galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zguba Dericksburga
Autor Wiadomość
rafal861205 


Wiek: 30
Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 30
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011   

ktoś wie jaka jest polska nazwa karty?
http://deckbox.org/whi/Spreading%20Darkness
 
 
     
Susa

Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 25
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011   

Polska nazwa karty to Fala ciemności.
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

witam. mały problemik.
wracając do Lelansi: przeciwnik w wyniku walki zadając odpowiednią ilość obrażeń zabija mi 3 jednostki. W tej strefie stoi niewalcząca Lelansi.
- czy wszystkie trzy jednostki wracają na moją rękę w wyniku wpływu tej karty czy tylko jedna (bo jedna akcja na raz) ?
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

i jeszcze jedno, jeśli mogę, trochę z innej beczki:
czy "zwiad" obejmuje tylko jednostki z opisem w treści karty "zwiad" czy również jednostki noszące cechę "zwiadowca", ale nie mające w opisie "zwiad" np. wojownik cienia wysokich elfów ? bo skoro jest zwiadowcą...
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

i, jak już jestem przy tej karcie oznacza "każdy przeciwnik musi przydzielić po 1 obrażeniu.." - to znaczy, jako że mam tylko jednego przeciwnika, a określenie wyraża liczbę mnogą, że zarówno on jak i ja otrzymujemy po 1 obrażeniu ? (gra jest dla 2 graczy). inne karty też mają kwestię " każdy przeciwnik".

proszę o zrozumienie - niedoświadczony
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

ekhm, i jeszcze jedno małe pytanko (przeglądam dziś karty, i co raz budzą się we mnie niepokoje :grin: )
- czy np. Illyriel lub Mistrzowie miecza którzy zostają wykładani do gry na Polu Bitwy (wg. karty) swoje zdolności/akcję mogą wykonywać tylko na Polu Bitwy czy również po ich przesunięciu (efektem karty - np. forsowny marsz) np. do strefy Misji.
 
     
GambitG
OT- Inwazja

Dołączył: 25 Lut 2011
Posty: 268
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

Po pierwsze, ściągnij sobie FAQ1.5 ze strony galakty, tam jest większość odpowiedzi. Tylko trzeba uważnie wertować, ostrzegam ;)

Po drugie podawaj linki do kart o których mówisz na deckboxie lub war.dbler.com

No to dalej:
1. Lelansi ma efekt trwały, a nie akcję. Możesz cofnąć wszystkie trzy jednostki na rękę.

2. Liczy się słowo "zwiad" tylko i wyłącznie. Zwiadowcy to tylko trait jak "smok" lub "wojownik".

3. Przeciwnik to przeciwnik. Ty nie jesteś swoim przeciwnikiem. Traktuj karty dosłownie, to ci uprości życie.

4. Jeżeli przed słowem akcja stoi kursywą "pole bitwy" to znaczy że jednostka z takim zapisem może odpalić tą akcję tylko na polu bitwy.
 
     
DaRKeR 
OT- Inwazja


Wiek: 32
Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 1638
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   

borutg

Przede wszystkim edycja postów nie boli, nie postuj pod sobą 4 razy.

Po drugie FAQ pomoże


3. do tego dodam jeszcze, że jest możliwość gry w 3-4 osoby wtedy karty odnoszące się do wszystkich przeciwników, zadają po prostu efekt wszystkim przeciwnikom w tym wypadku liczba mnoga jest uzasadniona.
_________________
<- Polub nas na Facebooku ! Miejsce spotkań z Warhammer'em Inwazją
 
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011   

ok. dzięki wielkie.

DaRKeR czy mógłbyś przybliżyć zasady gry w więcej niż 2 osoby ? ewentualnie jakiś link do zasad.
 
     
DaRKeR 
OT- Inwazja


Wiek: 32
Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 1638
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011   

wystarczy poszukać temat jest na tym forum.
_________________
<- Polub nas na Facebooku ! Miejsce spotkań z Warhammer'em Inwazją
 
 
     
ragi 

Wiek: 43
Dołączył: 02 Wrz 2010
Posty: 133
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011   

http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=2407
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=2195
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011   

ups ! przed następnymi pytaniami postaram się lepiej przygotować sprawdzając wcześniej sumienniej forum i FAQ.
Dziękuję za informacje i cierpliwość.
 
     
GrubyOi

Dołączył: 16 Sie 2016
Posty: 4
Wysłany: Wto 16 Sie, 2016   

Czy ktoś byłby tak pomocny i wrzucił skan arkusza fabularnego (obydwu stron) dołączonego do tego dodatku? Nie mam i nie mogę nigdzie znaleźć a przydałby Mi się
 
     
jutrakk226

Dołączył: 26 Paź 2016
Posty: 4
Wysłany: Pią 28 Paź, 2016   

Również potrzebuje tego arkusza, jakby ktos miał to niech wrzuca.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 13