|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
Gra o Tron PBF #56 - Pole Gry |
| Autor |
Wiadomość |
CzarnaSowa [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Maj, 2014
|
|
|
| Czarny Jaszczur napisał/a: |
Prosiłbym o zmianę mobilizacji ponieważ obecna powoduje przekroczenie limitu zaopatrzenia, stwarzasz armię o liczebności 3-2-2-2-2 podczas gdy możesz mieć 3-3-2-2 - wystarczy zamiast dodatkowego piechura awansować do rycerza w jednej z prowincji z zamkiem |
Flinty zamiast pierhura awansuje już posiadanego na rycerza
Przepraszam za takie niedopatrzenie. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Czekam jeszcze na licytację Lenników od Greyjoya i przejdziemy do Królewskiego Dworu |
|
|
|
 |
CzarnaSowa [Usunięty]
|
|
|
|
| Znowu zaczynasz? Wczoraj ci powiedzialem liczbe zetonow na tor lennika i kruka poslanca;) |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
no to prosimy o wyniki |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Wciąż czekam na odpowiednio zatytułowany PW od Greyjoya w której jasno i jednoznacznie poda mi ilość żetonów jakie daję na licytację Toru Lenników.
Wspomnę Ci tylko że skrzynkę opróżniam bardzo często i nie mam w niej miejsca na trzymanie gdybań i rozważań wszystkich graczy. Wymogiem dołączenia do gry była deklaracja przejrzystych PW odnośnie przebiegu gry - co pozostali gracze respektują i bardzo im za to dziękuje, usprawnia i ułatwia mi to zarządzanie grą.
Ostrzegam Cię także że jeśli zechcesz jeszcze raz irytować mnie swoim zachowaniem, spowalniać rozgrywkę lub co gorsza psuć jej atmosferę to zmienię Cię z innym graczem. Wśród tutejszej społeczności jesteś jedynym w swoim rodzaju osobnikiem który nie respektuję pracy organizatora gry. Zwracasz uwagę na brak czasu potrzebnego na wysłanie poprawnego PW lub ponaglanie zapominając o tym że sam w prowadzenie gry angażuje kilkukrotnie więcej czasu aniżeli Ty a przez Twoje zachowanie muszę tą ilość sukcesywnie zwiększać.
Wybierasz między akceptacją i stosowaniem się do reguł lub rezygnacją z gry. W przypadku tego drugiego wariantu poproszę krótki PW a resztą zajmę się sam.
@ Wyników nie ma, nie będę się stosował do klucza 'tutaj dam tyle tam tyle, zależy ile da ten i tamten i czy któryś mi wcześniej odpisze lub zmienię strategię'. Nie posiadam w skrzynce żadnej decyzji odnośnie żetonów na licytacje od Greya |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Proszę, nie kłóćcie się o takie rzeczy. Przecież to jest tylko gra, na dodatek nie jesteście w niej przeciwnikami
Grożenie wyrzuceniem z gry.... cóż, tego jeszcze tu nie było. Wypadali z gry tylko graczy, którzy przez długi czas się nie pojawiali. Nie twórzmy takich przykrych precedensów.
Co do tytułowania PW - bez przesady z tą drobiazgowością. Mi, kiedy prowadzę gry, w zupełności wystarcza jeśli w tytule jest numer gry. Wtedy widząc, od kogo jest wiadomość, wiem o który ród chodzi.
Myślę, że Greyjoy chciał przyśpieszyć licytację, pisząc Ci, jakie będą jego decyzje w zależności od licytacji innych graczy, co przy tak małej ilości żetonów jest do ogarnięcia. Myślę też, że możesz podać publicznie treść tej wiadomości, bo nikt już nie zamierza zmieniać swojej licytacji, a wszystkie inne masz i zobaczymy, co da się z niej wywnioskować i który z Was ma rację |
|
|
|
 |
CzarnaSowa [Usunięty]
|
|
|
|
Mowilem ci wyraznie ile zetonow przeznacze gdzie, doskonale znasz te wartosci... 0;1;1. Moze na pismie z odrecznym podpisem ci zaadresowac?
Atmosfera pomiedzy graczmi jest przyjemna ale organizator gry jest niemozliwy niestety.
Dziekuje za rozgrywke to moj ostatni post : mam nadzieje ze znajdziecie szybko zastepsto i nie bedzie problemu. Mam nadzieje rowniez ze rozumiecie .
@do MG
To tylko gra, bierzesz ja niestety nazbyt powaznie. GM nie powinien narzekac ze ma duzo wiecej pracy niz gracze i poswieca temu wiecej czasu - organizujac rozgrywke jestes na to gotowy i za to odpowiedzialny. Moze jest to twoja pierwsza rozgrywka, mam nadzieje ze wyciagniesz z niej lekcje.
Ps. Sorki za brak pl liter - tapam z fona. |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
| CzarnaSowa napisał/a: | @do MG
To tylko gra, bierzesz ja niestety nazbyt powaznie. GM nie powinien narzekac ze ma duzo wiecej pracy niz gracze i poswieca temu wiecej czasu - organizujac rozgrywke jestes na to gotowy i za to odpowiedzialny. Moze jest to twoja pierwsza rozgrywka, mam nadzieje ze wyciagniesz z niej lekcje. |
Zobacz jak są prowadzone gry na BGG, nie akceptujesz zasad=nie grasz. Geekmail musi mieć odpowiednią nazwę, gracze rozpisują bitwy według szablonu itd...
Niedawno prowadziłem grę i grałem dodatkowo w 5 pbf'ach, uważam że takie szczegóły mają znaczenie. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
| czyli szukamy nowego greya... |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Nie szukacie bo macie już Miecia |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Zgłaszam się ,ale proszę o potwierdzenie rezygnacji Czarną Sowę ,bo powód rezygnacji jest
(z całym szacunkiem) głupi Myślę ,że jak opadną emocje Sowa chętnie wróci. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zastrzegłem sobie przy rekrutacji że jeśli ktoś nie akceptuje moich zasad to nie powinien się zapisywać. Owszem, są one bardzo rygorystyczne ale dzięki temu mam jakąś przyjemność i prostotę w prowadzeniu PBFa + aktywnym graniu w dwóch innych. To, że dołączyłeś do gry w trakcie jej trwania nie zwolniło Cię z tego obowiązku. Polecam siąść na moim miejscu i docenić trud jaki wkładam w prowadzenie rozgrywki.
| Cytat: | | Moze na pismie z odrecznym podpisem ci zaadresowac? |
Tak, najlepiej na forum, odpowiednio zaadresowaną wiadomością gdy się tego od Ciebie wymaga. O to się cały czas rozchodzi ;p
Tak oto mam nauczkę na przyszłość żeby nie brać do gry pod moim przewodnictwem kumpla z reala bo to się nie sprawdza. Myślisz że masz taryfę ulgową, że możesz mi bąknąć przy któreś tam rozmowie co zamierzasz i ja to wszystko zapamiętam i zastosuje w grze. Tak to nie działa, decyzję mają być tylko i wyłącznie Twoje, bez mojej interpretacji. Jak tylko woda opadnie to zapukam do Twych drzwi, pobiegniesz mnie przywitać i wysłuchasz mojej litanii na temat szacunku oraz nie podważania autorytetu prowadzącego grupę na forum całości zgromadzonych. Ale to dopiero jak schowam ponton.
Odnośnie rozgrywki to jestem zmuszony zawiesić ją na dzień-trzy, począwszy od jutra. W odpowiednim dziale zgłoszę także swoją nieobecność w nadchodzącym [mokrym] okresie. Jestem zajęty budową arki i wrzucania piguł do drinów co zacniejszych dam w okolicy. Załaduję je na okręt a gdy wody opadną i one same odzyskają przytomność to przybędzie biała gołębica i weźmiemy się do pracy. Odbudujemy populację ludzi w małopolsce ;D
Reasumując, musicie mi wybaczyć ale do rozgrywki wrócimy koło soboty-niedzieli. Atmosfera się wtedy oczyści i przystąpimy do wyboru kolejnego Greyjoya do gry. Przed Mieciem jest także Guzu oraz Lord Mormont którzy wyrazili swoją chęć gry w momencie gdy rozgrywkę opuszczał Heeh [obu panów proszę o namysł w tym czasie i czekam na potwierdzenie chęci gry w tym dziale lub PW]. Szczególnie przepraszam Lannistera który może paść psychicznie próbując analizować kolejnego czarnego zza zatoki :C
Gra zawieszona do soboty/niedzieli z powodu nieobecności prowadzacego |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 16 Maj, 2014
|
|
|
Powoli zaczynam brac czarne tabletki.