PBF #83- Balans według Leśnika. Nabór i draft kart. |
Autor |
Wiadomość |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | 7. [0-4] Jeśli przegrasz tę bitwę twoje jednostki nie są rozbite. Możesz wycofać się na dowolne pole, włącznie z tym zawierającym Żeton Władzy należący do innego gracza.
Mam niejasne przeczucie że już o nią pytałem ale wciąż mam wątpliwości. Czy pod sformułowaniem "dowolne pole" jest także pole z którego nastąpił atak? [Przy założeniu że atakujący przesuwa wszystkie jednostki na pole obrońcy a ten przegrywa i używa wspomnianej karty] |
Tak, pole z którego nastąpił atak też może być, niezależenie czy jest tam żeton czy nie. Trzeba zostawić jednostkę, aby to uniemożliwić.
Jazmatos napisał/a: | Też mam wątpliwości co do tej karty ''Nie są rozbite'' czyli rozumiem, że ta karta chroni przed wszystkim tak? 3 mieczami nawet? A czy chroni przed sytuacją w której nasze wojska się już wycofywały i znowu przegrały bitwę? Wiadomo, że wtedy są rozbite zwykle Ale pytam ze względu na to sformułowanie ''Nie są rozbite'' |
Żeby były rozbite muszą sie najpierw wycofać, a żeby się wycofać musza przeżyć, czyli przed mieczem nie chroni.
Co więcej, możesz sie wycofać na swój marsz i ruszyć się tymi jednostkami.
Jak dla mnie to najlepiej to na [0] dać. A jak mój sąsiad to weźmie to draftuje karty z mieczami, żeby zabijać te jednostki |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Aha to dzięki to w takim razie nie taka fajna karta |
|
|
|
 |
macziupeksiu [Usunięty]
|
|
|
|
Wybieram Arryna |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
W sytuacji w której Macziupeksiu wybrał Arryna, którym chciałem grać docelowo miałem brać Tyrella bo się nim najłatwiej gra, no ale tam się niewiele dzieje, a przecież nie zawsze trzeba grać o zwycięstwo to wezmę Greya i przetestujemy te nowe granice Najwyżej mnie przekokszony Stark pojedzie Ale przynajmniej się będzie coś działo |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
to ja sobie wezmę Tyrella, jeszcze nigdy nim nie grałem |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
levi napisał/a: | to ja sobie wezmę Tyrella, jeszcze nigdy nim nie grałem |
No nim się gra łatwo i bez dylematów co zrobić. Puste Twierdze ułatwiają decyzje Ale ostatecznie już nim grałem w 69 to takie dublowanie byłoby bez sensu A takim Baratheonem to naprawdę nie umiałbym się zdecydować czy dawać UW na zbieranie żw czy mobilizacje |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Mam wiadomość od Torna więc:
Czarny Jaszczur Stark
Gog Lannister
macziupeksiu Arryn
Jazmatos Greyjoy
levi Tyrell
Torn Martell
Figol Baratheon
Edit: Licytujemy Tron. |
Ostatnio zmieniony przez Leśnik Nie 28 Gru, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Hmm, a czy nie sensowniej byłoby zrobić najpierw licytacje, a potem draft? Jednak chyba lepiej będzie dobierać karty znając swoje pozycje startowe, ale to może tylko mi się tak wydaje. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Faktycznie i tak też jest w pierwszym poście. Proszę wysyłać licytację na żelazny tron.
Żetony jakie pozostały:
Czarny Jaszczur Stark 9
Gog Lannister 11
macziupeksiu Arryn13
Jazmatos Greyjoy 14
levi Tyrell 15
Torn Martell 15
Figol Baratheon 15 |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 2014
|
|
|
Czterech sąsiadów, będzie ciekawie |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Czekamy już tylko na Lannistera- Gog. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Żelazny tron:
levi Tyrell 4
Gog Lannister 3
Torn Martell 3
Czarny Jaszczur Stark 1
macziupeksiu Arryn1
Jazmatos Greyjoy 0
Figol Baratheon 0
Proszę Czarnego Jaszczura o ustawienie kolejności remisów na miejscach 2-3, 4-5 i 6-7
Pozostałe punkty na miecz i kruka: Wysyłamy jedną licytację gdzie proszę podać po ile na miecz ile na kruka.
Czarny Jaszczur Stark 8
Gog Lannister 8
macziupeksiu Arryn13
Jazmatos Greyjoy 14
levi Tyrell 11
Torn Martell 12
Figol Baratheon 15 |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Myślałby kto, że jednym żetonem zgarnę żeton dominacji. Tak jak podałeś jest idealnie, odpowiada mi taki układ
Leśnik napisał/a: |
Pozostałe punkty na miecz i kruka: Wysyłamy jedną licytację gdzie proszę podać po ile na miecz ile na kruka.
|
O, ciekawy pomysł. Będzie mniejsze zamieszanie |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 2014
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Myślałby kto, że jednym żetonem zgarnę żeton dominacji. Tak jak podałeś jest idealnie, odpowiada mi taki układ
Leśnik napisał/a: |
|
O, ciekawy pomysł. Będzie mniejsze zamieszanie |
No ja np nie spodziewałem się aż, tak zażartych bojów o tron, prędzej o miecz i kruka. Wyczuwam konflikt na linii Matrell-Tyrell o Summer Sea dość wczesny A co do licytacji to na jedno wychodzi Ostatecznie wszystko co by zostało po mieczu z automatu szłoby na kruka |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 2014
|
|
|
serio ?? znowu z dupy licytacje na ten tron:X i znowu moj sasiad ma tron?:x bosz;x |
|
|
|
 |
|