|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #11 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 26 Lis, 2012
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | *Licząc po dowódcach jacy zostali na rękach coś jest nie tak ze statystykami bitew. Ale jakieś przybliżenie zawsze jest. (Nie chce mi się śledzić jeszcze raz wszystkich bitew.) | Może u mnie coś.. co chwila mi Ramsay i Reek wracali |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | *Licząc po dowódcach jacy zostali na rękach coś jest nie tak ze statystykami bitew. Ale jakieś przybliżenie zawsze jest. (Nie chce mi się śledzić jeszcze raz wszystkich bitew.) | Może u mnie coś.. co chwila mi Ramsay i Reek wracali |
Ciebie i Barathona nawet nie sprawdzałem, bo za dużo kombinowaliście, szczególnie Ty. Ale pozostali też mają coś nie tak. O ile dobrze pamiętam to mają o jedną bitwę za mało w statystykach w porównaniu do dowódców. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Serio gówno mnie to wszystko obchodzi, co działo kto powinien wygrać, kto ma wiedzieć ten wie o tym, kto umiał docenić, docenił Jako że, gram dla zabawy jako jeden z niewielu w tej grze co widać po wpisach oddałem zwycięstwo skoro macie umrzeć na raka jutro, jak przegracie dziewczyna Was zostawi albo jeszcze coś innego. I nie przeżywam porażek jak smierci kogos bliskego conajmniej (pozdrawiam Reszkę). |
Pokłoniłbym się i Greyowi, gdyby dał te żetony w walce. Wygrałby, po prostu. Prywatnie cieszę się, że nie dał. Coś na zasadzie http://www.youtube.com/watch?v=Nez2hHTsAVI.
Ale gratuluję Martellowi. Namaściłem go, bo jak zobaczyłem, ze Baratheon nie daje marszu na morzu, to Martell kończył grę z 6 zamkami, czego byście nie kombinowali. Oczywiście, nie przyszło mi do głowy kombo z Winterfell i fosą, które faktycznie dawało też 6 zamków greyowi.
Czytałem elaborat, "gdyby Baratheon dał marsz na morzu..... [...] tobym wygrał". Kurw...., masz rację. Poważnie. Dlatego w kilku postach prosiłem Baratheona, żeby tam dał marsz! Zgodził się. Potem Ty namówiłeś go do zmiany zdania. I rozpoczynasz elaborat "gdyby Baratheon dał marsz na morzu" mówiąc, że to nie miało znaczenia. Miało. Gdzieś tam dalej jest o najlepszym taktyku.
Prawda jest taka, że zmieniając decyzję shutta swoją dyplomacją sam namaściłeś Martella. Tylko potem wyszedł cyrk z winterfell i fosą.
Gdzieś tam piłeś do mnie o przeżywaniu tych gier. Owszem przeżywam. I po prostu wkurzają mnie takie akcje które są legalne ale niezgodne z duchem gry. Za to frontalny atak greya + 3 zdrady przeciwko mnie nie uczyniły tej rozgrywki złą, wręcz przeciwnie. A że podchodzę żywiołowo? Co to za problem?
Do 6 tury byłem zachwycony taktyką shutta po wtopie z 1 tury. Nawet znajomym opowiedziałem, że gram w grę w której bardziej niż dziesiątkowany Baratheon 1 stateczkiem przez całą grę blokuje armię większą niż on posiada na planszy. Gdyby utrzymał to w 6 turze, z pewnością byłoby to jedno z moich TOP 3 akcji w GOT. Uważam, że jest najlepszym strategiem wśród obecnych, szkoda, zamiast fantastycznych akcji jest zapamiętywany z innych decyzji.
Że nic nie zrobiłem Martellowi? Całą strategię wkładałem, żeby mu te koniki zostały na wyspie. Tracił yornwood wtedy. Wcześniej musiałem wywalczyć kingswood, boneway, princess pass. Ale nie, ktoś namówił Baratheona do uwolnienia koników i się dziwi, że nic nie zrobiłem. Ja wolałem, żeby dostał za swoje w 6 turze, ale Grey swojej winy nie widzi.
Ogromne dzięki Adamie. Drugi Królu nasz. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
skoro sie dogadalem w sprawie zamków to w dupie miałem koniki isnt it ?:) |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 27 Lis, 2012
|
|
|
Jeszcze raz podziękowania za grę i nasuwa się oczywiste pytanie:
Czy będzie następna? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
gamaliel napisał/a: | Jeszcze raz podziękowania za grę i nasuwa się oczywiste pytanie:
Czy będzie następna? |
Chciałem kilka dni odsapnąć, a ponieważ na weekend wyjeżdżam, to pewnie to połączę i zacznę następną grę dopiero w przyszłym tygodniu, raczej na początku. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | gamaliel napisał/a: | Jeszcze raz podziękowania za grę i nasuwa się oczywiste pytanie:
Czy będzie następna? |
Chciałem kilka dni odsapnąć, a ponieważ na weekend wyjeżdżam, to pewnie to połączę i zacznę następną grę dopiero w przyszłym tygodniu, raczej na początku. |
Super! Poczekamy nawet i dwa tygodnie, tylko pamiętaj, że chyba większość składu już się zaklepała Towarzystwo zacne, gry przednie, czekamy cierpliwie!! |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Niestety jako ze jestem oszustem i matacze w grach, podziękuje, nie chce Wam psuc rozgrywki |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Narzekasz
Ja bym dał szansę zagrać innym graczom, którzy jeszcze nie mieli takich szybkich rozgrywek. Jak się nie znajdą to "count me in". |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
|
|
|
Szczerze mowiac to bardzo mi sie widzi granie na takiej szybkosci, bo jak widze tempo w #7 to mnie krew zalewa...
nie po to jestem na fonie caly dzien zeby przez tydzien leciala licytacja
ja tu patrze a troche ponad 2 tygodnie i jest po grze swietna sprawa
Jeżeli znajdzie sie miejsce wolne, bądź zdaze na temat naboru z chęcią zaczalbym mojego 1-szego PBF-a na 6 graczy |
|
|
|
 |
|
|