|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Nowi Wrogowie ze Żniwiarza |
Autor |
Wiadomość |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 Nowi Wrogowie ze Żniwiarza
|
|
|
Poniżej ciekawa sytuacja przy wylosowaniu dwóch Wrogów z dodatku:
http://new.fantasyflightg...d=1&efidt=27781
Tłumaczenie:
"Łowczy Goblin - Musisz rzucić 2 kośćmi za swój atak i wybrać niższy wynik.
Łowca - Rzuć 2 kośćmi. Jeżeli rezultat jest równy lub niższy niż twoja Moc możesz wymknąć się Łowcy. Jeżeli jest wyższy musisz z nim walczyć, nie możesz jednak rzucać kością za swój atak.
Rozwiązanie: Rzuć za Łowcę (2 kośćmi - przyp.). Jeśli możesz wymknąć się Łowcy to możesz walczyć tylko z Łowczym Goblinem. Jeżeli nie masz możliwości wymknięcia się Łowcy, Wrogowie atakują Cię na raz łącząc swoją Siłę, a Poszukiwacz nie może wykonywać rzutu kością za swój atak."
(W wypadku, kiedy możesz się wymknąć Łowcy, ale zdecydujesz się z nim walczyć, możesz rzucać za swój atak 2 kośćmi i wybierasz niższy wynik. - moje uzupełnienie i jego interpretacja - oczywiście tylko sugestia).
ps. Jak widać, należy precyzyjnie dobierać słowa w tłumaczeniu gry, aby było jak najmniej niejasnych sytuacji. |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 24 Gru, 2008
|
|
|
To prawda, sytauacja tam opisana jest dość ciekawa. Wyjście z niej jest według mnie najlepsze to, które tu podałeś w tłumaczeniu. Ale też jest to sytuacja wyjątkowa i wielce ciekawa. Dodatek i nowi wrogowie może troszkę namieszać acz to akurat dla mnie pozytyw. |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 26 Gru, 2008 Re: Nowi Wrogowie ze Żniwiarza
|
|
|
Sprawa została rozwiązana do końca. Jest jedna zmiana:
8janek8 napisał/a: |
(W wypadku, kiedy możesz się wymknąć Łowcy, ale zdecydujesz się z nim walczyć, możesz rzucać za swój atak 2 kośćmi i wybierasz niższy wynik. - moje uzupełnienie i jego interpretacja - oczywiście tylko sugestia). |
Różnicą jest to, że jeżeli zdecydujemy się walczyć z Łowcą w powyższym wypadku, to nie możemy rzucać w ogóle kostką za swój atak. Wynika to z natury walki z Łowcą. |
|
|
|
 |
|
|