PBF #93 Draft Kart |
Autor |
Wiadomość |
Grefin [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Maj, 2015
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Jak Wam się podoba gra z możliwością draftu? Jesteście zadowoleni ze swoich talii? |
Wyjdzie w praniu |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja lubię draft, bo jestem wieloletnim graczem gier karcianych |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
lubie :p moze i lepiej, ze nie mam ramsaya:d bo chyba bym wygrał na 100% z tą ręką |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
czekamy tylko na ZMara |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
|
|
|
Wieczorem dopiero z Wawy wróci.
Przy okazji tutaj zagadnę, w grze którą organizuje jest jedno wolne miejsce, znajdzie się chętny i ruszamy nawet dziś, #94 na tej mapce: Five Kings and a Prince |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: |
@ Jak Wam się podoba gra z możliwością draftu? Jesteście zadowoleni ze swoich talii? |
ja żałuję że mam za mało wież a za dużo tekstu, powinienem za to zostać skarbnikiem Westeros
Eddardowi udało się zebrać pod swoimi skrzydłami ciekawe osobistości - konkurenta do ręki swojej małżonki oraz osobę, która ścieła mu głowę
Proszę, aby moi dowódcy przybrali następujące imiona
Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
Littlefinger [3] Jeśli kontrolujesz Winterfell po tej bitwie, otrzymujesz tyle żetonów Władzy, ile wynosi podwojona wydrukowana wartość Siły karty Rodu twojego przeciwnika.
Wyman Manderly [2] Natychmiast usuń żeton rozkazu przeciwnika z obszaru ogarniętego bitwą.
Jorah Mormont [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Arya Stark [1] Jeśli to ty atakujesz i przegrasz tę bitwę, otrzymujesz 3 żetony Władzy.
Rickard Karstark [1] [miecz][wieża]
Hodor [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę. |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Zostawmy te nazwy kart w orginale, większość zna karty na pamięć po nazwiskach |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
tez jestem za zmianami nazw ? można wklejać nazwę z tekstem przeciez fajnie będzie |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Zmiana nazw kart byłaby fajna ALE jedyne co będę uaktualniał w pierwszym poście to karty Westeros i Dzikich. Cała reszta będzie na mapie (w tym wasze wybrane karty) w celu szybkiej i łatwej aktualizacji
Grefin napisał/a: | Wieczorem dopiero z Wawy wróci.
Przy okazji tutaj zagadnę, w grze którą organizuje jest jedno wolne miejsce, znajdzie się chętny i ruszamy nawet dziś, #94 na tej mapce: Five Kings and a Prince |
Gra ruszy równo z #94, nie wcześniej <trololololololol> |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Moja drużyna pierścienia:
[Gandalf] Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
[Aragorn] Ser Jaime Lannister [3] Jeśli końcowy wynik bitwy jest remisem, to wygrywasz ją niezależnie od swojej pozycji na torze Lenników
[Galadriel] Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
[Gimli] Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
[Legolas] Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Lannisterów jednostek Statków spada do 0.
[Boromir] Ser Addam Marbrand [1] Jeśli to ty atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Rycerzy (w tym wspierające jednostki Rycerzy Lannisterów) zapewniają premiędo siły +3, zamiast +2.
[Frodo] Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
karty mogą być w drugim poście moim ja mogę go aktualizowac:) |
|
|
|
 |
ZMar [Usunięty]
|
|
|
|
Jestem i konsultuje wybór. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
No dobrze, niech Wam będzie, ulegnę presji (i temu, że karty z jednego dodatku są trzykrotnie większe, rażą po oczach i źle się to prezentuje ).
Na mapie nie będzie kart rodów, będę je uaktualniał w pierwszym poście. Jeśli ktoś ma chęć, to może przemianować swoją drużynę z jednoczesnym zostawieniem oryginalnej nazwy w nawiasie, przykład:
Gandalf [Tywin Lannister] [4] Jeśli wygrasz bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja to zrobiłem dla żartu |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
|
|
|
Gandalf! to jest dobry plan znajdzie się miejsce i dla Froda szczególnie, że słabo u mnie ze znajomością rodu Greyjoyów |
|
|
|
 |
|