galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PFB #94 - nabór

Pole bitwy!
Taniec ze Smokami
0%
 0%  [ 0 ]
Five Kings and a Prince
100%
 100%  [ 5 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 5

Autor Wiadomość
Sznycelek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Maj, 2015   

Panowie, naprawdę, dajcie już sobie z tym spokój. :???:

Nie wiem w czym dokładnie macie problem, ale:
- Grefin: jak brakuje dwukropka, to zwróć uwagę żeby następnym razem dopisywał i je popraw (mnie tak Guzu poprawiał, chyba nawet 2 czy 3 razy)
- Gog: to nie powód żeby od razu rzucać grę w cholerę, a te rozkazy to wcale nie jest tyle roboty jak mówisz

Proszę was, skoro i tak nie macie ze sobą większej interakcji w grze jak tylko jedno PW na kilka dni to nie spinajcie. Gog, nie rezygnuj z takiego głupiego powodu, który można szybko naprawić. :roll:

Grefin
[Usunięty]

Gog napisał/a:
rezygnuję z gry, nie chce mi się tyle pierdolić z tymi rozkazami :) skoro przeszkodą nie do przeskoczenia dla GM'a jest brak dwukropka, to bardzo mi przykro nie pomogę :)

Serio Gog? Focha strzelasz? Wszyscy jakoś mogą poświęcić 10s więcej przy wysyłaniu rozkazów, żeby były wysłane poprawnie a Tobie się nie chce.

Grefin
[Usunięty]

Problem najwyraźniej w tym, że wysłałem 2 wiadomości poprawiające i przypominające jak wygląda formułka do wpisywania rozkazów.

Gog
[Usunięty]

przykro mi nie potrafię, się dostować do panujących zasad tej gry, więc nie chce jej psuć, dlatego dziękuję i tyle, nie chodiz o Grefina jak guzu już wrzucił pomysl tej gry wieki temu, mówiłem że to debilne, więc w żadnym wypadku nie o Grefina chodzi i jego uwagi ;)

Grefin
[Usunięty]

Cała operacja tak naprawdę zajmuje może minutę ...
Klikasz na mapce w swój ród okno units, ctrl+A, ctrl+C, klikasz orders, ctrl+V, kasujesz nazwy jednostek po dwukropku, wstawiasz tam swoje rozkazy, gotowe.
Nie zamierzam się kłócić i się czepiać, że ktoś gdzieś pominął plus czy nie wstawił spacji, będę to poprawiał i przypominał co zostało źle wysłane. Tak jak Gog Tobie w drugiej wiadomości po prostu przesłałem Twoje rozkazy tak jak powinny wyglądać by działały na mapce żebyś zobaczył dokładny schemat.
To naprawdę jest na tyle proste, że po kilku próbach zajmuje moment, a jak będę otrzymywał rozkazy brzmiące np: morze marsz 0, to przy większej ilości wojsk i obszarów na 100% w którymś momencie zakradną się błędy.

Gog
[Usunięty]

Nie przekonuje mnie ten argument :) błędy tak czy siak się wkradną jakos 90 gier nikt nie ma problemu, z błędów też nikt nie robi problemów :) Zreszta ja już podziękowałem za grę, TY się będziesz denerwować, że są niezgodne ze schematem, a ja że zawracasz dupę, nie ma sensu prowokować spin i irytacji.

Grefin
[Usunięty]

Błąd przy próbie wpisania poprawnie, a brak próby i napisanie byle jak to dwie różne rzeczy, ale odbiegam od tematu. Twój wybór.
Gra jak widać jest zawieszona, szukamy znowu jeszcze 1 chętnego.

ZMar
[Usunięty]

Gog napisał/a:
Nie przekonuje mnie ten argument :) błędy tak czy siak się wkradną jakos 90 gier nikt nie ma problemu, z błędów też nikt nie robi problemów :) Zreszta ja już podziękowałem za grę, TY się będziesz denerwować, że są niezgodne ze schematem, a ja że zawracasz dupę, nie ma sensu prowokować spin i irytacji.

Błędy nie wkradną się jeżeli będziesz używał czegoś co się nazywa intelekt.
Zasadą gry jest żeby każda jednostka posiadała przydzielony rozkaz.
W tym celu wystarczy odpalić sobie mapkę, przy zakładce swojego rodu w rubryce "Units" zrobić crtl+a następnie crtl+c, przejść do zakładki "Orders" zrobić ctrl+v, masz tam ładnie uzupełnione wszystkie lokalizacje swoich jednostek w miejsce jednostek wystarczy wpisać rozkaz. Całość procedury trwa zaledwie kilka sekund, a nie powoduje błędów. Jeżeli na mapie pojawią Ci się rozkazy znaczy zrobiłeś wszystko dobrze, jeżeli nie to zrobiłeś źle.
Proste.
Może i masz 90 gier za sobą, może nawet i 500, bez różnicy. Kiedyś grało się głównie edytując to wszystko ręcznie więc sposób wysyłania rozkazów nie miał znaczenia, dziś gra się na mapie w przeglądarce i prawidłowe wysłanie rozkazów ma znaczenie.
Możesz zachowywać się jak rozkapryszone dziecko, czy też kołek, z o możliwościach gry tylko w wersji archaicznej, ale wszystko poszło lekko do przodu i fajnie jest użyć odrobiny szarych komórek by nadążyć nad tym.

Prowadzę jedną grę. Większość wysyła rozkazy tak jak trzeba nie ma wtedy żadnego problemu, dla mnie jest łatwiej i dużo szybciej mogę aktualizować mapę. Zdarzają się i tak pomyłki, ale co innego drobna pomyłka, a co innego wpis: "morze marsz".

W grze #92 mam 6 osób, nie wiem jak innym ale mi już samo jej prowadzenie się podoba, cały komplet graczy wydaje się być na poziomie, bez zbędnych humorów jak o 5 latka.

Nie podoba się? Nikt Ci nie karze grać. Krzywdę komuś zrobisz? Myślisz, że ktoś będzie po tym płakał? Znajdzie się ktoś inny. Może nie z takim doświadczeniem, może nie z takimi umiejętnościami, ale wolę kogoś kto nie będzie skrzeczał przy każdej sytuacji i zachowywał się baba przy okresie.

Przyszedł nowy człowiek, który ma chęć prowadzić grę, ma chęć dołączyć do wąskiej grupy ludzi tego forum i zamiast mu pomóc, wesprzeć, podpowiedzieć, czy też dostosować się by mógł robić wszystko formalnie to nie... przecież Gog to MISZCZ i musi być jak on chce! Bo TAK!

Osobiście w tym miejscu jeszcze raz podziękuję całej ekipie grającej na #92 bo tam takich wyskoków nie ma, panuje zupełnie inna atmosfera, wszystkich graczy z #92 chętnie zobaczyłbym w każdej innej grze, każdego jednego.

PS. Gog, gramy razem na #93 widząc jak się zachowujesz zakładam, że nie darujesz mi tego. Zastanawia mnie tylko jak szybko do mnie wpadniesz :D

Gog
[Usunięty]

Nie kumam Zmar o co Ci chodzi. Grzecznie podziękowałem za grę i tyle? A Ty od razu wyzywasz stary weź ochłoń, nowoczesne granie super, po prostu mi się nie chce z tym bawić i tyle, jakie rozkapryszone dziecko. Prowadziłem z 5 gier i mi to nie przeszkadza, komus przeszkadza to ja nie chce nic psuć, ani na siłę wprowadzać swoich zasad i tyle:)

Germanus
[Usunięty]

peace and love :)

szukajcie 6 gracza, a Gog niech myśli nad rozkazami w 91 ;)

Gog
[Usunięty]

Wysłany: Nie 31 Maj, 2015   

dobra grajmy :D

Sznycelek
[Usunięty]

Czyli... zostajesz? xD

Gog
[Usunięty]

jak widze jak Wam idzie szukanie 6tego, to mi żal serce ściska:D

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Prześlij poprawne rozkazy i jedziemy, reszta chyba już to zrobiła : )

Gog
[Usunięty]

juz wysłałem tzn grefin sobie je poprawił :p

Odpowiedz do tematu