a mój przeciwnik "krasnalami" on przydziela mi obrażenia i nie zauważa że z pośród 2 obrońców mam tę kartę: klik reszta obrażeń przechodzi na strefę. Czas na rozliczanie, mówię mu że moja jednostka ma 1 odporności i zgodnie z zasadami jednostka nie została zniszczona więc obrażenia przydzielone na stolice przepadają. No i wszystko pięknie tylko że władca "krasnali" strasznie mi się oburzył. Chciałem mu pokazać w oficjalnych zasadach ten zapis ale tu kolejna wtopa nie mogłem tego na mierzyć i mimo usilnych starań nie udało mi się to. Czy ktoś z was forumowicze może mi pomóc i podać stronę a najlepiej cytat. z góry dzięki!
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 01 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Dla mnie temat jasny :) rzygi trolla = śmierć Kazadora :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Nihlathak

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 232285

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 01 Mar, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Dzięki za wcześniejsza odpowiedz

Z tym adeptem jadeitu to faktycznie zagapiłem się jest tylko mowa o moich rozwinięciach.

Ale jak rozumiem zagrywając karty typu gniew khaina itp. to mimo świątyni sigmara usuwam wszystkie jednostki i nic za to nie płacę, bo efekt jest na jednostki a nie jednostkę.

Ale jak sytuacja się ma gdy robię takie "globalne" zagranie i jest na Król Kazador to czy muszę zapłacić dodatkowo 3 żetony za króla ?

Gram Orkami i mój przeciwnik często wystawia tego bohatera ja zagrywam rzygi trolla i mamy problem... jak go rozwiązać?
 
Strona 1 z 3
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.33 sekundy. Zapytań do SQL: 15