PBF #83- Balans według Leśnika. Nabór i draft kart. |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2015
|
|
|
czyli musza być postacie związane mniej lub bardziej z rodem?:D |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Myślę, że mniej lub bardziej z ziemiami, które kontrolujesz. Tak w Dorne mogą to być Yronwoodowie, w Krainach Burzy Florentowie, u mnie Boltonowie czy Manderly (Lord-Za-Gruby-Żeby-Dosiąść-Konia ;p). Nie ma sensu trzymać się kurczowo zasady że papa Tywin i Ned zawsze muszą być tą czwórką. Owszem, wypada jej przypisać kogoś z rodu sprawującego kontrolę nad stolicą ale niekoniecznie z czasów obecnych. Sam osobiście planuje cofnąć się o parędziesiąt lat wstecz i fajnie by było, gdyby inni także się pobawili w nazewnictwie.
Wplatanie Morda, wilkorów, Tarly'ego czy Chatayi (kurtyzana z Królewskiej Przystani dla Baratheona) też jest fajne. Grunt by trzymać się swoich ziem |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
ja zaskoczę jak zwykle |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 07 Sty, 2015
|
|
|
Gog napisał/a: | ja zaskoczę jak zwykle |
Zaskoczyłeś, Bractwo bez Chorągwi strasznie mi się podoba |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 07 Sty, 2015
|
|
|
Swoje również wysłałem |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015
|
|
|
Szukamy chętnego na przejęcie prowadzenia rodu Arrynów. Ród jest w dobrej kondycji militarno-gospodarczej i czeka go jeszcze wzmocnienie za pomocą 7 punktów mobilizacji. Dla chętnych gratis jest wizja Czarnego Jaszczura jako wasala (do tej pory Stark dostawał wpierdol od Arryna). |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015
|
|
|
No tak, jako Stark dostaje mocne baty a w tym samym czasie Baratheon siadł na sześciu zamkach (wystarczy że zajmie pusty Koniec Burzy i jeden dodatkowy). Taki jest efekt gdy w grze dla siedmiu graczy powstały trzy pary walczące między sobą i jeden wolny, pozbawiony przeciwników Baratheon. Pozycja Arryna jest silna ale dążąca do samozniszczenia poprzez dotychczasową politykę odpuszczania na wszystkich frontach, prócz rzecz jasna parcia na północ
Nowego prowadzącego Arryna zapraszam do rozmowy, jestem otwarty na dialog (który do tej pory zawsze kończył się brakiem odpowiedzi na moje kruki) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Mar, 2015
|
|
|
jak nikt inny nie chce to mogę dokończyć |
|