|
PBF #38 - Best Friends Forever |
| Autor |
Wiadomość |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 22 Sty, 2014
|
|
|
No właśnie nic się nie zmieni już nawet poprzez atak Tyrella tu gratulacje dla pomysłu Pszyny, a więc ja już wykonam swój marsz koniec burzy atak na kingswood, dowódca na pw.
Co do pierwszej rundy rzeczywiście była genialna ^^ |
|
|
|
 |
Pszyna [Usunięty]
|
|
|
|
poczekaj bo właśnie niestety sie zmieniło
Nie wpadłam na to, że Greyjoy może tak zwyczajnie oddać Harenhall Lannnisterowi
Więc z atakiem wstrzymaj się na resztę marszy
Szkoda, ze mój nikczemny plan się nie powiódł bo byłam taka na niego podjarana... ;/
Widziałabym sens zagrania w otwarte sojusze, gdzie sojusznicy mieliby ciut mniejszy wpływ na swoje gry a pomaganie byłoby trudne(ale nie niemożliwe!) z racji bycia po przeciwnych stronach mapy.
Wyjątkiem Lannister i Baratheon bo Baratheon Lannisterowi i tak za bardzo z GJ nie pomoże.
Te pary to:
Martell - GJ
Tyrell - Stark
Bara - Lanni
Graliśmy tak parę razy na żywo jak było nas 3 bardzo chętnych do gry i każdy kontrolował po 2 rody Wychodziło ciekawie. |
| Ostatnio zmieniony przez Pszyna Sro 22 Sty, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
mi się już nie chce tej gry kontynuować ,Pszyna kończy w następnym marszu
dziękuję wszystkim graczom i i GM-owi
co do samej gry to losowanie i utrata morza przez Tyrella zdecydowały o wyniku
co do DwD to bardzo chętnie mógłbym zagrać ,najlepiej to już losuj rody |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
| ja już od 2 tury wiedziałem kto wygrał jak domyśliłem się sojuszy, ale było już po ptakach:/ |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
| Pszyna napisał/a: |
Widziałabym sens zagrania w otwarte sojusze, gdzie sojusznicy mieliby ciut mniejszy wpływ na swoje gry a pomaganie byłoby trudne(ale nie niemożliwe!) z racji bycia po przeciwnych stronach mapy.
Wyjątkiem Lannister i Baratheon bo Baratheon Lannisterowi i tak za bardzo z GJ nie pomoże.
Te pary to:
Martell - GJ
Tyrell - Stark
Bara - Lanni
Graliśmy tak parę razy na żywo jak było nas 3 bardzo chętnych do gry i każdy kontrolował po 2 rody Wychodziło ciekawie. |
Największe szanse dawałbym tu pierwszej parze, a najmniejsze drugiej, chociaż to kwestia dyskusji
Poczekajmy jeszcze na głos innych |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 23 Sty, 2014
|
|
|
a nie lepiej:
T+S
G+B
M+L |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
No macie racje, ta gra już jest bezcelowa, bo wiadomo jak się skończy.
Już od początku, gdy zobaczyłem Lannister to wiedziałem, że będzie ciężko. I rzeczywiście było, zwłaszcza gdy sojusznik mówi co innego, a robi co innego
Pomysł fajny, ale niestety gra jest tak rozplanowana, że nie da się w ten sposób bawić. Takie pomysły to chyba na gry na 12. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Czyli mam rozumieć, że dobrowolnie zakładacie koronę na głowy nowej królewskiej pary?
Jeśli tak, to zakończymy grę, chociaż Lannister swoim ostatnim ruchem sprawił, że mogłaby się jeszcze toczyć do następnej rundy, a wtedy nawet Tyrell mógłby się delikatnie odbić od dna Ale gratuluję Pszynie strategii na tę rundę, była naprawdę imponująca.
Jeśli kończymy, to proszę Was też o ocenę mojego prowadzenia gry. Wiem, że było w nim zbyt dużo błędów, ale to pierwszy raz Widzę zainteresowanie, więc powiedzcie wszyscy, czy chcecie zagrać w DwD (wiem już, że Mieciu i Germanus na tak). Jeśli wszyscy będziecie chętni, to zrobię nową grę bez naboru, a jeśli nie to poszukamy brakujących graczy. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
do prowadzenia brak uwag. Błędy zdarzają się każdemu |
|
|
|
 |
Pszyna [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuję za docenienie planu (naprawdę byłam na niego najarana bo nie jestem jakaś dobra w te klocki) Gra prowadzona bez zarzutów - przepraszam za lagowanie czasami
Skoro chcecie się poddać przedemną i Lordem Martellem to gińcie na stosach ]:->
DwD od pewnego czasu nie lubię jakoś ale z chęcią zagram w coś krótszego bo powoli matura się zbliża |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
| Germanus napisał/a: | a nie lepiej:
T+S
G+B
M+L |
W twojej wersji Bara może pomóc GJ aby jeszcze szybciej unicestwic Lannistera - zwłaszcza chodzi o wybór mobilki po 1 turze I nie tylko - podejść na Blackwater i kasować wsparcie z SS też nie jest trudno. Dodatkowo oba rody nie mają problemów ze zdobywaniem zamków więc ta para wygrywałaby w 95% |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
| ps. w DwD grałem już Martellem i Baratheonem więc tym razem prosiłbym o coś z poza tej listy |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Też Martelem grałem też go nie chcę |
|