galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 75 - sworn to house
Autor Wiadomość
lukiluk
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Mar, 2015   

Germanus napisał/a:
u Laniego atakował Fetor. Bolton wrócił na rękę. Druga bitwa jasna. Na 1 stronie aktualizacja dowódców

Wracam na rękę też Fetora.

Lannisportu broni Czarny Walder [2] [miecz]

Germanus
[Usunięty]

Balon. Piechota i statki są zniszczone (chyba że Greyjoy chce zachować 1 statek)

Germanus
[Usunięty]

na 1 stronie aktualizacja

lukiluk
[Usunięty]

Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć.

Jazmatos
[Usunięty]

Dziękuje za te deklaracje. 2 konie na Reach, zostawiam żw. Dowódca na pw.

Mieciu
[Usunięty]

Nie zostawiam statku w porcie.

Germanus
[Usunięty]

5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę

figol
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Mar, 2015   

Germanus napisał/a:

Odwrotnie, karta na PW.

lukiluk napisał/a:
Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć.

Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW.

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Mar, 2015   

Sorki, faktycznie odwrotnie.
Martell rycerz, rycerz +1 marsz + Żmija = 9
Tyrell rycerz, rycerz+ Victarion = 7

Rycerze Tyrella są niszczeni

lukiluk
[Usunięty]

figol napisał/a:
Germanus napisał/a:

Odwrotnie, karta na PW.

lukiluk napisał/a:

Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW.

Uniemożliwienie Martellowi zdobycia zamku, który nie jest mój, wskutek czego grę wygrałby Stark (co jednocześnie absolutnie w żaden sposób nie wpływa na moją pozycję), również byłoby kingmakingkiem, stąd moja decyzja. Masz natomiast rację, że nie powinienem był na pw deklarować wsparcia, a potem zmieniać decyzji, i za to przepraszam.
Co do wsparcia w czasie gry to pamiętam tylko przewijki, ale niewykluczone że coś mi umknęło bo gra trochę trwa.

Mój marsz: 2x rycerz na Lannisport, atakuje Ramsay, zostawiam ŻW bo mogę ;)

figol
[Usunięty]

2 wieże na reach, karta na PW

Gog
[Usunięty]

mountainsy wieża na cracklaw kon na WF rzucam roose bolton niezależnie kogo wspiera baratheon, ja nie proszę o wsparcie ;) wygrywam te bitwę :p

Jazmatos
[Usunięty]

figol napisał/a:
2 wieże na reach, karta na PW

Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu

Zapewne siadł Garlan więc daj coś innego, a wycofka na the Boneway.

Dla Goga niech będzie plama i wyrzucam 4 jeśli ją ma tam. Wycofka na KL.

Tyrellu gdzie to moje zwycięstwo? :P Ot nie chciałem po prostu abyś zajął KL, utrzymał Reach i Starfall, proste w sytuacji w której ze Starkiem mnie atakujecie, a Bara jest chętny wspierać każdego poza mną :) Wygrał Stark i dlatego mówiłem, że nie ma sensu tego dogrywać, ale chcieliście to nie marudzić :)

Gog
[Usunięty]

martell pewnie bez efektu :) jesli grey ma 5 żetonów to atakuje go wieza kon rzucam aero :P wygrywam z aeronem +5 i z balonem używając miecza:p jeśli ma wiecej niz 5 żetonów to atakuje martella na SE i zawsze wygrywam :p dzięki za gre:p

figol
[Usunięty]

Ok, nie miało to znaczenia dla zwycięstwa :wink:

Gratulacje dla zwycięzcy, dzięki za grę :smile:

Spoko się grało z kartami z draftu. Często miałem wiele możliwości podczas fazy planowania, bo moje kary i Martella wzajemnie się zazębiały, np quentyn i victorion zdejmowane/zmieniane przez plamę/tyriona.

Odpowiedz do tematu