PBF #86 - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2015
|
|
|
Los Bitwy [0] |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
więc dorzucam miecz, i wygrywam remis |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
cofam na White Harbor |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
zostały 2 marsze baratheona i marsz na statku Lannistera |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
East Summer Sea (marsz +0): jeden statek zostaje, drugi płynie na West Summer Sea |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
Wybaczcie, ten tydzień mam strasznie napięty.
Po marszu Baratheona czyli teraz Lannister. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
w sumie to od razu mogę wykonać kolejny
Kingswood (marsz +1*):
machina oblężnicza na King' Landing (dowódca na PW)
piechur na Storm's End
zostawię żeton władzy |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015
|
|
|
Królewskiej Przystani broni Ser Gregor Clegane [3], w razie porażki ( ) wycofuje wojska na Blackwater, co się tyczy marszu:
The Golden Sound (marsz -1) -> zdjęty bez efektu |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
(kolejna xD) Bitwa o King's Landing
Baratheon vs Lannister
[4] Jednostki [6]
[1] Rozkaz [0]
[4] Wsparcie [0]
Brienne z Tarth [miecz][wieża][2] Dowódca [3][3x miecz] Ser Gregor Clegane
[0] Ostrze [0]
[0] Los Bitwy [1][wieża]
[11] WYNIK [10]
Baratheon zajmuje King's Landing, Lannister wycofuje swoje jednostki na Blackwater.
TURA V - CELE
Zaopatrzenie: Arryn wskakuje na 4, Stark spada na 2
Przechodzimy do realizacji Celów. [/center] |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Nic niestety nie wykonuje, mam też nadzieje, że Arryn ma tylko i wyłącznie rodowy |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
wykonuję rodowy + najwięcej portów |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
heh czyli jednak moje odczytanie twoich zamiarów (Palec flinta, Greywater watch i Seagard ) było słuszne
A już się bałem, że masz cel najwięcej zamków i przegram na ilości terenów po raz 4 w ten sam sposób jako Arryn
U mnie Rodowy + kontrola Winterfell |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
Oficjalnie, PBF #86 wygrywa Beez jako Arryn, zdobywając 7 punktów zwycięstwa. Gratulacje!!!
Od siebie chciałbym was prosić o krótki komentarz, który pomógłby mi w lepszym prowadzeniu kolejnych gier. Chodzi mi między innymi o tempo odpisów, informacje zawierane w pierwszym poście (które są dobre, które zbędne, oraz te, których oczekiwaliście, a których nie było). Mam nadzieję, że moje prowadzenie nie było dla was szczególnie męczące, i że ogólna atmosfera się podobała. Dodam jeszcze, że w najbliższym czasie powstanie kolejna gra, tym razem chciałbym przetestować te szybko aktualizujące się mapy, które tak polecacie, więc możecie jej czujnie wyczekiwać. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
bardzo dobre prowadzenie - szczególnie jak na pierwszy raz, dobre tempo i przejrzyście
gratulacje dla Arryna, losy bitwy są do bani....nic nimi nie ugrałem i przegrywałem po kolei wszystko |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
Zauważyłem, że jest tu większe grono przeciwników niż zwolenników Losów. Ja je osobiście lubię, bo wprowadzają ten element losowości, który pozwala przechylić szalę na drugą stronę (ewentualnie już całkowicie zgnębić jednego z graczy). W każdym razie, następnym razem poprowadzę rozgrywkę bez Losów, aby obyło się bez większych frustracji, a co także zauważyłem - bez losów cała kolejka jest w stanie pójść bez interwencji MG, gdzie gracze nie muszą czekać na ich wylosowanie, co znacznie przyspiesza akcje. |
|
|
|
 |
|