|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
soft na turniej |
Autor |
Wiadomość |
DaRKeR [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 20 Maj, 2011
|
|
|
do systemu szwajcarskiego nie potrzebne są rankingi.
1 rundę są losowe pary, a kolejne rundy grają najlepszy z najlepszym itd. |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
Zrobiłem kolejny eksperyment na programiku, nie wprowadziłem rankingów (każdy dostał 1000) i wtedy programik zrobił losowanie, czyli jeśli nie wprowadzimy rankingu, programik losuje pary a jeśli rankingi powprowadzamy, program kojarzy według zasad systemu szwajcarskiego.
Skoro, wprowadzanie rankingów byłoby niepotrzebne, to po co w programiku jest miejsce na wprowadzanie rankingów ?
Czy jest jakieś oficjalne stanowisko Galakty? |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
hehe jest to w programiku, bo jak wyjdzie jego ostateczna wersja, będzie można pograć bazę danych która automatycznie wprowadzi rankingi, i potem jednym przyciskiem będziesz zgłaszał turniej, bo program będzie zintegrowany ze stroną. A póki tego nie ma i tak będziesz musiał wprowadzić wyniki przez stronę, czyli nie ma sensu sobie dorabiać roboty. |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
No zgadza się, ja nie szukam więcej roboty, wręcz przeciwnie, cieszę się że nie trzeba ich wprowadzać. |
|
|
|
 |
morphine [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Cze, 2012
|
|
|
Zrobiłem programik do prowadzenia turnieju. Zachęcam do testów i informacji zwrotnych, będę się starał go dalej rozwijać. Plany są. Więcej informacji w programie .
Do pobrania tutaj
Wymagania:
zainstalowany .NET Framework 4.0 (przynajmniej Client Profile) |
|
|
|
 |
|
|