Talisman: The City Expansion! |
Autor |
Wiadomość |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2012 Talisman: The City Expansion!
|
|
|
Jak Jon New, tajnymi kanałami, donosi na Talisman Island, następny dodatek to Miasto!
Zajebisty cover art BTW . |
|
|
|
 |
Xan [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2012
|
|
|
Nie no! Właśnie wszedłem na forum, aby o tym napisać, a kolega Nemo mnie ubiegł ;>
Zakładam, że ten dodatek wprowadzi do gry kolejny narożnik? |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2012
|
|
|
Ja mam źródła prosto z pierwszej ręki . |
|
|
|
 |
Xan [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2012
|
|
|
Nemomon napisał/a: | Ja mam źródła prosto z pierwszej ręki . |
Wiadomo .
Co do samego "Miasta" z okładki można wyliczyć 5 nowych Poszukiwaczy. Nie wiem jeszcze kim jest ten "w brzuchu" tego białego, wodnego stworka .
Pewnie jakoś na dniach FFG ogłosi ten dodatek na swojej stronie, wtedy myślę dowiemy się więcej. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2012
|
|
|
Tam jest 6 nowych Poszukiwaczy . Też mam nadzieję, iż FFG w poniedziałek coś więcej ogłosi lub przynajmniej doda Talisman do strony tytułów oczekujących na wydanie. Smutnym jest, iż Christian T. Petersen w swoim FFG In-Flight Report nie wspomniał nic o Talismanie. A przynajmniej nie otrzymaliśmy przecieków, iż wspomniał. Nic, póki co mamy Relic jeszcze do dyskutowania . |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
jezykwaw [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Sie, 2012
|
|
|
Wreszcie dodatek na który czekałem. Napewno zakupie Miasto oraz Wilkołaki (w przygotowaniu). Najbardziej jestem rozczarowany Smokami, chyba je sprzedam bo jakos nie pasuja mi do całości Talismana i psuja płynna rozgrywke. Rozgrywka ze Smokami robi sie nudna a karty poszukiwaczy sa przesadzone. Wiec nastepny zakup to napewno Wilkołaki i Miasto nie moge sie już doczekać |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 25 Sie, 2012
|
|
|
Przyznam się, że gram w Talismana obecnie bardzo żadko i żadnego dodatku planszowego nie rozkładam, ale MIASTO wymiata muszę go kupić i chyba kupię wersję angielską by szybciej sobie pograć |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2012
|
|
|
Co zaś się tyczy bohaterów, to mam nadzieję, że zachowana zostanie możliwość zmiany "profesji" jaką dawało miasto z drugiej edycji. Przyznam się, że dla mnie to było najfajniejsze w "Mieście". |
|
|
|
 |
Grizzly [Usunięty]
|
|
|
|
A propo profesji, to w mieście był fajny błąd/luka. Jak zmieniło się w arcymaga. To można było iść do banku wziąć porzyczkę w postaci całej puli złota i się nie przejmować jego oddawaniem, bo arcymag nie może zostać zmieniony w ropuchę, a taka jest kara za nie zwrócenie złota |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
|
|
|
Mimo, że grałem 450 razy to nigdy na to nie wpadłem
Zawsze chciałem być Szeryfem |
|
|
|
 |
Galron [Usunięty]
|
|
|
|
Mnie zastanawia zasobność portfela jaka będzie potrzebna żeby przetrwać w mieście. Bo jak będzie tak jak pamiętam to rola złodzieja robi się kusząca |
|
|
|
 |
Tomasz83 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012
|
|
|
Sxk napisał/a: | Mimo, że grałem 450 razy to nigdy na to nie wpadłem
Zawsze chciałem być Szeryfem | Nie do wiary ,do miasta w zasadzie tylko po to sie szło |
|
|
|
 |
pleechu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Xan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012
|
|
|
Nie ma co. Nie palili się z podaniem jakichś konkretniejszych wieści, aż do teraz ;>
Tutaj możecie zobaczyć plecy nowych kart talii Miasta, a także kilka przykładowych treści.
http://www.talismanisland.com/tour_4re.htm |
|
|
|
 |
|