|
pbf 65 - nabór |
| Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 18 Cze, 2014
|
|
|
| pytanie czy juz moge sie pakowac do domu ?:d przeciez targ zrobi statki na sod zejdzie statkiem w dol da wsparcie jest wyzej na tronie i koncze gre i ogolnie nic z tym nie zrobie raczej :p ta zasada ze statkami głupia, ale tu ma sens jednak |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| Hmm, no ale takiego Lannistera z kolei pogrzebie. Nie ma wyjścia idealnego jak widać. A po za tym nie przesadzaj. Nawet gdybym zrobił tak jak mówisz. To przecież też sobie zmobilizujesz 2 statki. Obrona +2 i Ci nigdzie nie wjadę. Zapominasz, że jesteś wyżej na lennikach. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: | | pytanie czy juz moge sie pakowac do domu ?:d przeciez targ zrobi statki na sod zejdzie statkiem w dol da wsparcie jest wyzej na tronie i koncze gre i ogolnie nic z tym nie zrobie raczej :p ta zasada ze statkami głupia, ale tu ma sens jednak |
Czemu zniknął Doran Martell ze swoją możliwością zrzucania z Torów?
Faktycznie to co Gog mówi ma sens i proponuje się trzymać tej zasady. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Nie no ja się upierać nie będę, ale to wówczas chociaż tego piechura na Searoaded Marches trzeba chyba zdjąć. Bo owszem, ja nieco stracę ale jakoś się tym pogodzę, GoG zyska nieco, ale co z resztą? Bo Wy tak widzę głównie o swoje interesy dbacie, na innych już nie |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
dlatego wszelkie zmiany map/kart/ustawień/reguł powinny być przeprowadzane przed rozlosowanie rodów |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| Shutt napisał/a: | | Gog napisał/a: | | pytanie czy juz moge sie pakowac do domu ?:d przeciez targ zrobi statki na sod zejdzie statkiem w dol da wsparcie jest wyzej na tronie i koncze gre i ogolnie nic z tym nie zrobie raczej :p ta zasada ze statkami głupia, ale tu ma sens jednak |
Czemu zniknął Doran Martell ze swoją możliwością zrzucania z Torów?
Faktycznie to co Gog mówi ma sens i proponuje się trzymać tej zasady. |
A z którego toru chciałbyś mnie zrzucić, nie licząc tronu (co dla was, ze względu na 4 jest korzystniejsza) to na wszystkich jestem tak wysoko że hej, właściwie to i na lennikach i dworze (choć tutaj to symbolicznie) wyżej jest Martell więc nie wiem o co Ci chodzi. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
To była normalna kontra na Targa.
Jeżeli kładł UW* na stolicy to wbijałeś mu się piechurem i zrzucales na tronie,
Wtedy sam majac mobilke na SS stawiales statki.
"Kontra" dosyc udupiajaca, dlatego też rozwiazanie, ze statki stawia sie przy porcie w tej kombinacji jest najlepszym rozwiazaniem. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| Po I w ten wariant jeszcze nie graliśmy, więc co mówisz naturalną kontrą, Tutaj jest inna sytuacja inne pozycje na torach. A po drugie nawet jeśli bym się z tym miał zgodzić, to może to ma jakiś sens na tym froncie. A teraz popatrz sobie na Lannistera i Greya. I powiedź mi czy robienie statków w porcie dla Lanniego jest takie dobre albo dla takiego Arryna. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja tylko wspomnę że w podstawce w ten sposób Martell może pojechać Tyrella, a ten drugi sobie radzi.
W DwD Baratheon traci stolicę też często w pierwszych turach...
Pytanie zawsze brzmi czy dany ród zrobi takie rozkazy czy wybierze inną taktykę. Ponadto Martell ma karty obronne - np. Arianna.
Panowie, zobaczymy w praniu jak to wyjdzie. Jak grałem w WoW to było larmo, że Lannister w 2 turze wygra grę, a coś takiego nie nastąpiło |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
| Germanus napisał/a: | Jak grałem w WoW to było larmo, że Lannister w 2 turze wygra grę, a coś takiego nie nastąpiło |
cytując klasyka: "bo nie wypadła mobilizacja" pozdro jazmo |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
| spokojnie pograjmy pierwsza grę a potem zobaczę jakie korekty zrobić |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
| Germanus napisał/a: | | spokojnie pograjmy pierwsza grę a potem zobaczę jakie korekty zrobić |
Ale są pewne rzeczy, które rzucają się w oczy.
Ja larma nie podnosiłem, bo kart Martella nie obczajałem, a widzę, że są zmiany. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
zauwazylem, niechęc do oczywistych zmian ;p przeciez Targowi mega sie oplaca na SE uw z * robi statki na 2 morza i czemu jedyną zmian jest własnie zmiana z portami? skoro sie sprawdzila? FUCK LOGIC ) |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| guzu napisał/a: | | Germanus napisał/a: | Jak grałem w WoW to było larmo, że Lannister w 2 turze wygra grę, a coś takiego nie nastąpiło |
cytując klasyka: "bo nie wypadła mobilizacja" pozdro jazmo |
Oczywiście Muszę pewne rzeczy powtarzać 100 razy, a i tak inni wałkują swoje jak Germanus Że wszyscy mówili jak Lani OP - dokładnie ja to mówiłem i czemu muszę się z tego tłumaczyć 100 razy? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
wysyłajcie rozkazy a miauczcie tu |
|