|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Świat Runebound |
Autor |
Wiadomość |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 Świat Runebound
|
|
|
Witam,
ja mam takie pytanko odnośnie świata. Chciałbym wiedziec jakie jeszcze gry korzystają z tego świata gry? Wiem, że Runebound ma świat wspólny z Descent: Journeys In The Dark. Oba rozgrywają się w tym samym wymiarze, w tych samych krainach. Ale ostatnio znalazłem dodatek pod tytułem Rubound: Midnight i zacząłem się zastanwiac czy ten świat jest też wspólny z Midnight? Ile gier i jakie korzystają jeszcze z tego świata? Czy Midnight, Descent: Journeys In The Dark oraz Midnight mają wpólny świat? |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009
|
|
|
Z tego co Ja się orientuje to WSZYSTKO co wymieniłeś jest dokładnie z tego samego UNIWERSUM,a o innych nic mi nie wiadomo.Może ktoś inny coś więcej wie |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009
|
|
|
NO własnie tak mi się wydawało, że Midnight, Runebound i Descent mają wspólne uniwersum ale nie moge znaleźć nigdzie oficjalnej notki. Po Runebound i Descencie to odrazu widać, że mają wspólny świat nie jestem natomiast pewny czy Midnight z nimi ma. Własnie tego chciałbym się dowiedzieć. |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2009
|
|
|
Po długich poszukiwaniach i zaciągnięciu języka u FFG w końcu się dowiedziałem dokładnie czego chciałem. Runebound i Descent są osadzone w świecie Terrinoth i jest to zupełnie inny świat od tego w Midnight. Terrinoth i Eredane to nie są dwa kontynenty na tym samym globie, co za tym idzie są to dwa różne uniwersum. W błąd mógł wprowadzać fakt wydania dodatku do Runebounda pod tytułem Midnight ale to był uprzyjemniacz dla graczy i ukłon w stronę fanów Midnighta. Z resztą, z nieznanych mi powodów, ów wspomniany dodatek nie pojawi się na naszym rynku i co gorsza FFG zaprzestało jego dodruków. |
|
|
|
 |
|
|