|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF 75 - sworn to house |
Autor |
Wiadomość |
lukiluk [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 12 Mar, 2015
|
|
|
Germanus napisał/a: | u Laniego atakował Fetor. Bolton wrócił na rękę. Druga bitwa jasna. Na 1 stronie aktualizacja dowódców |
Wracam na rękę też Fetora.
Lannisportu broni Czarny Walder [2] [miecz] |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Balon. Piechota i statki są zniszczone (chyba że Greyjoy chce zachować 1 statek) |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
na 1 stronie aktualizacja |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
|
|
|
Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuje za te deklaracje. 2 konie na Reach, zostawiam żw. Dowódca na pw. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Nie zostawiam statku w porcie. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 13 Mar, 2015
|
|
|
Germanus napisał/a: | 5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę |
Odwrotnie, karta na PW.
lukiluk napisał/a: | Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. |
Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Mar, 2015
|
|
|
Sorki, faktycznie odwrotnie.
Martell rycerz, rycerz +1 marsz + Żmija = 9
Tyrell rycerz, rycerz+ Victarion = 7
Rycerze Tyrella są niszczeni |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
|
|
|
figol napisał/a: | Germanus napisał/a: | 5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę |
Odwrotnie, karta na PW.
lukiluk napisał/a: | Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. |
Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW. |
Uniemożliwienie Martellowi zdobycia zamku, który nie jest mój, wskutek czego grę wygrałby Stark (co jednocześnie absolutnie w żaden sposób nie wpływa na moją pozycję), również byłoby kingmakingkiem, stąd moja decyzja. Masz natomiast rację, że nie powinienem był na pw deklarować wsparcia, a potem zmieniać decyzji, i za to przepraszam.
Co do wsparcia w czasie gry to pamiętam tylko przewijki, ale niewykluczone że coś mi umknęło bo gra trochę trwa.
Mój marsz: 2x rycerz na Lannisport, atakuje Ramsay, zostawiam ŻW bo mogę |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
2 wieże na reach, karta na PW |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
mountainsy wieża na cracklaw kon na WF rzucam roose bolton niezależnie kogo wspiera baratheon, ja nie proszę o wsparcie wygrywam te bitwę :p |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
figol napisał/a: | 2 wieże na reach, karta na PW |
Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu
Zapewne siadł Garlan więc daj coś innego, a wycofka na the Boneway.
Dla Goga niech będzie plama i wyrzucam 4 jeśli ją ma tam. Wycofka na KL.
Tyrellu gdzie to moje zwycięstwo? Ot nie chciałem po prostu abyś zajął KL, utrzymał Reach i Starfall, proste w sytuacji w której ze Starkiem mnie atakujecie, a Bara jest chętny wspierać każdego poza mną Wygrał Stark i dlatego mówiłem, że nie ma sensu tego dogrywać, ale chcieliście to nie marudzić |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
martell pewnie bez efektu jesli grey ma 5 żetonów to atakuje go wieza kon rzucam aero wygrywam z aeronem +5 i z balonem używając miecza:p jeśli ma wiecej niz 5 żetonów to atakuje martella na SE i zawsze wygrywam :p dzięki za gre:p |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Ok, nie miało to znaczenia dla zwycięstwa
Gratulacje dla zwycięzcy, dzięki za grę
Spoko się grało z kartami z draftu. Często miałem wiele możliwości podczas fazy planowania, bo moje kary i Martella wzajemnie się zazębiały, np quentyn i victorion zdejmowane/zmieniane przez plamę/tyriona. |
|
|
|
 |
|
|