Gra o Tron PBF #49 - Kings Have No Friends - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014
|
|
|
KL broni
Doran Martell [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Dorana Martella i wybrać ze stosu odrzuconych kart Rodu inną kartę Rodu (jeśli jakąś posiadasz) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
u mnie piechur z Arbor. do Oldtown...
Wesprę Martella o ile wsparcie go interesuje w bitwie morskiej z Baratheonem
Oraz zaapeluje do Greyjoya, aby nie atakował Lannistera, gdyż Lannister na pewno posiada cel : posiadać Kings Landing za 2 pkt(inaczej jego ruchy nie miałyby sensu). I w tym wypadku wygra grę jeśli wykona także rodowy. A wykona go mając więcej żetonów niż ja jeśli go ktoś zaatakuje (rzuci wtedy 1) - a tak będziemy mieć po równo. I będzie musiał wybrać - Albo odbić Lannisport, albo zarobić żetony.
Tutaj jeszcze pytanie do karty Tyrion Lannister i ataku na niego jedną jednostką... Wszak według instrukcji jedna jednostka to nie armia...
Również apel do Lorda Starka, aby nie wykonywał ruchów przedwcześnie bo potem takie ruchy mogą dać przewagę innym graczom. |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Ciekawe kiedy otrzymam jakiekolwiek wsparcie na forum
Jeszcze nikt nigdy mi nie udzielił Nie żebym się żalił
Martellowi została ostatnia karta (2 z mieczem), tak? |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
to zostało Nymeria Sand [2] [wieża]
dziękuję za wsparcie, wystarczy że Bara go nie otrzyma |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014
|
|
|
No to jestem w genialnej sytuacji nie powiem
0 zużywam |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
teraz Martell
Co do apelu, nie rozumiem i tak Lannister ma, więcej żetonów władzy, poza tym może zaatakować go Stark i Martell jeszcze. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
marsz z The Reach zdejmuję |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Lannister ma tyle samo żetonów co ja. I atakując mnie na lannnisporcie będzie musiał wybrać czy zarabiać żetony czy odbić lannisport... A jak ktoś go zaatakuje to zrobi jedno i 2 |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Co się dzieje w przypadku 7 punktów u 2 graczy + remis w liczbie regionów? Zaopatrzenie?
Mam dziwne wrażenie że to ostatnia tura Tylko nie wiem czy Tyrell czy Lanister wygra |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Rold napisał/a: | Co się dzieje w przypadku 7 punktów u 2 graczy + remis w liczbie regionów? Zaopatrzenie?
Mam dziwne wrażenie że to ostatnia tura Tylko nie wiem czy Tyrell czy Lanister wygra |
Wygrywa gracz który na koniec tury ma 7 punktów za realizację celów. (Uwaga! Na koniec tury, a nie w chwili osiągnięcia!)
W przypadku kilku takich graczy wygrywa ten z nich, który kontroluje więcej obszarów lądowych.
W przypadku kolejnego remisu wygrywa ten z nich, który jest wyżej na torze Żelaznego Tronu. |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
|
|
|
wieza z orlego gniazda na wi(n)dows watch |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
ok, to ściągam marsz |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
tamten napisał/a: | ok, to ściągam marsz | ;d jak zwykle beez wygra, bo nikt go nie atakuje prawie kazda gre tak wygral kon na lannisport i piechur na searoad dowódca na pw |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
bym go zaatakował, ale bez wieży to wiesz ciężko .... |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | bym go zaatakował, ale bez wieży to wiesz ciężko .... | bardziej chodzi o układ :p grey i stark sa wylaczeni, bara walczy z Toba :p |
|
|
|
 |
|