#PBF9.2 - Starcie Królów - Ponowny Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Mortyr [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Paź, 2012
|
|
|
Coś mi się kiedyć obiło o uszy, że atakując przesuwasz swój rozkaz Marszu ze sobą, a po bitwie zdejmujesz. W związku z tym Mace Tyrell pozostawia wykorzystany Rozkaz Marszu na obszarze do którego się przesunął, a nie z którego przybył.
Ale głowy nie dam za to, trzeba sprawdzić w FAQ.
Oprócz tego Rob Stark wykonuje swój marsz natychmiast, tak jakby znajdował się tam Marsz +1* (nie przesuwa zużytego Rozkazu). Natomiast Tyrell może wykorzystać swój rozkaz dopiero w kolejnym ruchu. |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Paź, 2012
|
|
|
reszka napisał/a: | Starka: Jeśli wygrasz bitwę jako atakujący możesz natychmiast wykonać MARSZ +1 z regiony, w którym właśnie skończyła się bitwa (tu jest jasne). |
Tak jak pisał Mortyr - natychmiast się to wykonuję i zawsze Marsz+1, ale jest zastrzeżenie, że tylko Rycerze Starka.
reszka napisał/a: | tyrella: Jeśli wygrasz tę bitwę jako atakujący to nie usuwaj Twojego obecnego rozkazu Marszu. Zostaje on w grze i możesz użyć go jeszcze raz. |
Tak jak pisał Mortyr - dochodzi jakby jeden Marsz gratis w rundzie, ale na jego wykonanie trzeba poczekać. I rozkaz jest przesuwany na pole, na którym toczy się bitwa, zatem kolejny ewentualny Marsz będzie można rozpatrzyć z obszaru który się zdobyło. Przeszukałem kiedyś FAQ oraz BGG, żeby się upewnić. |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013
|
|
|
Hej!
Jako, że PBF troszkę popadały, a zdaje się, że w najbliższych kilku tygodniach będę miał trochę czasu więc jakby znaleźli się chętni to mógłbym poprowadzić nową grę na tych samych zasadach co poprzednią.
Co prawda pewnie prędkość i jakość gry nie dorówna Adamowi, czy Mortyrowi, ale postaram się, aby grało się w miarę szybko i przyjemnie.
Czekam na ewentualne chętne osoby. |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2013
|
|
|
PISZE SIE ! MOWISZ O WERSJI NA 12 CZY 6 GRACZY ? DOMYSLAM SIE ZE JEDNAK CIEZKO BEDZIE MAPKE NA 12 ZDOBYC OD MORTYRA . |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013
|
|
|
A na jaką ilość osób planujesz grę, bo jak widać im więcej tym mniejsza szansa na dotrwania do końca.
Ja na grę dla 6ciu się piszę.
Edit: Oczywiście jeśli to 1sza edycja, to odpadam. |
Ostatnio zmieniony przez gamaliel Pią 01 Lut, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Też się piszę:) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
masz mnie:D |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Ja też się zgłaszam |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
To i ja do kompletu, chyba ze zasady 1 edycji to odpadam |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Ja chce ponownie uruchomić GoTa z zasadami umieszczonymi w 1 poście, czyli I Edycja plus COK. Gra na 6-boje się, że więcej nie uradzę. Poza tym faktem jest, że ta gra na 12 strasznie się przeciąga...
Lista chętnych:
1. reszka
2. kiwi
3. Gog
4. ....
5. ....
6. ....
W obecnej sytuacji pozostały 3 wolne miejsca. |
Ostatnio zmieniony przez Medyk Pią 01 Lut, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Dzieki za propozycję ale za bardzo przesiąkłem II edycją. |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
wycofuje moja kandydature, myślałem ze chodzi o 2 edycje |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Tak samo 1edycji nie znam. Jeżeli zmienisz na II to zagram. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
odpadam j.w. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
To ja się spróbuję tutaj, jeśli wszystkie różnice między II edycją a tą wersją są wypisane w pierwszym poście |
|
|
|
 |
|