galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mistrzostwa Polski - pytania
Autor Wiadomość
Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005   Mistrzostwa Polski - pytania

Już wiemy, że mistrzostwa odbędą się 24.09.2005 w Krakowie, ale czy wiadomo już gdzie dokładnie (prosiłbym o adres) i o której godzinie się rozpoczną rozgrywki? Ile będą one mniej więcej trwały? Czy możecie polecić jakiś w miarę dobry i średnio dorgi hotel (pokój tak od 30 zł za noc)? Pytam się bo jestem z dość daleka i muszę tą wycieczkę zaplanować wcześniej. Z góry dziękuję za informacje.

xshadow
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005   

Okiem zewnetrznym
-biorac pod uwage wspolprace YMCA mistrzostwa odbeda sie zapewne w okupowanym przez nich budynku przy ulicy Krowoderskiej
-co do noclegu, znajomi zawsze chwalili schronisko przy ulicy Oleandry (za budynkiem biblioteki UJ)- nadsedl czas zeby sie o tym przekonac na wlasnej skorze
A pomysl to nieglupi bo sie duzo nas tam zmiesci :)

Hudson
[Usunięty]

A ja mialem nadzieje, ze bedzie mozna grac cala noc, wtedy nocleg niepotrzebny!

D.W.
Galakta

Zawody odbędą się w Ymca i jak wynikało z rozmowy można będzie grać całą noc. Dlatego jeśi przynajmniej kilka osób będzie chciało zrobićsobie maraton nie będzie problemu.
W ciągu najbliższych 2 dni wystartuje specjalna stronka. Tam będzie wszystko opisane.

xshadow
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005   

Maj gad, jeszcze tydzien temu straszyla mnie taka wizja

16- jestem w Krakowie- uderzamy na miasto
22- melinujemy sie w YMCA
7- kladziemy sie spac
9-12- Krionah budzi mnie na kolejne partie, w ktorych mam wziac udzial :P

Teraz wiem, ze tak bedzie

Hudson
[Usunięty]

Wiec jednak jest szansa na maraton :)
Jakies fajne gry przywozicie? :) Jestem bardzo ciekaw frekwencji.

uiek
[Usunięty]

Od jakiegoś czasu ustalamy z xshadowem co kto przywiezie :) Ja na pewno zabiorę Through the desert, a takze inne gry. Jednak całej biblioteczki 65 gier na pewno nie dam rady przytaszczyć ;)

xshadow
[Usunięty]

Eh, Uiek skorzysta z każdej okazji zeby wpędzic mnie w kompleksy.
Ja z pewnoscia nie mam na polce Biblioteki Narodowej planszowek (chociaż w lubelskim chyba nikt mnie nie przebije- ale mogę się mylić) jednak z pewnoscia zwiaze cos fajnego. Na 100% karcianki- Bang!, Saboteur i byc moze jeszcze jakies niespodzianki ;)

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005   

Dobra, dobra, Uiek, zamiast sie przechwalac lepiej powiedz, czy ta wasza miejscowka daleko jest od dworca i jak tam trafic :)

xshadow
[Usunięty]

eee, rzut beretem
wychodzisz z dworca i idziesz prosto jeden przystanek
ale jeszcze lepsze jest to ze na starowke masz 5 minut drogi :)

Hudson
[Usunięty]

A co Ty myslisz, ze czlowiek z prowincji to juz w miescie nie byl? :)
Krakow troche znam, bylem tam pare razy, ale teraz jade grac a nie zwiedzac. Cale szczescie, ze blisko, bo te krakowkie tramwaje jakies dziwne, wsiada sie na srodku ulicy...

Krionah
[Usunięty]

Xs, mam rozumieć że między 7 a 9 chcesz spać? Stary nie licz na to :D A tak serio, to ja chętnie siępiszę na maraton. Planszówwk nie biorę bo mam to co Galakta wydała (w sumie to drakona, arene maximus i osadnikow) Wyprawę (zmarnowane pieniądze) magięi miecz, zombiaki. W dodatku jadę z obstawą (dziewczyna, rodzice, brat i pies :roll: bo przy okazji chcą zwiedzić miasto a ja nie musze telepac sie pociągiem). Tak więc jak ich jakoś przekonam, że raczej nie bedę im potrzebny to macie dodatkowego gracza. O by się udało :) No i wreszcie chciałbym was poznaćna żywo.

uiek
[Usunięty]

xshadow Ja to po prostu lubię ;)

Hudson nie jest to bardzo blisko dworca pkp (dworzec pks ostatnio przenieśli w inne miejsce) Zreszta dzis powinna ruszyć stronka Mistrzost z mapką jak trafić

A z tramwajami to sie pewnie nie bedziesz musial spotkac, poniewaz cale okolice dworca sa tak rozryte, ze tramwaje tamtędy nie jeżdża, z autobusami też jest jakoś dziwnie - wszystko jeździ strasznie naokoło. Najlepiej bedzie dostać sie na Mistrzostwa na piechotę.

A co do gier, na pewno wezmę jeszcze Boomtown (tutaj podenerwujemy xshadowa - to jest gra, którą dostałem od Faiduttiego:P) mogę zabrać Zug um Zug. Zresztą, ja jestem w stanie obrócić w przeciagu godziny do domu i spowrotem wiec jakby co to dowiozę inne ciekawe produkty ;)

xshadow
[Usunięty]

Uiek napisał/a:
dworzec pks ostatnio przenieśli w inne miejsce

ale jaja, zgubie sie w Krakowie
-Ni muoże być, na kuocie?

Ja tez chetnie obejrze wasze krzywe gęby na żywo :)

EDIT:
Hudson napisał/a:
ale teraz jade grac a nie zwiedzac

A czy ja mówię, że ciekawi mnie czy Mariacki nie zapadł się pod ziemię?
Interesuje mnie czy Miłościwie nam panujący- Jaśnie Oświecony Cesarsko Królewski Browar wciaż działa ;)

Uiek napisał/a:
Zresztą, ja jestem w stanie obrócić w przeciagu godziny do domu i spowrotem wiec jakby co to dowiozę inne ciekawe produkty

Dobra chłopcy i dziewcząta. Zrzutka na taksówkę towarową dla naszego kumpla po co ma biedaczyna ciągle jeździć w tę i nazad :P

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005   

Kiedy konczy sie internetowa rejestracja?
Czy bedzie ogloszone, ile osob sie zarejestrowalo?
Ile czasu trzeba czekac na potwierdzenie rejestracji? :)

Odpowiedz do tematu