| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
D.W. Galakta

|
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 8:17 Temat postu: |
|
|
W połowie roku zostanie wydany pustynny Sands of Al-Kalim. Runebound ma naszym kraju już spora grupę fanów i będzie cały czas rozwijany. Planowane karciane dodatki są opóźnione ale też będą.
Co do cen to niestety są wielką niewiadomą ale jeśli się nic nie zmieni to będą musiały zostać podniesione. To juz jest ta zła wiadomość.
Ale wszystko zmienia się tak szybko, że za pół roku może nie być tego problemu lub... jeszcze większy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madman
|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 10:03 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź!
Tak więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać
A na razie wyciśniemy co się da z tego co mamy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tei-chan
|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 9:16 Temat postu: |
|
|
Jupi, jeszcze nie przeszło echo po Wyspie Strachu, a tu już zapowiedź nowego dodatku Piaski Al-Kalim. Super słyszeć takie nowiny, że Runebound się świetnie ma i ciągle rozwija. Do tego ruszyła kampania promująca Midnight (fragmenty i konkursy). Fajnie, fajnie tylko szkoda, że nie ma jeszcze ujawnionych żadnych tytułów XXX.
A tak z innej beczki to skoro Runebound się tak dobrze przyjął to moze zobaczymy Descent: Journeys In The Dark w wersji PL?
Czy wiadomo już coś o przedsprzedazy Arkham Horror?
Jest jeszcze sprawa stronki www, dlaczego się tak wolno aktualizuje? Czasami jak sam D.W. napisałeś wcześniej jest na forum niż na stronie podstawowej. Oraz dlaczego w sklepiku jeszcze nie ma Wyspy Strachu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sugai

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 11:33 Temat postu: |
|
|
| Ja za Descentem jestem jak najbardziej za. Zwłaszcza że być może otworzyło by to szansę na inne "duże" produkcje FFG . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sztefan

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 7:22 Temat postu: |
|
|
| Tei-chan napisał: |
Czy wiadomo już coś o przedsprzedazy Arkham Horror?
|
Skoro polski AH zapowiadany jest na koniec lutego, to przedsprzedaż ruszy pewnie najwcześniej w połowie lutego. Wszystko przy założeniu, że nie będzie osbuwy Szczegóły będą pewnie znane na krótko przed akcją  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tei-chan
|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 8:32 Temat postu: |
|
|
No mam nadzieje, że obsuwy nie będzie i Arkham Horror będzie w terminie.
Descent: Journeys In The Dark w wersji PL byłby bardzo miło widziany. Tym bardziej, że poszerza horyzonty wszystkim fanom świata Terrinoth (Runebound).
Wogóle to ostatnio oglądałem podręcznik do Anima: Beyond Fantasy. Jejku, jest genialny. Zwłaszcza fani Mangi i Anime będą w niebowzięci ale nie tylko. Dużym plusem systemu jest mnogość profesji i świetna nowa mechanika wymyślona specjalnie do tej gry. Juz sam podręcznik podstawowy to przeszło 300 stron na kredowym papierze. Ksiazeczka dodatkowo podzielona jest na działy dla Graczy i MG. A wszystko to okraszone bardzo fajnymi, klimatycznymi grafikami. Ja chce ten tytuł. Może Galakta zainteresowałaby się jego wydaniem, co? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sugai

|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 12:06 Temat postu: |
|
|
| Jeśli chodzi o Anima to szczerze polecam grę bitewną. Fantastyczne figurki, bardzo przyjemne zasad, dające duże możliwości do pokombinowania. Sam system jest zresztą bardzo tani. Gra się 5-6 modelami na stronę. Koszt jednej figurki to wydatek rzędu 30-35zł, co w porównaniu z innymi systemami jest zdecydowanie in plus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tei-chan
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 5:17 Temat postu: |
|
|
| Mnie osobiście bardziej ciekawi system RPG. Anima: Beyond Fantasy jest bardzo ciekawym podręcznikiem i nadzwyczaj grubym (przeszło 340 stron). Poza tym jest to jeden z nie wielu systemów bazujących na Manga i Anime, co dla mnie jest dodatkowym plusem. Napewno jest to następny z wielu wartych uwagi tytułów ze stajni FFG. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ShadEnc

|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 5:24 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem z RPG wydawanych przez FFG, godny zainteresowania jest wyłącznie Midnight. Ceny reszty są tak obrzydliwie wysokie, że Anima, mimo całej mojej sympatii do j-rpg, raczej nie miałaby szansy.
Zwłaszcza, że na dniach wychodzi Exalted. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DaRealOdi
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 7:13 Temat postu: |
|
|
| D.K. - czy transport planowo wypłynął z Chin? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
D.W. Galakta

|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 10:42 Temat postu: |
|
|
| Co prawda D.K. może mieć jakies lepsze informacje sle odpowiem na ile ja je posiadam. Na razie nie mam informacji, że nie wypłyneło (powinno dzisiaj) dlatego można przyjąć, że wyszło planowo. Ale nie mam jeszcze potwierdzenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Styku
|
Wysłany: Wto 27 Sty, 2009 10:41 Temat postu: |
|
|
| D.W. napisał: | | W tej chwili prawda jest taka, że nikt nie wie co się stanie. |
W każdej chwili prawda jest taka jak napisałeś, nie tylko w tej! Ale kursy walut pod obrót można zawsze zabezpieczyć i nie martwić się ryzykiem kursowym wcale. A jako, ze gospodarka się mocno buja to miło jest się odstresować po ciężkich bojach w pracy przy planszówkach wieczorami. Zatem czekam z niecierpliwością na koniec lutego i dostawę pysznych nowości z Galakty
PS. No i mam nadzieję, że nie będzie tak
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DaRealOdi
|
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 12:13 Temat postu: |
|
|
D.W. -> no widzisz, a D.K. pewnie już by miał potwierdzenie....
wybacz pomyłkę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
masterek007
|
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 12:20 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnośnie Cytadeli ponieważ mnie to bardzo zastanawia. To bedzie wersja polska rozszeżona czy angielska ?
I jak idzie transport ?
Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stalker
|
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 1:50 Temat postu: |
|
|
A ja bardzo chciałbym zobaczyć po polsku Der Hexer von Salem -- Galakta jako polski wydawca gier Kosmosu jest w jak najbardziej uprzywilejowanej pozycji
Zdaję sobie sprawę, że to gra w pewien sposób konkurencyjna do Arkham Horror, ale myślę, że zanim powstałaby polska wersja Hexera... Arkahm już zdąży się zadomowić na naszym rynku.
Poza tym uważam (w nawiązaniu do mojej wiedzy o sprzedaży książek), że wszystkie produkty nawiązujące do twórczości Lovecrafta w Polsce się sprzedadzą i to nawet bez wielkiej reklamy. Zresztą to pojedyncza gra, a nie gra fabularna, którą trzeba wspierać dziesiątkami dodatków itp. żeby zaczęła się sprzedawać na rynku... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|