galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #83- Balans według Leśnika.
Autor Wiadomość
Leśnik
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Cze, 2015   

Zostali Arryn, Stark i Tyrell.

Jazmatos
[Usunięty]

Ja też nie wysłałem :) Wyślij mi na pw potwierdzenie czy dobrze kartę pamiętam, bo pewno było jakaś bez znaczenia, ale że w 3 grach oglądałem dzikich i w żadnej chyba nie dałem pod spód to już nie pamiętam, która gdzie była :D Po potwierdzeniu wyślę od razu, tym razem bez zamuły dla odmiany :D

levi
[Usunięty]

wysłane

levi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Cze, 2015   

kto zalega?

Leśnik
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Cze, 2015   

Jazmatos próbuje ze mną prowadzić konwersację zamiast wysłać ilość ŻW.

Jazmatos
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Cze, 2015   

Oj no dla mnie to co wysłałem odnośnie żw było wiążące :) Reszta nie miała na to wpływu :P

Leśnik
[Usunięty]

Arryn 2
Tyrell 0
Stark 1
Greyjoy 14
Martell 1
Bractwo 1
Baratheon 0

Po spektakularnej obronie dowodzonej przez żelaznych ludzi odpieracie hordę.

NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

Greyjoy już w krukach zdecydował o budowie wieży oblężniczej na Riverrun.

Proszę nową mapę do rozkazów. Streszczajcie się proszę!

http://i.imgur.com/TBhq37W.jpg

levi
[Usunięty]

rozkazy wysłane,
ps.
powinienem mieć 2 beczki w zaopatrzeniu po wydarzeniach

Leśnik
[Usunięty]

levi napisał/a:

ps.
powinienem mieć 2 beczki w zaopatrzeniu po wydarzeniach

Dzięki już poprawione.

figol
[Usunięty]

Rozkazy wysane. Grey to raczej wygrywa w 1 marszu :razz:

Gog
[Usunięty]

jakie rozkazy? po co? riverrun marsz +1 twins najazd nawet jak bara da obrone +2 wsparcie +1 na goldroad a arryn wszędzie wsparcie to brakuej im 2 siły :d gratulacje jazma ;p gdyby nie ta wieża, to byś nie wygrał :D ale cóż ładnie Ci siadło ;) gratulacja dla jazmy i dziękuję leśnikowi za prowadzenie:D piszę się na następną :)

Jazmatos
[Usunięty]

Stąd były właśnie owe kruki do Leśnika :) Bo też mi się wydawało że pograne :) Mam 12 siły, ruszam się jako 2, Tyrell nie ma wpływu na mnie. Nawet jak Arryn da wsparcie to spalę. A Bara ma maks 9-10. Paradokslanie tylko ta karta mogła mi zapewnić zwycięstwo. Ale uważam, ze należało mi się :P Ostatecznie prawie wygrałem dużo wcześniej :P Dziękuję za prowadzenie gry i przepraszam za moje zamuły :D Grey ma nieźle, nienajgorszy deck miałem, choć gdyby mnie GoG cisnął to by było ciężko. Oraz gdyby nie ta licytacja w której wszystko przejąłem no ale zdarza się.

figol
[Usunięty]

Dokładnie to samo zauważyłem, a nie chciałem pisać daj najazd na Twins to wygrasz :P

Torn
[Usunięty]

Także gratulacje dla Jazmatosa oraz podziękowania dla Leśnika.

Leśnik
[Usunięty]

Wysłany: Pią 12 Cze, 2015   

Skoro sami zainteresowani to zauważyli to dziękuję Wszystkim za rozgrywkę oraz gratuluję Jazmatosowi zwycięstwa. Myślę, że partia była bardzo ciekawa z licznymi zwrotami akcji i zaskakującym przebiegiem. Ze swej strony chciałbym przeprosić za wszelkie niedociągnięcia, pomyłki i pauzy podczas wyjazdów.

Kolejna partia pewnie na jesieni jak wrócę do grania (o ile tempo na forum będzie jako takie).

Co do tego scenariusza to druga wygrana Greyjoya budzi we mnie pewne podejrzenia, że ten ród ma troszeczkę łatwiej. Na pewno jest tak z farmieniem golda, przez połowę gry GJ był niedoścignionym liderem w posiadaniu ŻW.

Jeśli macie uwagi to możemy tu jeszcze poprowadzić dyskusję, może Figol z pewnych wniosków skorzysta i będzie to jeszcze lepszy scenariusz. :smile:

Odpowiedz do tematu