galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki
Autor Wiadomość
Sigismond
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Lis, 2010   

mo.na si. za.ama.

true_asbestos
[Usunięty]

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010   

Rzeczywiście wysysa klimat to całe skupienie jaką literkę gdzie wstawić.

Galakta źle robi, że dodatków nie wystawia nowych. Nie zauważyła, że teraz konsumenci lecą na dodatki? Jak ktoś widzi AH, "biedne" dwie pozycje to wiadomo że sięgnie po coś co można będzie w przyszłości rozwinąć o wiele więcej niż jeden dodatek. A tak stoi w miejscu i czeka na cud. Cudów nie ma!

Horror w Arkham jest tak rozbudowana w wersji angielskiej, że bije inne pozycje na głowe jeżeli chodzi o liczbę dodatków. No i do tego oryginalny Lovecraft'owski klimat, na którym zbudowane jest nasze teraźniejsze imperium horroru i grozy.

Ktoś chyba po prostu się nie zna, jeżeli na początku do gry podszedł bez szacunku, a później ją zostawił.

Matthias[Wlkp]
[Usunięty]

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010   

Czysty biznes mocium panie :lol: . Tak to już bywa w prawdziwym życiu...

Cieszmy się, że Dunwich będzie wkrótce i oby sprzedał się na tyle dobrze, żeby Galakta wydała następny dodatek :!:

Sh' EGzor
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Lis, 2010   

Wkrótce czyli kiedy?

Sargodar
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Lis, 2010   

Z miłą chęcią wydam pieniądze na kolejne dodatki jak i wiele osób, tylko zapytam jak przedmówca: wkrótce czyli kiedy ?

Matthias[Wlkp]
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Lis, 2010   

Jest zapowiedziany, więc zakładam, że będzie. Skoro jest w planach ten rok, więc pewnie do wiosny (włącznie?) padnie naszym łupem.

true_asbestos
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Lis, 2010   

Jakby miał wyjść, to link by działał w zakładce nowości jak do pozostałych gier. Mydło na oczy nam zrobiono koledzy, czas wezwać Przedwiecznego. :neutral:

Robaczyw
[Usunięty]

Wysłany: Sob 27 Lis, 2010   

No i Dunwich dopiero na wiosnę... Albo i później. Szkoda, ale i tak poczekam :)

Sargodar
[Usunięty]

Wysłany: Sob 27 Lis, 2010   

WIELKA szkoda ! Oby na wiosnę, oby do wiosny !

sirafin
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Gru, 2010   

D.W. napisał/a:
Cytat:
ps. Nie dostałem odpowiedzi też na małe pytanie odnośnie felernej karty z Klątwy Faraona (pamiętajcie nie róbcie fanów w konia)

Nic się nie zmieniło od czasu kiedy pisałem na ten temat na forum. Pamiętam o sprawie i jeśli będzie taka możliwość to zostanie dodrukowana. Ale tez pisałem, że to zależy od wielu czynników co też wyjaśniałem. Ale nie piszmy tutaj o takich sprawach bo nie to jest celem tego tematu.

Na forum Manufaktury Arkham zamieściłem taki drobiazg. Dla tych którzy nie chcą dłużej czekać i mają karty w koszulkach. Drukarka, nożyczki, chyba dalej nie muszę tłumaczyć... ;)

bams
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Gru, 2010   

Dzięki Sirafin / dobra robota.

Swoja droga mi akurat przypadła karcioszka z defektem do gustu / jakby na to nie spojrzeć unikat / przy kolejnych dodrukach takiej nie będzie / po reszta dobrze ją sobie wszyscy moi współgrający zapamiętali - włos się jeży na grzbiecie jak się przemyka po R'yelh.

Pzdr.

Sh' EGzor
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Sty, 2011   

I co z tym dodatkiem? Lista chętnych w innym temacie już jest długa...

Moonspell
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Sty, 2011   

Ehh zalozylem ta liste z wlasnej inicjatywy (bo nikt sie nie kwapil) a zeby w koncu cos sie ruszylo ale najwidoczniej nie trafia ona do glownego odborcy jakim jest wydawca gier GALAKTA nie wiem czym to jest podyktowane ze za malo ludzi sie wpisalo?? na dzien dzisiejszy widze tam 46 odpowiedzi Z oczekiwan wydawcy najlepiej by bylo chetnych 500 osob czyli wnioski moga sie nasowac same tylko nie rozumiem tej ciszy z mojego punktu widzenia nigdy nie uzbiera sie 500 osob wiec ja bym odrazu walil kawe na lawe ze zauzmy przy 100 osobach koszt wydania dodatku/gry wynioslby tyle i tyle i czy byliby chetni na zakup takowej gry/dodatku jak tak to wydajemy jak nie to nie i kazdy by wiedzial na czym stoji a tak stagnacja i wyczekiwanie a jak sie doczekamy wpisu od D.W to pewnie zas ze w tym roku (poczatkiem/srodkiem/konca) i kolo sie zamyka przepraszam ze tak najezdzam ale kazdy ma swoje granice oczywiscie popieram ide wydawania planszowek po Polsku i za to was szanuje ale oczekuje od wydawnictwa zetelnosci i konkretow (tzn. meskiej decyzji) Tak albo nie

Matthias[Wlkp]
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011   

Horror z Dunwich jest zapowiedziany na wiosnę tak czy siak. Te zapisy miały być na niższą cenę.

Valdigda
[Usunięty]

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   

Horror z Dunwich był przewidziany tez na zeszły rok..., ale tak jak napisał "Moonspell" czas najwyższy na konkrety.

Jednocześnie problem z dodatkami może być taki że ukazują sie one w za dużym odstępnie od podstawki, przykłady:

Zły przykład wydawania gier:
Arkham Horror gra z roku 2005, w Polsce 2009 (To już daje przepaść 4 lat, 4 długich lat w czasie których Fani gier planszowych zdążyli zaopatrzyć się w wersję angielską, w czasie których pojawiła się większość dodatków.) 2009-2010 Pojawia się polskie wydanie i JEDEN dodatek po polsku z poważnym błędem, mimo zapewnień wydawcy nie zanosi sie na naprawę trefnego towaru, Stanowisko wydawcy? "Chciałby, ale nie wie czy zarobi, chciałby ale nie może bo FFG" wszystko palcem po wodzie pisane. - Fani sie denerwują, nie wiedzą czy zamykać kolekcje, nie wiedzą na co mogą liczyć - ogólna irytacja.

Dobry przykład wydawania gier:
Talisman gra z roku 2007 polska edycja pół roku później (2008) w przeciągu 3 lat ukazuje się mniej więcej tyle samo dodatków co w przykładzie Arkham, ale tu polski wydawca stara się i dodatki wychodzą ta jak jest to możliwe średnio z półroczną różnic.ą względem angielskich. Gra przynosi zyski wszystko sie opłaca. Fani zadowoleni, wiedzą na co mogą liczyć.

Jak dla mnie problem po pierwsze w czasie po jakim zostaje wydana gra, i informacja. Nawet nie chce mi się już pisać w wiadomym temacie miną MIESIĄC, a słowa "Tu nie ma nic na gwałt... Cierpliwości" brzmią jak ironia.

Co do ilości zapisów, raczej ona nie jest odzwierciedleniem, przynajmniej niepełnym, na samym moim forum, w ciemno nie znając ceny i daty wydania zgłosiło się 20 osób, gdzie temat zakończył się jeszcze przed świętami. Czemu? Bo jak jest ruch to jest odzew, a jak grę/dodatek wydaje się z "cierpliwością", to zapał znika.

Odpowiedz do tematu