galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #79 Niczym feniks z popiołów
Autor Wiadomość
Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Sty, 2015   

by nie przedłużać zrobię od razu marsz
Wszystko z SM na Starfall. Zostawiam Żeton.

Tyrell -> wieża [4]+rycerz[2]+marsz[1]+wsparcie morskie[3]+Loras[3]=13
Martell -> rycerze [4]+max z dowódcy[4]=8

Jak zauważył jeden z przyszłych poddanych gra będzie się toczyć o beczki, a Davos tym razem przywiózł za mało cebuli aby Baratheon mógł wygrać ;)

guzu
[Usunięty]

bez ataku Martella na Starfall Loras byłby bezużyteczny...

co by kto nie zrobił i tak by było Kingmakerstwo :)

Germanus
[Usunięty]

guzu napisał/a:
bez ataku Martella na Starfall Loras byłby bezużyteczny...

co by kto nie zrobił i tak by było Kingmakerstwo :)

jakby nie zaatakował i olał Starfall to na jedno by wyszło. Miałbym Starfall i zrobił bym atak gdzie indziej ;) Dla mnie ważniejsze było że Tyrion już się stracił :D
Martell chce chociaż zawalczyć o swoje

guzu
[Usunięty]

gdzie indziej? Na Lannisporcie ze wsparciem Greyjoya i Tywinem byś nie wlazł :)

Germanus
[Usunięty]

FF, czyli tam gdzie zrobię ostatni marsz. Lannister zawsze spłaca swoje długi więc byłbym chamem gdybym mu to uniemożliwił. Moją straconą wieże wraz z odsetkami wyceniam na równowartość tego zameczku ;P

gamaliel
[Usunięty]

mam podawać jakiś generałów czy nie ma to już znaczenia?

Germanus
[Usunięty]

podaj dla formalności.
Vox populi, vox Dei

gamaliel
[Usunięty]

mój atak na Starfall Areo Hotah
moja obrona Starfall Nymeria

a co do kingmakingu co bym nie zrobił to można by to zarzucić

guzu
[Usunięty]

przecież to samo napisałem wyżej :)

Germanus
[Usunięty]

Komornik Mace wraz z obstawą ze Starfall idzie odebrać FF. Zostawiam żeton na Starfall
Tyrell -> wieża [4]+rycerz[2]+marsz[1]+wsparcie morskie[2]+Mace[4]=13
Lannister -> rycerz[2]+obrona[1]+wsparcie[2]+wsparcie gj?[1]+Tywin?[4]+miecz[1]=11

Germanus
[Usunięty]

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Bitwa o Starfall
Martell Vs. Tyrell
[0] RozkaZ [0]
[4] JednostkI [0]
[0] WsparciE [3] West Summer Sea
Areo Hotah [wieża] [3] DowódcA [1] Alester Florent [wieża]
-------------------------
7 : 4

Martell zwycięża i rozbiera machinę Tyrella.

Bitwa o Starfall vol.2
Tyrell Vs. Martell
[1] RozkaZ [0]
[6] JednostkI [4]
West Summer Sea [3] WsparciE [0]
Ser Loras Tyrell [3] DowódcA [1] Nymeria Sand [wieża]
13 : 5

Loras Tyrell z impetem wjeżdża w tył(y) Martella i przesuwa swój rozkaz marszu na Starfall.

Bitwa o Flint's Finger
Tyrell Vs. Lannister
[1] RozkaZ [1]
[6] JednostkI [2]
Sunset Sea [2] WsparciE [3] Bay of Ice ; Ironamn's Bay
Mace Tyrell [4] DowódcA [4] Tywin Lannister ???
[0] OstrzE [1]
13 : 11

Tyrell zwycięża a rycerz Lannistera cofa się na Castle Black.

Miałbym do Was gorącą prośbę abyście ze wszelkimi podsumowaniami, gratulacjami i prośbami na przyszłość, zaczekali na moje oficjalne zakończenie. Spodziewajcie się go dzisiaj popołudniu/wieczorem :)

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Po długich walkach, tysiącach poległych żołnierzy, intryg którym ukręcono łeb i tym które weszły w życie, Gra o tron dojrzała do zakończenia. Kontynent Westeros wyniszczony wojną został zdominowany przez ambitny ród Tyrellów. Jako prowadzący i herold Królestwa ogłaszam iż:

Zwyciężył Germanus/Tyrell
Long may he reign!

Wielki Septon ukoronował nowego króla a samej koronacji towarzyszyła olbrzymia uczta i huczna zabawa w Królewskiej Przystani. Jak będą wyglądały Jego rządy, czy utrzyma jedność Siedmiu Królesw i czy zdoła się oprzeć nadchodzącemu złu zza Muru? Tego nie wie nawet Maegi Żaba ;)
Naszą wspólną przygodę rozpoczęliśmy od tury IV a trwała ona 58 dni. Mam nadzieje, że mimo problemów wynikłych ze zniknięcia prowadzącego, bawiliście się dobrze przez ten czas a zmiana na tej pozycji nie była dla Was złą decyzją. Dziękuje Wam za aktywny udział w zabawie i mam nadzieje, że nie będziecie mi mieli za złe tych kilka błędów które popełniłem podczas prowadzenia tego PBFa (choć jeśli macie jakieś uwagi do jego sposobu, to zawsze jestem otwarty na konstruktywne uwagi). Czekam na Wasze komentarze do rozgrywki :)

1. Tyrell/Germanus [dwie twierdze ; trzy zamki] [zaopatrzenie na poziomie trzecim]

2. Baratheon/Guzu [dwie twierdze ; trzy zamki] [zaopatrzenie na poziomie drugim]
3. Greyjoy/Vickon [trzy twierdze]
4. Martell/Gamaliel [jedna twierdza ; dwa zamki]
5. Stark/Levi [jedna twierdza ; jeden zamek] [zaopatrzenie na poziomie czwartym]
6. Lannister/Leśnik [jedna twierdza ; jeden zamek] [zaopatrzenie na poziomie trzecim]

levi
[Usunięty]

Gratulacje dla Germanus`a

Leśnik
[Usunięty]

Czarny Dziękuję w imieniu swoim i kolegów za adopcje i doskonałe poprowadzenie naszej rozgrywki. :smile:

Germanus gratuluję wygranej! Długo mi się wydawało, że się motasz i nie wiesz czy zaatakować mnie czy Martella (stąd też mój atak, który utkwił Ci w pamięci). Jadnak jak się po raz kolejny okazało taktyka ukrytego tygrysa jest najlepsza w GoT. :wink:

Byłem dość zadowolony z początkowej swojej gry, w końcu rzadko kiedy to Lannistej dominuję w walce z GJ. Moment, który wszystko zmienił to licytacja, gdy miałem najwięcej ŻW a mimo to GJ wziął tron oraz chwilę później, jak w wyniku ataku dzikich postanowiłem zachować miecz i straciłem do końca partii gwiazdki. Końcówka to był dramat, ilość bitew z ostatniej tury pokazuje jak łatwym celem byłem, rozkazy też spieprzyłem.

Dziękuję Leviemu za współpracę oraz Barathenowi za turę czy półtorej koalicji. W moich kontaktach z Guzu był to pewnego rodzaju ewenement, szkoda, że tak szybko i z mizernym efektem Guzu to zakończył. Być może nie naliczyłbym takiego długu zaufania do spłacenia a tych 3 Rycerzy dałoby wygraną żółtemu, ale może teraz się zastanowi 2 razy zanim wejdzie w współprace ze mną a 3 razy zanim zdradzi. :smile:

Odpowiedz do tematu