galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 96
Autor Wiadomość
Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Lip, 2015   

Skoro Germanus zostawia marsz z Karholdu tak jak był i zna tego konsekwencje to:

Moat Cailin M+1: Footman, Knight, Knight, SE to Winterfell

Atakuje Lyn Corbay [2], Lannister ma pewnie "Zatrzymać Burzę" a ja bardzo chętnie zagram "Ucztę" na warunkach prowadzącego, tylko losowane rody :P

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Lip, 2015   

[1] Ser Rodrik Cassel: 2 Fortyfikacje
Karhold

guzu
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Lip, 2015   

Kingswood broni [0] Patchface: Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

ZMar
[Usunięty]

guzu napisał/a:
Kingswood broni [0] Patchface: Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

Chyba Storm's End.
Pietruch napisał/a:
Rzucam Kevana(1).

Pietruch
[Usunięty]

guzu napisał/a:

Zakładam, że lord Baratheon usunie z mojej ręki Tywina (4).

Mapka po rozegraniu bitew o Winterfell i Storms End wygląda tak.

Co do punktów za cele główne:
Arryn - +1 VP
Baratheon - +0 VP
Lannister - +1 VP
Stark - +0 VP

Cele poboczne:
Arryn - ???
Baratheon - ???
Lannister - +1 VP (realizuję jedną z poniższych misji)
Stark - ???

(1/1/1/1) Naval Superiority: Have more Ship units on the board than each other House.
(1/0/1/3) Stop the Storm: Control Storm's End.

Germanus
[Usunięty]

a ja się piszę na kolejną rozgrywkę, ale Baratheonem :)

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Spełniam tylko rodowy ;)

Zaczekam na podsumowanie rozgrywki, po której to wykrzesam kilka zdań podziękowania i również chętnie zagram w obecnym składzie kolejną Ucztę. Rody losowane :)

Germanus
[Usunięty]

poproszę o wylosowanie dla mnie Baratheona

ZMar
[Usunięty]

Ponieważ słabo wychodzi mi odstawianie szopek, wręczanie laurów i ogólne gratulacje streszczę wszystko w krótkim: Lord Pietruch Lannister skopał Wam dupy i zasiadł na tronie! :D
Od siebie napiszę tylko, że miło się z Wami prowadzi gry więc jak znajdę chwilkę to zaproszę Was na szybki numerek #97 na kolejną partyjkę.
Jeżeli chcecie, potrzebujecie zmian to piszcie.

Pietruch
[Usunięty]

Grało się naprawdę bardzo fajnie i przyjemnie, towarzystwo bardzo rozsądne, uniknęliśmy zgrzytów i spin, a tempo było odpowiednie (przynajmniej dla mnie), zmieściliśmy się w trzech tygodniach :)

Co do samej partii - chyba każdemu z nas nie podeszły Karty Celów, ja od początku gry miałem na ręku:
(1/1/1/1) Naval Superiority: Have more Ship units on the board than each other House.
, które ciężko było zrealizować bo zarówno lord Stark jak i lord Baratheon zbudowali silną flotę. W dodatku moje 3 Statki w Blackwater Bay od początku gry spisywałem na straty, miałem bardzo dużo szczęścia, że udało mi się je obronić przed zakusami lorda Baratheona.

Mniej więcej w połowie gry wylosowałem:
(1/0/1/3) Stop the Storm: Control Storm's End.
Czyli miałem dwie karty Celów, które pchały mnie w kierunku lorda Baratheona, nie miałem zbyt dużego pola manewru w kwestii wyboru przeciwnika.

Lorda Arryna przepraszam za małą złośliwość z mojej strony, mam wrażenie że wybrałem odpowiedni moment na to żeby złamać nasz sojusz (podejrzewam, że dla lordów Starka i Baratheona szybko stało się jasne, że Arryn i ja na jakiś czas połączyliśmy siły). Tak czy siak do samego końca gry siedziałem jak na szpilach, zastanawiałem się co knujecie żeby nie dać mi wygrać :D No i ciągle czułem na karku oddech lorda Arryna, ciekaw jestem jakie karty Celów ostały mu się na ręce na koniec gry, byłem pewien że uda mu się którąś z misji pobocznych zrealizować.

Zmar - bardzo dziękuję za sprawne i przejrzyste prowadzenie gry, od samego początku do końca było wiadomo co się dzieje w grze.

W kwestii samego FFC - w dalszym ciągu uważam, że Lannister jest OP, stosunkowo łatwo może realizować karty Celów i utrzymywać KL.
W następnej gierce możemy spróbować zagrać z ToB :)

Germanus
[Usunięty]

ja jestem za tym aby nic nie zmieniać w zasadach. Ta sama ekipa, tylko każdy ma inny ród. Jestem ciekaw czy wyniki pokryją się z rodami, czy z graczami

Germanus
[Usunięty]

ps. jak czytam mój tekst to brzmi on nie jednoznacznie, więc wyjaśnię, że jeśli chodzi o pokrywanie chodziło mi o zbieżność wyników a nie nic innego :lol:

ZMar
[Usunięty]

Germanus napisał/a:
ps. jak czytam mój tekst to brzmi on nie jednoznacznie, więc wyjaśnię, że jeśli chodzi o pokrywanie chodziło mi o zbieżność wyników a nie nic innego :lol:

Ja nadal jestem zdania, że masz chęć pokryć, któregoś z uczestników :D

Germanus
[Usunięty]

czuję się zaproszony :twisted:

Pietruch
[Usunięty]

Germanus napisał/a:
ja jestem za tym aby nic nie zmieniać w zasadach. Ta sama ekipa, tylko każdy ma inny ród. Jestem ciekaw czy wyniki pokryją się z rodami, czy z graczami

Zobaczymy :) Niedawno gralem ze znajomymi w FFC, wylosowalem Lannistera, moja dziewuszka od razu nastawila resztę na scenariusz "bash the Lannister" i rzeczywiście we trójkę zgnietli mnie tak ze pod koniec gry zostalo mi raptem kilka jednostek:) Wygral wtedy Baratheon.

Ogólnie mam wrażenie, ze w tym scenariuszu Arryn i Baratheon musze sie ugadać przeciwko Lannisterowi, a potem albo któryś z nich zdradzi drugiego albo Stark zdecyduje sie pomoc Lannisterowi i polacza sily zeby przycisnąć Arryna w kierunku Baratheona.

Tak czy siak, uważam ze scenariusz jest bardzo fajny, choc nie ukrywam ze moglibyśmy kiedys na próbę użyć kart rodów z dodatku DwD :)

Odpowiedz do tematu