PBF #84 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Sty, 2015 PBF #84 - Nabór
|
|
|
Zaczynam nabór do kolejnego PBF.
Druga edycja:
1) 6 graczy z nowymi kartami rodów z PBF#71
2) 6 graczy z balansem sprawdzonym na bgg Greyjoya i Lannistera
3) 7 graczy z Arrynem oraz z balansem sprawdzonym na bgg Greyjoya i Lannistera
Zgłaszając się proszę zagłosować na dany wariant.
Wśród zgłoszonych wybiorę graczy w mojej ocenie najbardziej aktywnych. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Sty, 2015
|
|
|
Ja się nie tyle zgłaszam (pauza z mojej strony), co chciałbym zapytać o ten balans miedzy Lannisterem a Greyjoyem, na czym on polega? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
balans a'la Sprite. Jeden to pragnienie a drugi to Sprite. Polega na tym że gracz zdobywa teren i przewija rękę, a drugi balansuje na 1 zamku licząc na pomoc |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Ja się nie tyle zgłaszam (pauza z mojej strony), co chciałbym zapytać o ten balans miedzy Lannisterem a Greyjoyem, na czym on polega? |
Cytat: | Lannister starts with 2 Knights, 1 Footman and 1 Ship, the start locations are slightly modified (see the card, but IIRC 1 Knight and 1 Footman are in Stoney Sept, 1 Knight in Lannisport, 1 ship in the standard location)
Greyjoy starts with 3 Footmen and 2 Ships, start locations for all units do not change
House Cards changes: Lannister exchanges Kevan Lannister for Addam Marbrand, and Cersei for Qyburn (from DWD expansion); Stark has a change to Catelyn Stark, current text is the same but add "If you win this combat you may muster 1 Footman in any Castle or Stronghold that you controlled before this combat began" |
|
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
chętny na opcję 2
a co oznacza opcja 3? |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
oraz karty Arryna z dodatku Uczta dla Wron |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
A to taka nakładka kompletnie nie ma sensu. Sprawdzone w praniu. A karty Arryna z Uczty dla Wron, raczej też niespecjalnie pasują do normalnej gry.
https://www.boardgamegeek...082548/tektrikz to już wygląda sensowniej Tylko trzeba by karty jakieś przygotować. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
chętny na opcje 2 |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Chętny na opcję 1 lub 2 |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | A to taka nakładka kompletnie nie ma sensu. Sprawdzone w praniu. |
jaki był problem z tą nakładką w praniu? |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Znaczy nie pamiętam czy na Twinsach był zamek, ale generalnie Arryn miał kiepski dostęp do zamków. Dodatkowo The Narrow Sea to niewygodny zbiornik. Bo Arryn bez niego jest strasznie ograniczony, a jak go kontroluje, to Stark ma niefajnie. No i wymuszony jest konflikt Arryn - Stark. Arryn nie ma innego sensownego przeciwnika. |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
Chętny na 1 lub 2 opcje |
Ostatnio zmieniony przez Torn Sro 14 Sty, 2015, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Znaczy nie pamiętam czy na Twinsach był zamek, ale generalnie Arryn miał kiepski dostęp do zamków. Dodatkowo The Narrow Sea to niewygodny zbiornik. Bo Arryn bez niego jest strasznie ograniczony, a jak go kontroluje, to Stark ma niefajnie. No i wymuszony jest konflikt Arryn - Stark. Arryn nie ma innego sensownego przeciwnika. | potwierdzam grey jeszcze ma szanse na dodatkowy zamek ktory jest na twinsach masakra :p |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
brakuje jeszcze dwóch osób |
|