galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
The Reaper
Autor Wiadomość
Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Gru, 2008   

1: Za pół roku, może wcześniej... Osobiście każdy z nas chciałby na wczoraj, ale co możemy poradzić.....

2: Póki co nigdzie nie widziałem, by były dostępne, aczkolwiek myślę, że jak ktoś się dokopie do skanów, to nam zaprezentuje. Chyba, ze szybciej je zobaczymy po polsku... Anyway, gdyby ktoś przypadkiem jeszcze nie widział nowych Poszukiwaczy, to wygladają tak.

Beamhit
[Usunięty]

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008   

Być może Blessing działa jak Uzdrowienie, tylko dotyczy punktów Losu? Tak tylko strzelam.

Nemomon
[Usunięty]

Ciekaw jestem, czy znowu dostaniemy preorderowe karty Doppelgangera oraz Instructora...

Beamhit
[Usunięty]

http://files.boardgamegee...hp?fileid=39083

Instrukcja do Reaper'a.

Nemomon
[Usunięty]

YOU!

(jk jk)

Czyli zaczyna dręczyć na Tajemnych Wrotach. Oraz może chodzić ze Strażnika na Wzgórza oraz z Gospody na Świątynię i vice versa. Hmmm, przynajmniej z ruchem nie będzie miał problemów. Osobiście jednak myślę, że trafić go w normalnej grze będzie Uber trudno IMO, więc nie będzie odgrywał jakiejś wielkiej roli w niej samej. Cóż, pożyjemy - zobaczymy.

Kufir
[Usunięty]

Cytat:
1: Za pół roku, może wcześniej... Osobiście każdy z nas chciałby na wczoraj, ale co możemy poradzić.....

Wystarczy grę przetłumaczyć i można wydać. Kwestia miesiąca :)

Pajhi
[Usunięty]

Kufir napisał/a:
Cytat:

Wystarczy grę przetłumaczyć i można wydać. Kwestia miesiąca :)

No raczej nie wydaje Mi sie że to takie proste i kwestia miesiąca :evil: Jak znam życie to miesiąc by płyneło zChin

Aribald
[Usunięty]

Nemomon napisał/a:
Osobiście jednak myślę, że trafić go w normalnej grze będzie Uber trudno IMO, więc nie będzie odgrywał jakiejś wielkiej roli w niej samej..

Chyba nam tu umyka istota postaci Żniwiarza w grze... to nie dodatkowa atrakcja dla wszystkich, a ostrze gilotyny jakie może zgotować jeden gracz drugiemu. Żniwiarz może się poruszać tak jak gracz, zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub przeciwnie... prędzej czy później jego kosa na kogoś trafi.

D.W.
Galakta

Powiem jak się to odbędzie
1. Informacja od FFG że wtedy jest druk Reapera dla partnerów międzynarodowych.
2. Czas na tłumaczenie.
3. Druk
4. Statek (musi uważać na piratów w Somalii)
5. Jest na miejscu

My na termin wydania nie mamy żadnego wpływu. Z tym, że z tego co wcześniej usłyszeliśmy wydania międzynarodowe będa opóźnione w stosunku do wersji angielskiej o około 5/6 miesiecy. I na to wpływu żadnego nie mamy. Przewiduje premierę tego dodatku maj/czerwiec.
Chyba że zostanę pozytywnie zaskoczony.

Na pewno będziemy korzystać z uwag przy tłumaczeniu. W jaki sposób to się będzie odbywac to ciś wymyślimy.

8janek8
[Usunięty]

Dziękuję za ten gest w stronę fanów.

Patrząc na działania FFG widać że są bardzo opieszali.
Propozycja do wszystkich, którzy chcieliby ujrzeć dodatek jak najszybciej. Po stworzeniu odpowiedniego tematu tutaj (raczej jedyne miejsce gdzie może dać to skutek): http://new.fantasyflightg...efid=49&efcid=1
zasypujmy ich ponagleniami w sprawie jak najszybszego druku dla partnerów międzynarodowych.
Jeżeli jest ktoś, kto biegle posługuje się angielskim i mógłby jasno i dobitnie założyć taki temat z odpowiednim komentarzem to do dzieła.
Jeżeli nikt się nie znajdzie to postaram się coś takiego napisać w najbliższych dniach.

Katiusha
[Usunięty]

Napisz mi taki tekst po Eng (mój Eng jest za słaby aby cos sklecić sensownego stylistycznie i gramatycznie), to chętnie go wkleje tam. Nawet możesz w kilku wersjach aby nie było tak samo słowo w słowo, to może i inni ze słabą znajomoscia Eng też tak zrobią. ;)

Napisać im tyle postów aby szybko wydali, ze im sie łącza i serwer zatka. :D

8janek8
[Usunięty]

I to mi się podoba :twisted:
Postaram się w najbliższym czasie coś napisać po "zaramanicznemu" :wink:

Kufir
[Usunięty]

Po spamować mówicie ? Czemu nie! :)

Mockerre
[Usunięty]

Ci piraci z Somalii! Słyszałem, że to oni porwali nasz kontener AH...

maxus32
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008   Petycja

Podpisuje się obiema rękami pod petycją o przyspieszenie polskiego wydania Żniwiarza. :D :wink:

Odpowiedz do tematu