|
Gra o Tron PBF |
| Autor |
Wiadomość |
Koshiah [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 27 Kwi, 2012
|
|
|
| pulkownik napisał/a: | uzyskalbym jeden zamek od Tyrela a stracil dwa na rzecz Starka, to poprostu byloby samobojstwo |
W zasadzie nie ma dla Ciebie różnicy pomiędzy jednym i drugim wariantem. Może o tyle, że Tyrell ma na ten moment 5 zamków i wieże oblężnicze gotowe do podbicia kolejnych Ot: wybierasz, z kim wolisz przegrać ;] |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012
|
|
|
| Koshiah napisał/a: | | pulkownik napisał/a: | uzyskalbym jeden zamek od Tyrela a stracil dwa na rzecz Starka, to poprostu byloby samobojstwo |
W zasadzie nie ma dla Ciebie różnicy pomiędzy jednym i drugim wariantem. Może o tyle, że Tyrell ma na ten moment 5 zamków i wieże oblężnicze gotowe do podbicia kolejnych Ot: wybierasz, z kim wolisz przegrać ;] |
Doskonale to ująłeś, wybrałem więc Tyrella, a nie Starka który mnie zdradził na początku gry |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 04 Maj, 2012
|
|
|
| co z ta gra? gram jeszcze czy koniec? |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Sądze że już dość czekaliśmy
Proponuje grac dalej bez zielonego, ustaliliśmy zasady 3 dni na rozkazy, a i tak przedłużyliśmy o tydzień ten czas.
Mamy dwie opcje oddajemy go pod wodzę kogoś nowego lub pozostawiamy jako neutral.
Ja jestem za neutral (zaraza była , bo dać komuś grać rodem który może od razu wygrać to chyba za dużo szczęscia . |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
pozostawienie go neutralnym popsuje cala rozgrywke wiec musi go ktos zastapic a nowy gracz nie bedzie znal realacji miedzy graczami wiec nie bedzie mial tak latwo. Wiec wybierzmy najaktywniejszego z 2 edycji gry online. |
|
|
|
 |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
|
|
|
| Dobra czyli Tyrella przejmuje ktoś inny czy robimy z niego wojska neutralne? Prosze o info wszystkich grających. Jak na razie jest 1:1 |
|
|
|
 |
Koshiah [Usunięty]
|
|
|
|
| Wstrzymuję się od głosu - mi to tam wszystko jedno xD |
|
|
|
 |
Havoc [Usunięty]
|
|
|
|
| Jest początek maja. Nie ma go, więc niech ktoś przejmie jego grę. |
|
|
|
 |
Vickon [Usunięty]
|
|
|
|
Jak by była taka możliwość, to ja mógłbym przejąć władze w rodzinie Tyrellów. Bo Lord 8janek8 zanimógł z powodu pewnej niewiasty |
|
|
|
 |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 05 Maj, 2012
|
|
|
Dobrze więc nowym Lordem Wysogrodu zostaje Vickon
Proszę o info z rozkazami |
|
|
|
 |
Vickon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012
|
|
|
Mam pytanie.
A mianowicie. Co się dzieje z żetonem marszu, wsparcia, umocnenia właczy lub obrony? W sytuacji gdy na terenie, na który leży dochodzi do walki. Czyli ten teren został zaatakowany, a w wyniku walki atakujący przegrywa. Żeton obrońcy, który wygrał walkę zostaje, czy jest ściągany z planszy? |
|
|
|
 |
Murgen [Usunięty]
|
|
|
|
| Zostaje ściągnięty, poszczególne żetony należą do konkretnego rodu i nie mogą być wykorzystywane przez inny. |
|
|
|
 |
Havoc [Usunięty]
|
|
|
|
| Murgen, chodziło mu o sytuację, gdy atakujący przegrał, czyli nie przejął terenu. Żeton zostaje. Trzeba przejąć teren, aby usunąć go. |
|
|
|
 |
Murgen [Usunięty]
|
|
|
|
Fakt, trochę się zaplątałem w tym o co chodzi
Zostaje - confirmed. |
|
|
|
 |
Havoc [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012
|
|
|
| Szefie? Mapka? Karty rodów? Przyda się naprawdę mieć wszystko poprawnie teraz. Losy Westeros się teraz ważą. |
|
|
|
 |
|
|