|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Czarny Faraon coraz bliżej... |
Autor |
Wiadomość |
duchU [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 03 Mar, 2010
|
|
|
Jest jeszcze kwestia rewersu. A to ma duże znaczenie. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
Co do niższej rozdzielczości to w życiu bym nie zwrócił na to uwagi gdybym tu o tym nie przeczytał. Faktycznie jeśli się dobrze przyjrzeć to można znaleźć różnice ale jakoś nie zwykłem tak intensywnie się wpatrywać w grzbiety kart. Jutro zrobię skany, lecz wątpię by wychwyciło różnicę.
Niestety wspomniana karta Mitów to ewidentna fuszerka, przebolałbym jeszcze brak "ogonków", ale te kleksy zamiast liter... Przy przeglądaniu na szybko, znaleźliśmy jeszcze jakąś dziwną literówkę na karcie dzielnic. Jutro przyjrzymy się dokładniej wszystkim kartom. Jakoś przykro, że po tylu perypetiach i oczekiwaniu dostaje się jeszcze takie kwiatki w grze |
|
|
|
 |
poooq [Usunięty]
|
|
|
|
Powiadam Wam, klątwa zaciąży na tych nieszczęsnych, którzy sen Faraona w swej pysze ważyli się przerwać... |
|
|
|
 |
duchU [Usunięty]
|
|
|
|
Dlatego wolałbym więcej zapłacić, ale za grę wydrukowaną w Polsce. |
|
|
|
 |
Valdigda [Usunięty]
|
|
|
|
duchU napisał/a: | Dlatego wolałbym więcej zapłacić, ale za grę wydrukowaną w Polsce. |
To też mnie rozczarowało. Dotychczas się mówiło że są drukowane w chinach ponieważ mają figurki - i jest to uwarunkowane ich dorobieniem.
Ale AH przecież niema figurek, dlaczego nie da się więc tego drukować w Polsce?? |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
sirafin napisał/a: | Przy przeglądaniu na szybko, znaleźliśmy jeszcze jakąś dziwną literówkę na karcie dzielnic. |
Możesz powiedzieć jaka to karta, chciałbym się przekonać, czy to nasza wina, czy Chińczyków. |
|
|
|
 |
poooq [Usunięty]
|
|
|
|
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje: Valdigda, mam prośbę do Ciebie. Kupiłeś egzemplarz gry z dodruku, powinna zostać poprawiona, jestem ciekawy czy wydawca wziął sobie do serca uwagi na temat błędów w pierwszym wydaniu. Jeśli mógłbyś podczas gry, zwrócić uwagę, czy wymienione tutaj literówki i pomyłki zostały skorygowane i napisać jak to wygląda na kartach które posiadasz? |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
Z tego, co wiem, ale mogę się mylić, bo nie śledziłem mocno tego tematu, to nie było dodruku podstawki. Chyba. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
Nemomon napisał/a: | Możesz powiedzieć jaka to karta, chciałbym się przekonać, czy to nasza wina, czy Chińczyków. |
Niestety nie znajdę jej w tej chwili, za dużo kart do przejrzenia. Tak czy inaczej wyglądało to jak zjedzenie końcówki w wyrazie, lub odmienienie go przez niewłaściwy przypadek przez co zupełnie nie pasował do kontekstu zdania. Tak jakby kotś napisał "samochodzie zatrąbił" zamiast "samochód zatrąbił", jutro poszukam tego i podam dokładnie. |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
Tyle było nieustannego przesuwania terminów, tyle ciągłego bronienia niewinnego Wydawcy, a tu jeszcze takie fuszerki... Ponad pół roku obsuwy z terminem, a produkt wydaje się robiony na kolanie i na ostatnią chwilę. Oczywiście, teraz to wina Chińczyków, a nie Nenemona, ani nikogo innego. Żałosne. |
|
|
|
 |
szutek [Usunięty]
|
|
|
|
Dla mnie oczywistą sprawą jest że Galakta powinna "zafundować" wszystkim graczom wymianę trefnej karty. Jak to zrobi ? Nie wiem, nie choćby wysyła nowy statek do Chin. Trafienie takiego czegoś w trakcie rozgrywki zupełnie psuje przyjemność z grania. |
|
|
|
 |
Valdigda [Usunięty]
|
|
|
|
poooq - Niestety nie poprawiono Kart.
Bryndzollo - Nie winiłbym na pewno Nemomona za błędny wydruk. Za brak poprawek o których wspomniał poooq faktycznie można mieć żal do wydawcy, ale Nemomon nie jest wydawcą jest fanem gier planszowych który pomaga przy korekcie dodatków - widocznie do AH niemiał dostępu.
Ale za błędy w wydruku pewnikiem nie jest odpowiedzialny wydawca a osoba która drukowała.
Myślę że wydawca względem reklamacji powinien zareagować tj zrobiło to parę lat temu GW gdy poinformowałem o missprincie poszukiwaczy do Talismana 4ed. Napisze jak dostane odpowiedź od DW. |
|
|
|
 |
Sewhoe [Usunięty]
|
|
|
|
Valdigda napisał/a: |
Do Podstawki nie mam zastrzeżeń, wspomniana wyżej pikseloza u mnie nie miała miejsca. Wszystko super tylko grać (dziś sie zaznajomiłem z grą).
|
Ja też nie mam zastrzeżeń do podstawki. Pisałem tylko że karty badaczy z Faraona mają kiepsko wydrukowane grzbiety (ogólnie grafika jest skopana), wystarczy je porównać z tymi z podstawki by zauważyć różnicę. Tak właśnie jest w przypadku egzemplarza który dostałem. |
|
|
|
 |
poooq [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010
|
|
|
Okazało się, że egzemplarze które weszły teraz na rynek nie są dodrukiem, ale tylko drugą partią pierwszego wydania, tak więc nie było możliwości korekty błędnych elementów, to info było na forum, przegapiłem je. Wydawnictwo obiecuje poprawiony dodruk po wyczerpaniu się zapasów, biorąc pod uwagę obecną sprzedaż nie planują tego w tym roku.
Jak zbierze się więcej informacji o ew. błędach, to na Manufakturze opracujemy erratę do wydrukowania i zamiany z trefnymi kartami. Małe to pocieszenie, ale zawsze jakieś. Dlatego proszę wszystkich zainteresowanych o publikację w odpowiednim wątku odnalezionych przez siebie błędów. |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010
|
|
|
Z problemów o których piszecie, jedyna sprawa, która mogła być zawalona z naszej strony przy Faraonie to karta ze złą odmianą o której wspominał Serafin, dlatego czekam na info o którą kartę chodzi i wymierzenie karty chłosty lub pochłonięcia
Reszta problemów podejrzewam, że leży po stronie drukarni :/
Widać Tutanchamon czy Jagiellończyk, to blotki przy Czarnym Faraonie |
|
|
|
 |
|
|