galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań odnośnie zasad
Autor Wiadomość
Loured 
Loured

Dołączył: 21 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 21 Sie, 2017   Kilka pytań odnośnie zasad

Mam parę pytań odnośnie zasad:

1. Załoga Krasnoludzkiego Działa - Czy jeżeli znajdę wśród pięciu kart z wierzchu talii kartę wsparcia o koszcie 2 lub niższym to mogę czy muszę umieścić kartę wsparcia w tej strefie?

2. Runa Żywotności - Podaję przykład: przeciwnik atakuje strefę, gdzie znajduję się Runa Żywotności trzema jednostkami. Czy w takim wypadku musi zapłacić za wszystkie jednostki czy może sobie wybrać, że na przykład zapłaci za dwie, i tylko one zaatakują?

3. Czy jednostka której siła wynosi 0, lub jej siła została zredukowana do tej wartości, może atakować?

4. Zabójca Umysłu, Słowo Bólu etc. - są to dodatki, które rzucane są na jednostki przeciwnika. Po opuszczeniu przez jednostkę przeciwnika do której były dołączone, trafiają one na mój stos kart odrzuconych czy przeciwnika?

5.Czy jednostka może zostać poświęcona, aby spełnić kilka efektów na raz? Np. wypełniając misję Gotuj się na Wojnę oraz kartę Mściciel.
 
     
Germanus 
OT- Inwazja


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 7155
Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie 27 Sie, 2017   

napisz tekst na karcie to odpowiem na te pytania
_________________
korony: pbf 26, pbf 55, pbf 66, 113, pbf 79, pbf 82, 108, 127, pbf 98
pbf 123 - Lannister
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.2 sekundy. Zapytań do SQL: 13