|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #56 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2014
|
|
|
na jakiś czas zastąpił go Doran grający w cyvasse |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2014
|
|
|
Sardo napisał/a: | to ja ustąpię |
Dzięki |
|
|
|
 |
CzarnaSowa [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Maj, 2014
|
|
|
Greyjoy,, zrezygnowal.
Jezeli znajdzie sie gracz za jego zastepstwo pisac do zalozyciela tematu.
Rozgrywka to 6 tura.
Powod rezygnacji ; mistrz gry przesadzil z formalnoscia. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Ja mogę chętnie przejąć Greyjoya.
Tylko czy jest sens rezygnować z gry z powodu GM-a? |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Mistrz Gry charakteryzuję się tym że jest Mistrzem Gry i to on ustala zasady według których gra się odbywa, nie na odwrót. CzarnaSowa z racji zainteresowań coś o tym wiedzieć powinien.
Guzo oraz Lord Mormont mają pierwszeństwo przed Mieciem jako że już wcześniej zawiadamiali mnie o swojej chęci gry [przed zastepstwem Heeha] Szczegóły w temacie rozgrywki, podania na PW, rozpatrzę je gdy wrócę |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Mistrz Gry charakteryzuję się tym że jest Mistrzem Gry i to on ustala zasady według których gra się odbywa, nie na odwrót. CzarnaSowa z racji zainteresowań coś o tym wiedzieć powinien.
Guzo oraz Lord Mormont mają pierwszeństwo przed Mieciem jako że już wcześniej zawiadamiali mnie o swojej chęci gry [przed zastepstwem Heeha] Szczegóły w temacie rozgrywki, podania na PW, rozpatrzę je gdy wrócę |
skoro jest nowy - Lord Mormont - to ja ustępuję |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 16 Maj, 2014
|
|
|
a Lord Mormont wyraza chęć gry? Był tu w ogóle od czasu poprzedniej zmiany greya? Jeśli tak to czy byłby w stanie udzielać się w grze dość często? Ta rozgrywka się fajnie i dosyć szybko toczyła i wiem ze guzu nie miałby problemu żeby to podtrzymac, ale nowy gracz powinien zwrócić na to uwagę |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 24 Maj, 2014
|
|
|
Stark, Lannister i Greyjoy nie dają znaku życia, podobnie jak prowadzący. Taki kataklizm to chyba nowy rekord. Mógłbym poprowadzić grę dalej ale potrzebuję czystej mapki (unity i żetony mam ale mapkę znalazłem jakąś słabą, bez torów wpływów itd.).
W takim wypadku trzeba byłoby zrobić nabór na Starka, Lannistera, Greyjoya i Martella, chyba że któryś z obecnych graczy powróci. Jak myślicie, jest sens ciągnąć to dalej? |
|
|
|
 |
Kamo [Usunięty]
|
|
|
|
Ja tam mogę wejść za kogoś. Ale jak chcesz Richtus prowadzić to nie lepiej od nowa zacząć jak 2/3 graczy ma być nowych Ja zawsze chętny na grę jestem |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Kamo napisał/a: | Ja tam mogę wejść za kogoś. Ale jak chcesz Richtus prowadzić to nie lepiej od nowa zacząć jak 2/3 graczy ma być nowych Ja zawsze chętny na grę jestem | kamo to moze dołącz do 39? i do52?:D |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
|
|
|
Lani na posterunku. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Richtus napisał/a: | Stark, Lannister i Greyjoy nie dają znaku życia, podobnie jak prowadzący. Taki kataklizm to chyba nowy rekord. Mógłbym poprowadzić grę dalej ale potrzebuję czystej mapki (unity i żetony mam ale mapkę znalazłem jakąś słabą, bez torów wpływów itd.).
W takim wypadku trzeba byłoby zrobić nabór na Starka, Lannistera, Greyjoya i Martella, chyba że któryś z obecnych graczy powróci. Jak myślicie, jest sens ciągnąć to dalej? |
Mapkę mogę Ci wysłać jak podasz maila. Ale nie wiem, czy jest sens to kończyć, chyba że Stark i Lannister się odezwą, wtedy będzie brakować tylko jednego gracza. Bo w powró MG nie wierzę. Przygoda Jaszczura z forum była burzliwa, więc i odejście jak widać musiało być z hukiem. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co tu się działo, ale wydaje mi się, że CzarnaSowa był jego znajomym i gra spowodowała między nimi jakiś ciężki konflikt. A Jaszczur się strasznie tymi grami przejmował - nie widziałem jeszcze gracza tak bardzo zaangażowanego... może za bardzo
Niemniej, w tej grze szło mi nieźle, do wylosowania ostatnich wydarzeń, które wywołały u mnie reakcję "Teraz zmiażdżę Martella!!" Będzie mi bardzo szkoda, jeśli przerwiemy, ale faktem jest że sesja się zbliża, co na forum bardzo dobrze widać. Ja sam wchodzę tu teraz dużo rzadziej i jakoś nie mam nawet siły przemyśleć swoich ruchów...
edit: o, Lanni jest - to może jednak się uda ;p |
|
|
|
 |
lord mormont [Usunięty]
|
|
|
|
Wchodzę codziennie, tylko nie loguję się, bo nie ma prowadzącego,mogę grać |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
No to musimy się zmobilizować i ożywić tę grę przecież bardzo sprawnie się toczyła, naprawdę byłoby szkoda.
Poczekajmy jeszcze czy Stark się odezwie - napisałem mu też pw na wszelki wypadek. Jak będzie mógł dalej grać, a Richtus poprowadzi, to będzie nam brakować tylko Martella. Może jest ktoś chętny? |
|
|
|
 |
drago3482 [Usunięty]
|
|
|
|
lord mormont napisał/a: | Wchodzę codziennie, tylko nie loguję się, bo nie ma prowadzącego,mogę grać |
dokładnie
no to gramy |
|
|
|
 |
|
|