|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #94 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Sznycelek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015
|
|
|
Okupacja Tullych niezagrożona zatem lecim dalej!
M+0: KN, KN, FM na Golden Tooth, SE na Flint's Finger, wspieram się i zostawiam żeton
Zostaje Tywin więc mam [9] do [2+?] Starka. Przewijam się. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
[2] Greatjon Umber: 2 Swords
M-1 zdejmuję bez efektu
ładny babol był na mapie podczas fazy planowania, Lannister miał 5 a nie 4 punkty na torze zwycięstwa
gratuluję wygranej |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Ano był. Zaktualizowałem to jak zaczęło się coś zmieniać w zamkach, zakładałem, że wcześniej jest ok i najbardziej zainteresowani to monitorują.
Tyrell, Lani i Stark. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Wszystko z Old Oak na Deep Deen, dowódca wysłany |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
The Mountain [2][3 miecze]
Przypuszczam że poleciał Loras.
M+1: SE, FM na The Arbor, zostawiam żeton, zagrywam Jaime Lannister [3] żeby nie przedłużać i zdobywam (prawdopodobnie, jeśli dobrze liczę) 6 zamek |
|
|
|
 |
Przeczenie [Usunięty]
|
|
|
|
Na tej mapce coś zjadło mój marsz z SE. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
nie coś tylko ktoś:
[2] Brienne of Tarth: Immediately remove your opponent's Order token from the embattled area. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015
|
|
|
Sznycelek napisał/a: | The Mountain [2][3 miecze]
Przypuszczam że poleciał Loras.
M+1: SE, FM na The Arbor, zostawiam żeton, zagrywam Jaime Lannister [3] żeby nie przedłużać i zdobywam (prawdopodobnie, jeśli dobrze liczę) 6 zamek |
Był Loras i tym razem w okolicy nie znalazł się Ogar, który by mógł uratować Rycerza Kwiatów jak na turnieju w Królewskiej Przystani. Wszystko co atakowało ginie.
Jaime wygrywa na Arborn i z absolutną dominacją Lannister wygrywa w 10 turze partię. Gratulacje i chwała zwycięzcy, podziękowania dla pozostałych graczy.
Mam nadzieję, że się dobrze bawiliście. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Serdeczne dzięki za doprowadzenie rozgrywki do końca!
Moim największym bólem w tej rozgrywce jest postawa GoGa jako Greyjoya. Owszem, przycisnęliśmy go z Lannisterem na morzu ale po kilku turach, gdy sytuacja zaczęła się zmieniać, oferowałem mu swoją pomoc w odbiciu morza i swoje wycofanie z Sunset. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że w grach widzisz tylko dwie opcje: masz szansę na wygraną i grasz lub coś Ci się nie spodoba, zirytujesz się i rzucasz grę w diabli poprzez poddanie się i wykonywanie marszy które mają Cię pogrążyć jak najszybciej. Wstyd
Lannisterowi gratuluję, pozostałym dziękuje za rozgrywkę. Mnie osobiście ten wariant (mapa, dowódcy, tory) bardzo się podoba i jest miłą odskocznią od podstawki |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuję za prowadzenie wszystkim, którzy choć przez chwilę zajmowali się modowaniem rozgrywki, czyli Grefinowi, playerowi, Gogowi, Leśnikowi i Jaszczurowi
Z osobna podziękowania dla współgraczy, mimo momentami napiętej atmosfery bardzo fajnie mi się z wami grało i cieszę się z mojej pierwszej wygranej na forum.
Nie wiem jak sprawa wyglądała za kulisami między Tyrellem a Greyjoyem, ale ja po części rozumiem nieprzyjęcie wsparcia w krytycznym momencie. GoG wiedział, że w ten sposób dałby ci Czarny łatwą dominacje, bo my bylibyśmy zajęci tłuczeniem siebie (notabene ja po 6 czy tam 7 turach stałbym w miejscu bez ekspansji, zastój totalny), a w taki sposób sprawił, że na mapie do końca każdy z pozostałej piątki miał równe szanse. Postawa GoGa pozostawia wiele do życzenia, ale ja go nie winię, to w końcu też jest Game of Emotions |
|
|
|
 |
Przeczenie [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Bara ma tylko Stannisa więc ja używam Brienne [2] i ścinam rozkaz marszu przy użyciu zdolności karty. Jestem mściwy i pamiętliwy :C |
Ach, Brienne, nigdy nie lubiłem tej naiwno-głupiej suki .
Też dzięki za prowadzenie.
Dzięki za "humorystyczne akcenty". Za raki mózgu itd. Długie kłótnie bez sensu i tym podobne smaczki.
Fajnie było się zaskoczyć parę razy. Kompletnie nie zgadzam się z Gogiem, mapka spoko, karty w miarę też. Umożliwiają dynamiczną grę, zależną mocno od właściwych zagrań w każdej sferze i korzystania z omsknięć przeciwników. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Wrz, 2015
|
|
|
dzięki wszystkim gm za prowadzenie tej gry !
udało się skończyć przed aktualizacją mapy przez autora
bardzo fajna i wyrównana rozgrywka
do następnego ! |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015
|
|