galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #83- Draft kart.
Autor Wiadomość
macziupeksiu
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Sty, 2015   

49. [3-4][miecz][wieża][wieża]

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Pomysł już jest, czekam na wybór Goga ;)

Jazmatos
[Usunięty]

Czarny Jaszczur napisał/a:
Pomysł już jest, czekam na wybór Goga ;)

Mam nadzieję tylko, że nie chcesz podkraść jakieś karty, którą ja chciałem sobie jeszcze brać :P Ale z drugiej strony fajnie jest wybierać 2 na raz :D Czyli dobrze jest wybierać albo 1 ale to kosztuje powiedźmy :P Albo 7, ale to też nie możliwe, bo ze względu na staż nigdy ostatni bym nie był :D

Gog
[Usunięty]

12. [0-3] Siła wspierających statków wynosi 0. Twoich statków, przeciwnika i innych rodów.

Jazmatos
[Usunięty]

Gog napisał/a:
12. [0-3] Siła wspierających statków wynosi 0. Twoich statków, przeciwnika i innych rodów.

No wiedziałem, że albo Stark albo Lannister pewno to weźmie :P

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

48. [1-2][miecz][miecz][wieża]

50. [1-4] [wieża][wieża]

Kolejka wraca do Goga :)

Gog
[Usunięty]

6. [0-4] Natychmiast cofnij na rękę wybraną swoją kartę rodu ze stosu odrzuconych, wydrukowana siła tej karty musi być mniejsza lub równa wydrukowanej sile zagranej karty przeciwnika.

Jazmatos
[Usunięty]

No to Arryn :)

macziupeksiu
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Sty, 2015   

10. [0-4] Weź 3 żetony władzy, za każdą jednostkę która zginęła w tej bitwie.

Jazmatos
[Usunięty]

41. [1-3] Po bitwie przeciwnik wybiera i wraca na rękę kartę o najmniejszej wydrukowanej sile ze stosu kart odrzuconych. Po czym płaci Tobie ilość żetonów władzy równą wydrukowanej sile.

Tylko zanim ją na 100% wybiorę chciałem zapytać o pewną wątpliwość. Jak to działa w sytuacji gdy gracz nie posiada dostatecznej ilości żw. Jak np gracz ma zapłacić za kartę 2, a ma 1 albo 0. To co wówczas ok odrzuca 1 albo 0, ale gracz przeciwny nie zyskuje wówczas nic? Czy tyle ile miał według nominału karty dostać?

figol
[Usunięty]

W naborze o tym pisałem:
Cytat:
41. [1-3] Po bitwie przeciwnik wybiera i wraca na rękę kartę o najmniejszej wydrukowanej sile ze stosu kart odrzuconych. Po czym płaci Tobie ilość żetonów władzy równą wydrukowanej sile.
Wybiera gdy ma np. dwie [1] odrzucone i nie ma [0] odrzuconego, czyli jedynki są najniższe. Jak brakuje mu żeby zapłacić, odrzuca ile może, a ród, który zagrał tą kartę otrzymuje ilość żetonów równą wydrukowanej sile.

Jak ma zapłacić 2 za kartę, a ma 1 to: odrzuca to 1 co ma, a ród który zagrął te kartę otrzymuje 2 żw. Czy jest pozytywnie dla obu stron. Podobnie jak z grabieniem najazdem rodu bez żw.

Leśnik
[Usunięty]

Zakładam, że ta interpretacja satysfakcjonuje Jazmatosa, wiec kolejny jest Tyrell.

levi
[Usunięty]

31. [0-2] Możesz usunąć dowolny rozkaz wsparcia z planszy. Ród, któremu usunięto wsparcie otrzyma 3 żetony władzy.

Torn
[Usunięty]

45. [0-2] [miecz][miecz][miecz]

figol
[Usunięty]

47. [0-4] [miecz][wieża]
37. [0-1] Otrzymujesz +2 siły i dwa symbole miecza jeśli posiadasz w tej bitwie więcej jednostek piechurów, niż przeciwnik. (liczy się tylko jednostki znajdujące się na obszarze bitwy)

Odpowiedz do tematu