Mistrzostwa Świata |
Autor |
Wiadomość |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 Mistrzostwa Świata
|
|
|
Czas premiery Osadników z Catanu powoli się zbliża. Gra ta jest niezwykle popularna na całym świecie do tego stopnia, że doczekała się oficjalnych Mistrzostw Świata, które są rozgrywane co roku w czasie trwania targów w Essen.
Galakta zdecydowała się przeprowadzić Mistrzostwa Polski w tą grę i dwóch najlepszych graczy z naszego kraju wywalczy sobie prawo do gry w finałach Mistrzostw Świata.
W finałach Mistrzostw Świata uczestniczą reprezentanci ponad 20 krajów i oprócz samych rozgrywek z pewnością dużym przeżyciem będzie uczestniczenie w największych targach gier planszowych na świecie.
Mamy nadzieję, że nasze rozgrywki przyczynią się to do rozpropagowania tej wspaniałej gry także w naszym kraju a także będą formą promocji wszystkich gier planszowych.
-----
Jeśli macie jakieś uwagi na temat samych rozgrywek ich przebiegu itp to proszę o komentarze. I co myślicie o tej inicjatywie.
Mistrzostwa Polski będą musiały być przeprowadzone najpóźniej we wrześniu dlatego to bardzo, krótki czas na wypromowanie gry. Mimo wszystko jednak zdecydowaliśmy się na to. |
Ostatnio zmieniony przez D.W. Pią 25 Mar, 2005, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005
|
|
|
"nie wiem jak dla Państwa, ale dla mnie bomba" no cóż zaraz po premierze trzeba się wziąć za intensywne treningi żeby mieć jakieś szanse
jest jakaś oficjalna strona Mistrzostw po angielsku? |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
|
|
|
 |
dudman [Usunięty]
|
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 26 Mar, 2005
|
|
|
Cytat: | Takie same beda obowiazywaly w Polskim turnieju? |
wydaje mi się, że tak, bo bez sensu byłoby, żeby w Polsce obowiązywały inne zasady, skoro jest to szczebel "krajowy" rozgrywek, a poza tym Gracze przyzwyczailiby się do innych zasad i w Essen mieliby problem
Cytat: | Gdzie bedzie turniej? |
mam nadzieje, że w tym samym mieście, w którym jest siedziba Wydawnictwa
Cytat: | Nie moge sie doczekac |
ja tesh |
|
|
|
 |
dudman [Usunięty]
|
|
|
|
Jesli turniej bedzie w Krakowie to na bank bede ja i 3 kumpli |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
|
|
|
no to wreszcie sie zobaczymy |
|
|
|
 |
Olo
Gość
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2005 zapytanie
|
|
|
a czy jest jakas możliwość pogrania w osadników w sieci online?
takie mistrzostwa byłyby łatwiejsze do przeprowadzenia
pozdrawiam
Olek
ps. tylko nie piszcie mi o settlersach komputerowych. Chodzi mi o dokładną kopię planszówki. |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2005
|
|
|
w sieci jest jakaś wersja na javie, ale uważa,, że jesli to mają być prawdziwe Mistrzostwa Polski, to MUSZĄ być rozgrywane ne normalnej planszy, z graczem, którego mozemy zobaczyć na żywo.
Na sieci to możesz sobie co najwyżej potrenować. |
|
|
|
 |
Nataniel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Szept [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2005
|
|
|
no i jest komputerówka
To są normalni Osadnicy tylko przeniesieni na kompa nie żadna wariacja na temat i to nie ś Setlersi którzy mają ileś am części komputerowych.
Ale co do mistrzostw, to popieram Uika, tylko na żywo. |
|
|
|
 |
bambosz
Gość
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005
|
|
|
a czy jest wersja offline?
pograc z komputerm bez sieci? |
|
|
|
 |
Szept [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005
|
|
|
Jest, masz do wyboru.
I sa też różne scenariusze. |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2005
|
|
|
No nie. Grać mistrzostwa przez neta to by była straszna profanacja. Tylko i wyłącznie na żywo na prawdziwej planszy. |
|
|
|
 |
|