PBF 46 - nabór |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Lut, 2014
|
|
|
Dredzilla napisał/a: | Dokładnie, zeby wliczylo sie w bazową siłe jednostek |
mowilem to od 1szej grey na 12 to mnie zjechali ze nie trzeba ;x |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 25 Mar, 2014
|
|
|
do zmiany albo ilosc fortyfikacji alboz eby wracały i na 100% nie mozna ihc brac z mobilki bo to chore dziekuje za uwage |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
No, to że można je brać z mobilki obniża zbyt mocno znaczenie zaopatrzenia. A teraz one nie wracają? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: | No, to że można je brać z mobilki obniża zbyt mocno znaczenie zaopatrzenia. A teraz one nie wracają? | są usuwane z planszy i tyle |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Mar, 2014
|
|
|
Czyli w jaki sposób mają wracać? ;p btw. co się dzieje z fortyfikacją jeśli opuszczę pole na którym ją zbudowałem nie zostawiając tam tokena? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Martin napisał/a: | Czyli w jaki sposób mają wracać? ;p btw. co się dzieje z fortyfikacją jeśli opuszczę pole na którym ją zbudowałem nie zostawiając tam tokena? | zostaje i kto może ją przejać jak na moat coalin |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
ja zawsze grałem, ze wracałem. Po prostu jednoczesnie na planszy moze ich byc 10...
A nad ta mobilka faktycznie sie zastanowie |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | ja zawsze grałem, ze wracałem. Po prostu jednoczesnie na planszy moze ich byc 10...
A nad ta mobilka faktycznie sie zastanowie | czyli gramy, ze wracaja ?:D |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
tak. Po prostu jednoczesnie moze ich byc 10 na planszy.
Jak ktoras padnie to jest znowu dostepna |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Też mi się wydaje, że robienie garnizonów w ramach mobilizacja jest bez sensu. Bo wówczas deprecjonuje to ową dodatkową funkcję umocnienia władzy (garnizony poszły wszystkie, tylko ja użyłem umocnienie władzy w tym celu), a jednak to dodaje znaczenia dla niego w miejscach gdzie nie ma koron. Po drugie gdy limity zaopatrzenia nas ograniczają tak jak teraz i ludzie nie mogą się mobilizować, to wszyscy robią garnizony gdzie popadnie, nawet jeśli w ogóle ich nie potrzebują bo raczej na pewno w danym zamku się bitwa nie odbędzie, ale innym a bardziej kluczowych miejscach zabierają. A to że wracać powinny wracać to wiadomo. Czyli traktowanie garnizonów funkcjonalnie, czyli chcesz zrobić ok, poświęć turę i zrób, a nie nie mam co zrobić to zrobię i zabiorę komuś bo to bez sensu. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Mar, 2014
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: | #40 od miesiąca niestety straciła tempo prawie całkowicie. A z graczy agitujących do ataku na najlepszego jest tylko Gog. A tutaj jestem jeszcze ja i Jazmatos i dzielnie broniący się (:D) przed naszymi atakami słownymi Rold. No ale tak serio to proponuję się przerzucić do wątku z naborem, bo ten jest strasznie zaśmiecony i współczuję Beezowi przeglądać całość w celu sprawdzenia czy na pewni gdzieś nie dano jakiegoś marszu.
PS Mój marsz za chwilę, muszę trochę wszystko przemyśleć. |
do ataku ?:d no dzieki, wypraszam sobie, ja tylko stwierdzam fakty |
Ostatnio zmieniony przez Gog Pon 31 Mar, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
A co ja poradzę, że fakty przemawiają za atakiem na Arryna? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: | A co ja poradzę, że fakty przemawiają za atakiem na Arryna? | chodzi ze mowisz ze w 40sci tylko ja jestem atakującym graczy słownie |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Hm, no w sumie może tam nie ma takiego ataku. Ale w pamięć zapadł mi post, w którym piszesz do Dzikiego że jeśli będzie wspierał Arryna a nie Ciebie na Szczękach to nie zrobisz nic żeby zatrzymać Glovera. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 25 Maj, 2014
|
|
|
Panowie, zacny burdel nam się robi w polu gry. Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego atak Starka statkiem na Szczęki byłby błędem? |
|
|
|
 |
|