|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Horror w Vermont: Machinacje Mi-go. |
Autor |
Wiadomość |
poooq [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 Horror w Vermont: Machinacje Mi-go.
|
|
|
„Myślę, że zaczynam wariować. Możliwe, że wszystko, co do ciebie pisałem, jest snem lub bełkotem szaleńca. Było wystarczająco źle wcześniej, lecz teraz stało się nie do wytrzymania. Wczoraj ze mną rozmawiały – przeklętym brzęczącym głosem mówiły o rzeczach, które boję się ci powtórzyć. Słyszałem je dokładnie pomimo szczekania psów, a kiedy skończyły, przemówił ludzki głos. Trzymaj się od tego z daleka – jest gorzej, niż ja czy ty mogliśmy przypuszczać. Teraz nie tylko nie pozwolą mi wybrać się do Kalifornii, lecz chcą wziąć mnie żywcem – nie tylko do Yuggoth, ale i dalej, poza granice galaktyki i do możliwie najdalszych zakamarków Wszechświata. Kolejne sześć psów zabite, a ja czułem ich obecność przez całą dzisiejszą drogę do miasta. Mogę wymknąć się do Brattleboro, gdzie powinienem być bezpieczny, lecz czuję się tam więźniem tak samo jak w domu. Wiem, że nie mógłbym uciec nigdzie dalej, nawet gdybym rzucił wszystko i próbował. To okropne – nie mieszaj się w to.
Twój Akeley”
Dodatek stworzony przez Hala Eccelsa, z wieloma podziękowaniami dla Myrona Wylesa, Jay'a i wszystkim, którzy poświęcili swój czas, by mógł ujrzeć światło dzienne.
Dodatek zawiera:
1 nową planszę
1 arkusz Herolda – Kolonie Kopalne Mi-Go
26 potworów Mi-Go
32 karty Obszarów
25 kart Prequel Event
20 kart spotkań w Kopalniach Yuggoth
20 kart Technologii Mi-Go
1 znacznik Toru Kopalni
3 karty Prequel Time
4 nowych Sprzymierzeńców
Zapraszamy do Manufaktury opanowanej przez Mi-go! |