galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #38 - Best Friends Forever
Autor Wiadomość
Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Sty, 2014   

No właśnie nic się nie zmieni już nawet poprzez atak Tyrella tu gratulacje dla pomysłu Pszyny, a więc ja już wykonam swój marsz koniec burzy atak na kingswood, dowódca na pw.

Co do pierwszej rundy rzeczywiście była genialna ^^

Pszyna
[Usunięty]

poczekaj bo właśnie niestety sie zmieniło :)
Nie wpadłam na to, że Greyjoy może tak zwyczajnie oddać Harenhall Lannnisterowi :)
Więc z atakiem wstrzymaj się na resztę marszy :)

Szkoda, ze mój nikczemny plan się nie powiódł bo byłam taka na niego podjarana... ;/

Widziałabym sens zagrania w otwarte sojusze, gdzie sojusznicy mieliby ciut mniejszy wpływ na swoje gry a pomaganie byłoby trudne(ale nie niemożliwe!) z racji bycia po przeciwnych stronach mapy.
Wyjątkiem Lannister i Baratheon bo Baratheon Lannisterowi i tak za bardzo z GJ nie pomoże.
Te pary to:
Martell - GJ
Tyrell - Stark
Bara - Lanni :)
Graliśmy tak parę razy na żywo jak było nas 3 bardzo chętnych do gry i każdy kontrolował po 2 rody :) Wychodziło ciekawie.
Ostatnio zmieniony przez Pszyna Sro 22 Sty, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Mieciu
[Usunięty]

mi się już nie chce tej gry kontynuować :) ,Pszyna kończy w następnym marszu
dziękuję wszystkim graczom i i GM-owi
co do samej gry to losowanie i utrata morza przez Tyrella zdecydowały o wyniku
co do DwD to bardzo chętnie mógłbym zagrać ,najlepiej to już losuj rody :D

Germanus
[Usunięty]

ja już od 2 tury wiedziałem kto wygrał jak domyśliłem się sojuszy, ale było już po ptakach:/

Martin
[Usunięty]

Pszyna napisał/a:

Widziałabym sens zagrania w otwarte sojusze, gdzie sojusznicy mieliby ciut mniejszy wpływ na swoje gry a pomaganie byłoby trudne(ale nie niemożliwe!) z racji bycia po przeciwnych stronach mapy.
Wyjątkiem Lannister i Baratheon bo Baratheon Lannisterowi i tak za bardzo z GJ nie pomoże.
Te pary to:
Martell - GJ
Tyrell - Stark
Bara - Lanni :)
Graliśmy tak parę razy na żywo jak było nas 3 bardzo chętnych do gry i każdy kontrolował po 2 rody :) Wychodziło ciekawie.

Największe szanse dawałbym tu pierwszej parze, a najmniejsze drugiej, chociaż to kwestia dyskusji :)

Poczekajmy jeszcze na głos innych ;)

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Sty, 2014   

a nie lepiej:
T+S
G+B
M+L

Sardo
[Usunięty]

No macie racje, ta gra już jest bezcelowa, bo wiadomo jak się skończy.

Już od początku, gdy zobaczyłem Lannister to wiedziałem, że będzie ciężko. I rzeczywiście było, zwłaszcza gdy sojusznik mówi co innego, a robi co innego :P
Pomysł fajny, ale niestety gra jest tak rozplanowana, że nie da się w ten sposób bawić. Takie pomysły to chyba na gry na 12.

Martin
[Usunięty]

Czyli mam rozumieć, że dobrowolnie zakładacie koronę na głowy nowej królewskiej pary? ;)

Jeśli tak, to zakończymy grę, chociaż Lannister swoim ostatnim ruchem sprawił, że mogłaby się jeszcze toczyć do następnej rundy, a wtedy nawet Tyrell mógłby się delikatnie odbić od dna :P Ale gratuluję Pszynie strategii na tę rundę, była naprawdę imponująca.

Jeśli kończymy, to proszę Was też o ocenę mojego prowadzenia gry. Wiem, że było w nim zbyt dużo błędów, ale to pierwszy raz :) Widzę zainteresowanie, więc powiedzcie wszyscy, czy chcecie zagrać w DwD (wiem już, że Mieciu i Germanus na tak). Jeśli wszyscy będziecie chętni, to zrobię nową grę bez naboru, a jeśli nie to poszukamy brakujących graczy.

Germanus
[Usunięty]

do prowadzenia brak uwag. Błędy zdarzają się każdemu ;)

Pszyna
[Usunięty]

Dziękuję za docenienie planu (naprawdę byłam na niego najarana bo nie jestem jakaś dobra w te klocki) :) Gra prowadzona bez zarzutów - przepraszam za lagowanie czasami :)
Skoro chcecie się poddać przedemną i Lordem Martellem to gińcie na stosach ]:->

DwD od pewnego czasu nie lubię jakoś ale z chęcią zagram w coś krótszego bo powoli matura się zbliża :)

Beez
[Usunięty]

Germanus napisał/a:
a nie lepiej:
T+S
G+B
M+L

W twojej wersji Bara może pomóc GJ aby jeszcze szybciej unicestwic Lannistera - zwłaszcza chodzi o wybór mobilki po 1 turze :) I nie tylko - podejść na Blackwater i kasować wsparcie z SS też nie jest trudno. Dodatkowo oba rody nie mają problemów ze zdobywaniem zamków więc ta para wygrywałaby w 95% :)

Germanus
[Usunięty]

ps. w DwD grałem już Martellem i Baratheonem więc tym razem prosiłbym o coś z poza tej listy

Rewolta
[Usunięty]

Też Martelem grałem też go nie chcę :D

Mieciu
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Sty, 2014   

ja bym mógł chętnie Doranem zagrać :)

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Sty, 2014   

Rewolta napisał/a: