Obszar gry |
Autor |
Wiadomość |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Wrz, 2013
|
|
|
Zależy ile statków przewidujesz na te 150-200 punktów. Jeśli obydwie strony zdecydują się na rój tanich jednostek, to może być ciężko. |
|
|
|
 |
regrof [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Wrz, 2013
|
|
|
nawet na 100 pkt, jak znajdzie się na stole 11-12 statków robi się tłoczno (wpadanie na siebie statków mocno komplikuje manewry, nie mówiąc o kamyczkach). |
|
|
|
 |
thorin [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Rzepong [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 13 Lis, 2013
|
|
|
Z kolegą kupiliśmy 2 komplety jakiś czas temu. Są ciężkie, trochę niestabilne ze względu na dosyć małą podstawkę. Ale wyglądają dobrze i znacznie poprawiają wygląd stołu w trakcie rozgrywki. Są sporo tańsze niż te od GF9. Jeśli ktoś jest zbyt leniwy, bądź nie ma czasu by je zrobić samemu, to polecam. |
|
|
|
 |
Falcon [Usunięty]
|
|
|
|
A jak się spisują w czasie gry? - chodzi mi o sprawdzanie kolizji i "postój" statku na asteroidzie? |
|
|
|
 |
Rzepong [Usunięty]
|
|
|
|
Nie zaparkujesz na nich statku i ciężko będzie oszacować czy template zahacza czy nie. Dlatego ustawiasz je na fabrycznych kartonowych i grasz normalnie. W gruncie rzeczy ze statkami jest identycznie, bo i tak liczy się podstawka, a nie sam model. |
|
|
|
 |
MMB [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Gru, 2013
|
|
|
Co do wielkości pola - podrzucę rozwiązanie stosowane w grach bitewnych. Robicie duże pole, obijacie filcem/wykładziną itp - a potem jak chcecie je zmniejszyć, przyczepiacie pasek-rzep do kupienia na metry w każdej pasmanterii - i macie mniejszy obszar. Na nieużywanej części możecie wtedy odkładać tokeny itp. |
|
|
|
 |
Xellos [Usunięty]
|
|
|
|
 |
losiek999 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Mar, 2014
|
|
|
ja tam gram na podłodze
heh C; |
|
|
|
 |
mateuszboo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2014
|
|
|
Mój kuzyn jest grafikiem, wyprodukowaliśmy coś takiego z myślą o różnych grach o tematyce kosmicznej:
http://allegro.pl/mata-na...4426015721.html
Co sądzicie?
Wg mnie planeta wchłaniana przez gwiazdę wygląda iście kozacko |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Lip, 2014
|
|
|
Mnie jakoś nie jarają takie plansze. W filmach w tle bitew zawsze widniała gwieździsta otchłań, ewentualnie jakieś planety, tudzież stacje bojowe |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 20 Lip, 2014
|
|
|
hej szykuje wlasnie sie do wydruku, grafka Ajgor -a mi sie podoba. Ma moze ktoś te pliki do druku? Pisalem na PW ale ostatnio byl 2 maja na forum i nie wiem co robic. czekać czy samemu cos robić. |
|
|
|
 |
thekuna [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Sie, 2014
|
|
|
My w pracy wymyśliliśmy sobie coś takiego grając w x-wingi: http://youtu.be/4bnBaBkU8Ho
Materiał w sumie jest całkiem spoko. Ślizga się dużo mniej niż stół na którym gramy i wszystko wygląda dużo estetyczniej.
Jakby ktoś chciał, są kody rabatowe (ograniczona liczba użyć, kto pierwszy ten lepszy): rabatodkuny, kaczmar. |
|
|
|
 |
Oldster [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Lut, 2015
|
|
|
Trochę późno się za to wzięli. A co z tymi kafelkowymi planszami, które zapowiadali dawno temu? Ukazało się to kiedykolwiek w sprzedaży? |
|
|
|
 |
|