galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF
Autor Wiadomość
Koshiah
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Kwi, 2012   

pulkownik napisał/a:
uzyskalbym jeden zamek od Tyrela a stracil dwa na rzecz Starka, to poprostu byloby samobojstwo ;)

W zasadzie nie ma dla Ciebie różnicy pomiędzy jednym i drugim wariantem. Może o tyle, że Tyrell ma na ten moment 5 zamków i wieże oblężnicze gotowe do podbicia kolejnych :P Ot: wybierasz, z kim wolisz przegrać ;]

pulkownik
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012   

Koshiah napisał/a:
pulkownik napisał/a:
uzyskalbym jeden zamek od Tyrela a stracil dwa na rzecz Starka, to poprostu byloby samobojstwo ;)

W zasadzie nie ma dla Ciebie różnicy pomiędzy jednym i drugim wariantem. Może o tyle, że Tyrell ma na ten moment 5 zamków i wieże oblężnicze gotowe do podbicia kolejnych :P Ot: wybierasz, z kim wolisz przegrać ;]

Doskonale to ująłeś, wybrałem więc Tyrella, a nie Starka który mnie zdradził na początku gry ;)

TERF
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012   

co z ta gra? gram jeszcze czy koniec?

pulkownik
[Usunięty]

Sądze że już dość czekaliśmy

Proponuje grac dalej bez zielonego, ustaliliśmy zasady 3 dni na rozkazy, a i tak przedłużyliśmy o tydzień ten czas.

Mamy dwie opcje oddajemy go pod wodzę kogoś nowego lub pozostawiamy jako neutral.

Ja jestem za neutral (zaraza była :) , bo dać komuś grać rodem który może od razu wygrać to chyba za dużo szczęscia .

TERF
[Usunięty]

pozostawienie go neutralnym popsuje cala rozgrywke wiec musi go ktos zastapic a nowy gracz nie bedzie znal realacji miedzy graczami wiec nie bedzie mial tak latwo. Wiec wybierzmy najaktywniejszego z 2 edycji gry online. ;)

Darth Misiekh
[Usunięty]

Dobra czyli Tyrella przejmuje ktoś inny czy robimy z niego wojska neutralne? Prosze o info wszystkich grających. Jak na razie jest 1:1

Koshiah
[Usunięty]

Wstrzymuję się od głosu - mi to tam wszystko jedno xD

Havoc
[Usunięty]

Jest początek maja. Nie ma go, więc niech ktoś przejmie jego grę.

Vickon
[Usunięty]

Jak by była taka możliwość, to ja mógłbym przejąć władze w rodzinie Tyrellów. Bo Lord 8janek8 zanimógł z powodu pewnej niewiasty :wink:

Darth Misiekh
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Maj, 2012   

Dobrze więc nowym Lordem Wysogrodu zostaje Vickon :wink:

Proszę o info z rozkazami

Vickon
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Maj, 2012   

Mam pytanie.

A mianowicie. Co się dzieje z żetonem marszu, wsparcia, umocnenia właczy lub obrony? W sytuacji gdy na terenie, na który leży dochodzi do walki. Czyli ten teren został zaatakowany, a w wyniku walki atakujący przegrywa. Żeton obrońcy, który wygrał walkę zostaje, czy jest ściągany z planszy?

Murgen
[Usunięty]

Zostaje ściągnięty, poszczególne żetony należą do konkretnego rodu i nie mogą być wykorzystywane przez inny.

Havoc
[Usunięty]

Murgen, chodziło mu o sytuację, gdy atakujący przegrał, czyli nie przejął terenu. Żeton zostaje. Trzeba przejąć teren, aby usunąć go.

Murgen
[Usunięty]

Fakt, trochę się zaplątałem w tym o co chodzi :)
Zostaje - confirmed.

Havoc
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Maj, 2012   

Szefie? Mapka? Karty rodów? Przyda się naprawdę mieć wszystko poprawnie teraz. Losy Westeros się teraz ważą.

Odpowiedz do tematu