|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
#51 Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Shutt [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2014
|
|
|
Ja podesle jak wroce, musze ostro pokminic. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2014
|
|
|
Ty się lepiej przyznaj czy masz jakiś cel, który możesz zrealizować z palcem w dupie Bo jak tak to wygrałeś, bo nie pozbawimy Cię raczej HG czy KL więc rodowy zrobisz, wystarczy jakiś gówniany cel za 1 i wygrałeś |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014
|
|
|
Tura 4:
Faza Akcji
 |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
A zmienię sobie najazd z Grey... Watch na obronę. I tak czuję, że pewno gra się skończy w tej turze, to pewno nie ma co na dzikich patrzyć. Martell może mi ewentualnie spalić wsparcie. A mój pierwszy marsz, piechur na Searoaded Marches, dowódca znany. A koń na Riverrun. Drugi Rycerz zostaje. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
ja nic nie palę |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Panowie, konczymy.
Nie ma sensu dalej cisnąć, skoro nie dość, że realizuje rodowy to także ten cel:
- Martell - 2
- Greyjoy - 1
- Tyrell - 2
- Baratheon - 2
- Lannister - 2
- Bolton - 2
Nie powiem, mieliśmy lekki ubaw z figolem jak dostałem PW z celem |
a co to za cel, bo wkleiłeś bez nazwy i bez opisu :d |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Kuzwa, cos chyba zle policzylem, nie wiem nawet czy dobry cel wkleilem xD |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
A nie, konczymy, dobrze policzylem...
1) Musisz mieć 6 statków na planszy:
- Martell - 2
- Greyjoy - 1
- Tyrell - 2
- Baratheon - 2
- Lannister - 2
- Bolton - 2
Bara nawet jak z portu wyplynie, rzuci cokolwiek to jestem w stanie sie obronic.
Cisniemy dalej te runde czy konczymy? |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
kończmy, bez sensu jest grać dalej ...
moim zdaniem pomysł totalnie niezbalansowany na rzecz tyrella, banalny rodowy, w którym ciężko mu przeszkodzić, najlepsze ustawienie na planszy i może wykonać najwięcej celów, żeby nie wygrać to trzeba się chyba postarać
a jeszcze jak ktoś pomaga wygrać, jak lannister tutaj, to już w ogóle
martell ma taką nawet pozycję, ale jak dostanie cele by kontrolować północne ziemie (jak ja na początku gry), to dzięki bardzo
dzięki dla figola, bardzo sprawnie prowadzona rozgrywka i oby tak dalej ale następnym razem proszę coś bardziej grywalnego |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Rozgrywka fajna, bo wygrałem
Też uważam, że Tyrell okropnie zboostowany, ale szczerze mówiąc na początku dostałem takie sobie cele.
Na całe szczęście jak zrealizowałem cel za 0 (w ogóle bez sensu cel) to za każdym razem przychodził mi kolejny, który jakoś dało się zrealizować.
Czy przekreśliłbym pomysł na tę grę? Nie.
Greyjoy zupełnie mi odpuścił to i łatwo realizowałem rodowy, proponuje zagrać jeszcze kilka partii i zobaczyć czy Tyrell w razie agresji sąsiadów nadal jest taki przepakowany. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Kurczę powiem, wam żebym wygrałbym zamiast Tyrella w tej turze gdybym nie zjebał w poprzedniej. Bo zająłem Flinta myśląc że zrealizuje rodowy a mogłem coś innego wówczas miałbym 3 punkty. A w tej turze zrealizowałbym rodowy ponownie + cel przejmij wszystkie tory wpływów za 3 punkty, czyli razem 4 a cele rozpatruje się zgodnie w kolejności tronu, więc wygrałbym. Głupia pomyłka tylko sprawiła, że jednak Tyrell |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | Kurczę powiem, wam żebym wygrałbym zamiast Tyrella w tej turze gdybym nie zjebał w poprzedniej. Bo zająłem Flinta myśląc że zrealizuje rodowy a mogłem coś innego wówczas miałbym 3 punkty. A w tej turze zrealizowałbym rodowy ponownie + cel przejmij wszystkie tory wpływów za 3 punkty, czyli razem 4 a cele rozpatruje się zgodnie w kolejności tronu, więc wygrałbym. Głupia pomyłka tylko sprawiła, że jednak Tyrell |
nie, cele realizują wszyscy i po całej fazie się patrzy kto ma 7, a w przypadku remisu się patrzy na kontrolowane obszary lądowe |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
No to i tak miałbym szansę wygrać Bo Tyrell na pewno by coś teraz stracił, a ja zyskał Kurcze żałuję, że tak zjebałem z tym rodowym w poprzedniej ale już mi się pomieszało z tym celem Greyja czy zamek to symbol czy nie Chciałem tak znienacka wygrać dostając 4 punkty w jednej turze, po to było właśnie zbieranie tokenów, odpuszczenie Tyrellowi i licytacja oraz przejęcie wszystkich torów. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Czy przekreśliłbym pomysł na tę grę? Nie.
Greyjoy zupełnie mi odpuścił to i łatwo realizowałem rodowy, proponuje zagrać jeszcze kilka partii i zobaczyć czy Tyrell w razie agresji sąsiadów nadal jest taki przepakowany. |
Tylko kto tu ma szansę na wygraną? Tyrell, Tyrell, no i może jeszcze Tyrell. A tak poza tym znacznie mniejsze szanse Greyjoy i Martell. Lannister i Baratheon to mogą iść na starcie do domu. A Bolton to może trochę napsioczyć, ale raczej też nie wygra. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
A inaczej jest w DwD? |
|