PBF #83- Draft kart. |
Autor |
Wiadomość |
macziupeksiu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015
|
|
|
49. [3-4][miecz][wieża][wieża] |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Pomysł już jest, czekam na wybór Goga |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Pomysł już jest, czekam na wybór Goga |
Mam nadzieję tylko, że nie chcesz podkraść jakieś karty, którą ja chciałem sobie jeszcze brać Ale z drugiej strony fajnie jest wybierać 2 na raz Czyli dobrze jest wybierać albo 1 ale to kosztuje powiedźmy Albo 7, ale to też nie możliwe, bo ze względu na staż nigdy ostatni bym nie był |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
12. [0-3] Siła wspierających statków wynosi 0. Twoich statków, przeciwnika i innych rodów. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | 12. [0-3] Siła wspierających statków wynosi 0. Twoich statków, przeciwnika i innych rodów. |
No wiedziałem, że albo Stark albo Lannister pewno to weźmie |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
48. [1-2][miecz][miecz][wieża]
50. [1-4] [wieża][wieża]
Kolejka wraca do Goga |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
6. [0-4] Natychmiast cofnij na rękę wybraną swoją kartę rodu ze stosu odrzuconych, wydrukowana siła tej karty musi być mniejsza lub równa wydrukowanej sile zagranej karty przeciwnika. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
No to Arryn |
|
|
|
 |
macziupeksiu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2015
|
|
|
10. [0-4] Weź 3 żetony władzy, za każdą jednostkę która zginęła w tej bitwie. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
41. [1-3] Po bitwie przeciwnik wybiera i wraca na rękę kartę o najmniejszej wydrukowanej sile ze stosu kart odrzuconych. Po czym płaci Tobie ilość żetonów władzy równą wydrukowanej sile.
Tylko zanim ją na 100% wybiorę chciałem zapytać o pewną wątpliwość. Jak to działa w sytuacji gdy gracz nie posiada dostatecznej ilości żw. Jak np gracz ma zapłacić za kartę 2, a ma 1 albo 0. To co wówczas ok odrzuca 1 albo 0, ale gracz przeciwny nie zyskuje wówczas nic? Czy tyle ile miał według nominału karty dostać? |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
W naborze o tym pisałem:
Cytat: | 41. [1-3] Po bitwie przeciwnik wybiera i wraca na rękę kartę o najmniejszej wydrukowanej sile ze stosu kart odrzuconych. Po czym płaci Tobie ilość żetonów władzy równą wydrukowanej sile.
Wybiera gdy ma np. dwie [1] odrzucone i nie ma [0] odrzuconego, czyli jedynki są najniższe. Jak brakuje mu żeby zapłacić, odrzuca ile może, a ród, który zagrał tą kartę otrzymuje ilość żetonów równą wydrukowanej sile.
|
Jak ma zapłacić 2 za kartę, a ma 1 to: odrzuca to 1 co ma, a ród który zagrął te kartę otrzymuje 2 żw. Czy jest pozytywnie dla obu stron. Podobnie jak z grabieniem najazdem rodu bez żw. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Zakładam, że ta interpretacja satysfakcjonuje Jazmatosa, wiec kolejny jest Tyrell. |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
31. [0-2] Możesz usunąć dowolny rozkaz wsparcia z planszy. Ród, któremu usunięto wsparcie otrzyma 3 żetony władzy. |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
45. [0-2] [miecz][miecz][miecz] |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
47. [0-4] [miecz][wieża]
37. [0-1] Otrzymujesz +2 siły i dwa symbole miecza jeśli posiadasz w tej bitwie więcej jednostek piechurów, niż przeciwnik. (liczy się tylko jednostki znajdujące się na obszarze bitwy) |
|
|
|
 |
|