galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 24
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Cienie Mrocznej Puszczy
grodzek

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7396

PostForum: Cykl Cienie Mrocznej Puszczy   Wysłany: Pią 25 Lis, 2011   Temat: Cienie Mrocznej Puszczy
Jakoś tak pierwszy dodatek mnie urzekł.

Może dlatego że pierwszy...
  Temat: Problem z zasadami
grodzek

Odpowiedzi: 1604
Wyświetleń: 209935

PostForum: Władca Pierścieni LCG - Zasady gry   Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011   Temat: Problem z zasadami
Kurde... a cały czas myślałem że Gandalf może przed zejściem wziąć na klatę trochę ran :)
  Temat: Spis graczy LotR LCG
grodzek

Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 42436

PostForum: Miejsca, gdzie można zagrać we Władcę   Wysłany: Wto 06 Wrz, 2011   Temat: Spis graczy LotR LCG
Łódź, a także Łęczyca ;)
  Temat: Ulubiona drużyna
grodzek

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 9556

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Pon 29 Sie, 2011   Temat: Ulubiona drużyna
U mnie wygląda tak zazwyczaj to tak: (staram się grać pod przygody bohaterami)

Pierwsza osoba:

Eowina + Theodred + Dunhern

Druga osoba:

Gimli + Thalin (Legolas) + Bilbo
  Temat: Problem z zasadami
grodzek

Odpowiedzi: 1604
Wyświetleń: 209935

PostForum: Władca Pierścieni LCG - Zasady gry   Wysłany: Pią 12 Sie, 2011   Temat: Problem z zasadami
crabtree napisał/a:
A dziś mieliśmy taką sytuację że w przygotowaniu gry wyciągnięta została karta "Ścigany przez cień". Treść karty jest następująca: "Każdy gracz podnosi swój poziom zagrożenia o jeden za każdą postać która nie jest obecnie przydzielona do wyprawy". W tym momencie żadna postać nie ma prawa być przydzielona do wyprawy i nie wiem czy taki kłopotliwy efekt stosować? Już na samym starcie daje to 3 punkty zagrożenia ekstra. Zgodnie z zasadami należy stosować każdy efekt "po odkryciu" ale w tym przypadku robimy wyjątek ;)


A nie było czasem takiej akcji że przy przygotowaniu jak się wylosuje kartę podstępu to się ją rozpatruje o ile jest to możliwe a jeśli nie to po prostu została rozpatrzona? Tak mi się coś wydaje ale może niech przemówią mądrzejsi. Gdzieś to czytałem ale nie pamiętam gdzie... może na forum ffg...

Ja zawsze liczę właśnie na takie karty w spływie kajakowym aby trolisko nie było za bardzo obstawione pomocnikami :)

A tak w ogóle to podobnie jest z kartami podstępu w kartach strzeżonych celu. Też jak się chce ją odkryć to trzeba rozpatrzyć efekt, a jeśli nie można rozpatrzyć z różnego rodzaju powodów to uznaje się ją za rozpatrzoną.
  Temat: The Massing at Osgiliath :r
grodzek

Odpowiedzi: 101
Wyświetleń: 47563

PostForum: Mrok nad Osgiliath   Wysłany: Czw 11 Sie, 2011   Temat: The Massing at Osgiliath :r
Macie coś na zachętę:

http://lotrlcg.com/search...Encounter_Set=1
  Temat: Drugi corset
grodzek

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 7354

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Sro 10 Sie, 2011   Temat: Drugi corset
Jeśli chodzi o zakup drugiej podstawki, bardziej w grę dla mnie wchodzi to, że czasami można zagrać w 3-4 osoby, ale można złożyć talię startową z dwóch tych samych sfer dla dwóch graczy, jak to napisałem we wcześniejszym poście. Skończy się walka o to kto dokłada do swojej talii sferę przywództwa z licznymi sprzymierzeńcami. Trzeciego corsetu raczej nie kupię. Zdecydowałem się na Władcę a zrezygnowałem z Inwazji właśnie z tego powodu, by nie popaść w natręctwo zakupów dla jednej czy dwóch kart kilku zestawów corsetu czy też dodatku.
  Temat: Problem z zasadami
grodzek

Odpowiedzi: 1604
Wyświetleń: 209935

PostForum: Władca Pierścieni LCG - Zasady gry   Wysłany: Sro 10 Sie, 2011   Temat: Problem z zasadami
ODP. 1 W pierwszej karcie trzeba zdobyć 10 punktów wyprawy i koniec. Chyba, że na stole leży Pomiot lub też w trakcie odbywania wyprawy zostanie wylosowany, więc trzeba oprócz zdobycia 10pkt zabić jeszcze Pomiot. W drugiej karcie jak grasz sam to trzeba wybrać Pomiot i go zabić, jeśli w dwie osoby to wybrać Pomiot + jeszcze jednego pająka i zabić Pomiot.

ODP. 2 Dokładnie tak jak napisałeś.

ODP. 3 Właśnie to na tym polega, że postać wybrana do wyprawy może na dodatek w tej turze bronić się/atakować.

ODP. 4 Zgadza się. Bohater wydaje żetony ze swojej strefy lub ze strefy dołączonej pieśni.
  Temat: Drugi corset
grodzek

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 7354

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   Temat: Drugi corset
A powiedz mi jak się gra z jeszcze jednym corsetem? Jakoś lepiej idzie?
  Temat: Descent: Journeys in the Dark Second Edition
grodzek

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 30103

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   Temat: Descent: Journeys in the Dark Second Edition
Solidarnie dołączam się do chętnych na zakup Descenta.
  Temat: Drugi corset
grodzek

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 7354

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   Temat: Drugi corset
Już coś tam staram się licytować na allegro, ale poszukuję wśród Was upewnienia się w słuszności mojej decyzji :)
  Temat: Drugi corset
grodzek

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 7354

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   Temat: Drugi corset
Ale mamy większy asortyment w tworzeniu talii. Np. jedna osoba Duch-Przywództwo a druga Taktyka-Przywództwo.
  Temat: Drugi corset
grodzek

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 7354

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   Temat: Drugi corset
Zastanawiam się nad zakupem drugiej podstawki.
Może macie doświadczenie jak to działa, szczególnie w grze dwuosobowej. Więcej możliwości? Niektóre karty w talii będą już w ilości 2 lub 3. Zmienia to coś? Jak się na taki zakup zapatrujecie?
  Temat: Talisman: The Dragon Expansion!!!
grodzek

Odpowiedzi: 119
Wyświetleń: 49708

PostForum: Talisman: MAGIA I MIECZ   Wysłany: Sob 30 Lip, 2011   Temat: Talisman: The Dragon Expansion!!!
Pojawiły się dwoje bohaterów z nowego dodatku:

http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=2518
  Temat: Problem z zasadami
grodzek

Odpowiedzi: 1604
Wyświetleń: 209935

PostForum: Władca Pierścieni LCG - Zasady gry   Wysłany: Nie 17 Lip, 2011   Temat: Problem z zasadami
Ja zawsze grając pomijałem w tym etapie podaną przez Ciebie cechę. Może poszedłem na łatwiznę, ale gra jest wystarczająco trudna... więc :)
 
Strona 1 z 2
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 15