|
Gra o Tron PBF #49 - Nabór |
| Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 22 Mar, 2014
|
|
|
| Sardo napisał/a: | | Gog napisał/a: | | oto mi chodziło :d Gj :d problem z celem miej 1 jednostke na polu ladowym 0 dookoła co z arbor? pyke i DS? troche latwo te rody maja z tym celem;p |
A tam problem
Dodaje się zasadę zawartą w instrukcji (bo taką przewiduję), że nie można tego użyć na wyspach
Tak samo jak z żetonami Tronu, Ostrza, Kruka - odpowiednio Baratheon, Stark i Lannister mogą ten cel wykonać dopiero po 1 licytacji.
Pytałeś o Starka, tak, musi rozegrać co najmniej 1 bitwę. |
cel z cracklaw i 0 jednostek w kl moga realnie wykonać wszystkie rody(wiadomo greynajtrudniej) ale reszta jak najbardziej
Musisz posiadać jednostkę Machiny Oblężniczej na obszarze sąsiadującym z obszarem rodzinnym innego Rodu.
Greyjoy - 1
Lannister - 1
Tyrell - 1
Stark - 1
Baratheon - 1
Martell - 1
starkowi to za 2 lub 3:D zauwaz ze grniczy z greyem pyke i baratheon DS wiec musi stac na riverrun wieża zeby to zrobic |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Bylbym chetny.
Tylko 46 na forum gram, ale regularnie gram z beezem w realu (w uczte na 4 tez kilka razy zagralem)
Jezeli zostaloby jakies miejsce to bardzo chetnie.
Aczkolwiek rozumiem idee 6 znanych Ci graczy z innych gier wiec szczerze watpie ze mnie przyjmiesz. Probowac zawsze warto |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: | | cel z cracklaw i 0 jednostek w kl moga realnie wykonać wszystkie rody(wiadomo greynajtrudniej) ale reszta jak najbardziej |
Ten cel ogólnie trochę średnio mi się podoba, jeśli nie będzie nic lepszego, to go dorzucę by był komplet.
| Gog napisał/a: | Musisz posiadać jednostkę Machiny Oblężniczej na obszarze sąsiadującym z obszarem rodzinnym innego Rodu.
Greyjoy - 1
Lannister - 1
Tyrell - 1
Stark - 1
Baratheon - 1
Martell - 1
starkowi to za 2 lub 3:D zauwaz ze grniczy z greyem pyke i baratheon DS wiec musi stac na riverrun wieża zeby to zrobic |
Jeśli już to 2, bo w sumie nie ma aż tak łatwo. No ale musi tam tylko dopchnąć machinę, potem może ją sobie stracić
Jeszcze ma Alternatywę na Searoad Marches, ale w sumie Grey mu statkami blokuje.
Dobra, Stark dostaje 2 w tym celu. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
| Rold napisał/a: | Bylbym chetny.
Tylko 46 na forum gram, ale regularnie gram z beezem w realu (w uczte na 4 tez kilka razy zagralem)
Jezeli zostaloby jakies miejsce to bardzo chetnie.
Aczkolwiek rozumiem idee 6 znanych Ci graczy z innych gier wiec szczerze watpie ze mnie przyjmiesz. Probowac zawsze warto |
Nie muszą być znani mi. Chcę by to byli dobrzy gracze, by byli w stanie rywalizować na równym poziomie. To, że grasz z Beezem, to chyba wystarczy, by ocenić Twój poziom. Także witam w gronie testujących. |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
|
|
|
| Hej, zgłosiłbym się. |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Już na skypie - gg czy czymśtam innym podobał mi się ten pomysł...
Wiec się zgłosze i mam nadzieje ze pomoge w rozwinieciu go (jak podeślesz mi mape to z checia bym go wystartował jak 46 przejdzie w okres zmulenia i wolnych tur) |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
| Beez napisał/a: | | (jak podeślesz mi mape to z checia bym go wystartował jak 46 przejdzie w okres zmulenia i wolnych tur) |
Mapkę możesz wykorzystać tą do prowadzenia gier w podstawową wersję
Trzeba tylko zniknąć karty rodu i westeros i zrobione
To jeszcze 1 osoba i można startować |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
| Chętnie bym zagra ł, jeśli jest jeszcze miejsce |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
ok zamykam zapisy
zaraz stworzę temat, wylosuje rody
jak potwierdzicie, wyślę 5 celów z których wybierzecie 3
pamiętajcie, że gramy na zasadach dodatku Uczta dla Wron, z lekko zmienioną talią Westeros (karta - Rozesłanie Wici), dodatkową kartą Dzikich |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Gog - Lannister - potwierdzony
guzu - Martell - potwierdzony
Rold - Baratheon - potwierdzony
czyzyk29 - Stark - potwierdzony
Beez - Tyrell
tamten - Greyjoy
Scenariusz jest nowy, więc nie wiem czy jest sens się zamieniać, ale może kogoś ciekawi jakiś ród, to zamieniajcie się i potwierdzajcie. Im szybciej to zrobicie, tym szybciej zaczniemy |
| Ostatnio zmieniony przez Sardo Sob 22 Mar, 2014, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
|
|
|
| potwierdzam Starka |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Znajomość Beeza = Autorytet na forum
Potwierdzam Baratheona. |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Jak dla mnie to cel;
1 Ród musi zajmować wyższe od ciebie pozycje na wszystkich torach Wpływów.
Greyjoy - 1
Lannister - 1
Tyrell - 1
Stark - 1
Baratheon - 1
Martell - 1
Jest dość dziwny, nie wiem jak go do końca zrozumieć
Podczas testowania najlepiej byłoby gdyby 2 gry ruszyły na raz, wiadomo każdy gra inaczej, będzie miał inne cele, można łatwiej ocenić balans
Ale pewnie nie będzie miał kto prowadzić |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
nie wiem co z tym celem nie tak. jest dość logiczny
po prostu musisz być niżej na wszystkich torach od jakiegoś określonego rodu. praktycznie parafrazując twoją wypowiedź
W pierwszej turze morze go wykonać Greyjoy powiedzmy |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
| potwierdzam Martella |