|
Odwiedź nawiedzone miasto - Visit the Haunted City |
| Autor |
Wiadomość |
ziggy [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2011
|
|
|
| ygeth napisał/a: | | Nie pamiętam, żeby Chaos był kiedykolwiek na "Topie". Po każdym kolejnym dodatku oddala się od tego "Topa". |
Mordeczka miał na myśli destruction of course... |
|
|
|
 |
ygeth [Usunięty]
|
|
|
|
| No cóż... niewiele to zmienia. Destro i tak jest w pupie. |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
Sorry panowie że wetnę się w dyskusję na temat marności i nędzności destro i chaosu, ale ta kwestia z Lordem Upiorów nie daje mi spać.
Czy mógłby mi ktoś opisać dokładnie co się dzieje jak odpalamy akcję z tej misji?
Zagrywam Lorda na Pole bitwy, Lord wchodzi -> wybieram jednostkę którą zamierzam zdjąć i co się dzieje dalej? Wiem, że akcja z misji jest zagrana w odpowiedzi i przenosi mi Lorda, czyli uważamy że Lord wszedł do gry w strefie bitwy, ale akcja się nie odpaliła bo został przeniesiony i nie ma go tam gdzie wszedł, tak jakby nie wszedł ? No bo jakby wszedł to odpaliłby swoją akcję tak czy inaczej? Pytanie jest do której strefy wszedł Lord.
Dzięki z góry za odpowiedź ale zaczynam się gubić, a chciałbym to pojąć raz na zawsze |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
odpowiedź stos.
Lord wchodzi do pola bitwy. Po tym jak wszedł do gry, może odpalić swoją akcję i Tworzy się stos(łańcuch akcji), ja w odpowiedzi na jego akcję, zagrywam akcję z misji i go przesuwam.
Rozpatrujemy stos od góry, czyli ostatnia zagrana pierwsza rozpatrywana.
-> akcja przesuwam Wight Lorda
teraz rozpatrujemy akcję Wightlorda który wskazał jednostkę w Polu Bitwy
-> akcja ma nielegalny cel, ponieważ on wskazał jednostkę w korespondującej strefie (czyli polu bitwy przeciwnika) a teraz jego korespondująca strefa to quest lub kigdom, więc akcja jest nielegalna i nie dochodzi do skutku. |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
Dzięki DaRKeR, chodzi mi o to czy wskazanie celu nie powinno odbyć się też później, jako całość akcji.
czyli:
-> akcja przesuwam Wight Lorda
teraz rozpatrujemy akcję Wightlorda
-> Lord wskazuje cel w odpowiadającej strefie i wykonuje swoją akcję. |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
nie bo akcje sprawdzane są 2 razy
raz kiedy ją zagrywasz (czy cel jest legalny)
drugi raz kiedy ją rozpatrujesz (czy cel dalej jest legalny) |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
No przecież, dzięki DaRKeR, na poparcie Twoich słów, fragment z naszego fanowskiego FAQ-a:
"Jeżeli efekt karty określa cel, sprawdza
się, czy wybrany cel spełnia warunki w
momencie zagrania karty, a następnie
w momencie rozpatrywania jej efektów."
Teraz mogę spać spokojnie |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
no problem |
|
|
|
 |
GambitG [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011
|
|
|
| hm, może trochę głupie pytanie, ale czy kiedy na mieście przeciwnika leżą już dwa żetony zasobów to nasze called back cokolwiek pomoże w chwili gdy mamy jakiekolwiek wsparcie z młotkiem w innym miejscu niż battlefield? |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
przeciwnik zawsze w odpowiedzi będzie mógł użyć miasta. Najlepszym rozwiązaniem jest rzucanie Called Backa w momencie położenia rozwinięcia, gdy przeciwnik już 1 żeton na misji ma. Wtedy traci tak jakby 2 żetony, bo wtedy nie będzie mógł użyć akcji, póki nie rozpatrzycie stosu |
|
|
|
 |
GambitG [Usunięty]
|
|
|
|
| Zagranie rozwinięcia to akcja? |
|
|
|
 |
BonQ [Usunięty]
|
|
|
|
| GambitG napisał/a: | | Zagranie rozwinięcia to akcja? |
tak |
|
|
|
 |
Harpia [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 13 Lip, 2011
|
|
|
| to ja sie dopytam tylko... jaki tekst jest po polsku na grimgorze i na lordzie??? |
|
|
|
 |
Harpia [Usunięty]
|
|
|
|
a no i jak to sie ma do "when enter" a "after enter"... bo nie mam faq'a pod reka |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
grimgor ma forced jak jednostka wejdzie do gry (when enter) to odrazu niszczymy supporty i rozwinięcie ze zdolności grimgora.
After enter to praktycznie to samo, po wejściu do gry zaczyna działać zdolność lorda. |
|
|
|
 |
|
|