|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Pudełko na karty |
Autor |
Wiadomość |
Candyman86 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Lis, 2015
|
|
|
nie no Panowie, moja skrzyneczka przy Waszych to wymieka
piekna robota |
|
|
|
 |
Corypheaus [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Maj, 2020 Re: Pudełko na karty
|
|
|
Przepraszam, że wywołuję w ten sposób. E-mail kontaktowy niestety nie działa, a opcja Priv jest zablokowana. Czy nadal wykonujesz takie pojemniki?
q_ral napisał/a: | Wersja 2.0 pudełka w dalszej części wątku
Gdyby ktoś był zainteresowany takim pudełeczkiem z moim projektem graweru to nie wahajcie się ze mną kontaktować. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania na qralbox@gmail.com
W rozmiarach na karty bez koszulek i w koszulkach.
W końcu się zebrałem i wykonałem sobie własnoręcznie (i z pomocą lasera) pudełko na karty do Talismana. Lubię porządek podczas rozgrywki a wysokie kupki lubią się "rozjeżdżać". Poza tym nigdzie nie można czegoś takiego kupić, więc wziąłem sprawy w swoje ręce.
Całość wykonałem z plexi o grubości 5 mm więc konstrukcja jest solidna i wystarczająco ciężka żeby dobrze leżała na stole. Elementy są klejone cyjanoakrylem (mocna rzecz) - powstają bąbelki ale to nie przeszkadza bo klej jest przezroczysty i stapia się z materiałem. Muszę przyznać, że się nieźle zmachałem przy klejeniu. Łuki są wycięte pod palce - wiadomo - żeby łatwo było wyjmować karty. Pokusiłem się na koniec o lekkie grawery żeby dodać smaczku
Jak chodzi o wymiary to całość mieści się idealnie w pudełkach od Podstawki lub Podziemi. A na wysokość mieszczą się wszystkie karty z Podziemi (widać na zdjęciu) + lekki zapas = jakieś 50 mm.
Prezentowane grawery talizmanów są oczywiście znakiem towarym zastrzeżonym przez FFG i zrobiłem je tylko do swojego domowego użytku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Opłacało się trochę pomęczyć, efekt końcowy mimo wszystko mnie zaskoczył pozytywnie (lepiej wygląda niż na zdjęciach) - aż się postanowiłem pochwalić Teraz gra się przyjemniej.
Mile widziany jakiś komentarz, pytania, napiszcie co myślicie... |
|
|
|
|
 |
|
|