Przesunięty przez: admin Sro 08 Wrz, 2010 |
Zagłębie/Katowice znajda sie gracze ? |
Autor |
Wiadomość |
Venusian Ranger [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 Zagłębie/Katowice znajda sie gracze ?
|
|
|
Znajomi nie wydaja sie gra zainteresowani a przeciez grac z kims trzeba.
A moze i sie wymieniac. Zamowilem podstawke i oba dodatki. Najdalej moge dojezdzac do Katowic.
Jest ktos z moich stron ? |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010
|
|
|
Tak ja zapraszam na granie |
|
|
|
 |
Yachu85 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010
|
|
|
Ja również chętnie rzucę komuś rękawicę na terenie Zagłębia lub w Katowicach. O ile czas, obowiązki i żona pozwoli... |
|
|
|
 |
jerry_6 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 03 Sie, 2010
|
|
|
też jestem z katowic, myślę że troche graczy z naszego regionu się znajdzie musimy tylko umówić sie gdzie będziemy grać |
|
|
|
 |
|
|
|
|
To dobrze bedzie ! Tu jest nas z 4 to bedzie lacznie z 12, a wiec zawsze na gre przyjdzie z 5 osob. Dziekuje za odzew.
Co do miejsc to moze bard bedzie prowadzil ta gre ? Albo flamberg ?
Jest slaski klub fantastyki, ale oni tam maja system rezerwacji salki no i comiesieczne oplaty. Mamy sporo barów, silesie razem ze sklepem smok(choc tu raczej za daleko) no i dobry lokalizacyjnie Mc Donalds na stawowej
Musimy pozostac w kontakcie. Po otrzymaniu kart pamietajcie napisac w tym watku to sie umowimy. Znajomi zapaleni karciarze z dawnych lat i rpgowcy twierdza, ze gra im sie nie podoba ("cukierkowosc") wiec tylko na was moge liczyc. |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
|
|
|
Mam własne duże mieszkanie na Tysiącleciu - zawsze możemy grać u mnie |
|
|
|
 |
AvantaR [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Sie, 2010
|
|
|
Mieszkam 20km od Katowic (Łaziska Górne), ale pracuje w Kce, takze po pracy co jakis czas na 2-3 godzinki moglbym sie spotkac
Miejsce - obojetne, moze byc Bard. Co prawda Bard juz olal WHI (zrobili chyba z 2 czy 3 turnieje i odpuscili), ale raczej nas nie wyrzuca SKF bym odpuscil z racji oplat. Flamberg nawet nie wiem czy jeszcze zyje, jesli zyje to mozna czasem uderzyc). A jesli ktos zna jakas przychylna graczom knajpke to tym lepiej - piwko i strawa wazna rzecz Ponoc w Gugalanderze cos tam graja ludzie. Prawda to?
Przy okazji zapraszam na forum http://whinvasion.pl - tam sa informacje o turniejach (wszystkich), decki, dyskusji na temat nowych dodatkow itd. itp. Co prawda wiekszosc uzytkownikow tego forum posiada wersje angielska, ale to chyba nie robi roznicy
Mam nadzieje, ze polska wersja WHI troche ruszy scena na Slasku, bo niestety poki co nie ma za bardzo z kim grac :/ A turnieje odbywaja sie jedynie w Pszczynie.
Venusian Ranger - znajomi karciarze sie nie znaja. IMO grafiki sa dosc podobne do Magica. Zdecydowanie nie jest to WOW TCG Zreszta sorry, mechanika to podstawa, a nie grafiki na kartach. |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Sie, 2010
|
|
|
Dobra dostałem grę, kiedy i gdzie gramy? Jak co to zapraszam do mnie |
|
|
|
 |
AvantaR [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Sie, 2010
|
|
|
Ja w tygodniu po robocie (po 16) moge gdzies zagrac (najlepiej w knajpce co by szlo tez cos zjesc).
Od razu mowie - mam wersje angielska poki co. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 09 Sie, 2010
|
|
|
Jeszcze nie mam, ale czas jest juz bliski.
Przyszly tydzien(16-22 sierpnia) mam czas pewnie non stop - za wyjatkiem moze czwartku czy soboty. Zakladam, ze w przyszlym tygodniu wszyscy beda juz tez mieli karty i przestudiowana instrukcje.
Poniedzialek,wtorek,sroda,piatek,niedziela - pasuje wam (16-22 sierpnia). Dobrze sie juz umowic w kilka osob. Osobiscie spokojnie moge ze 3 razy przyjechac do katowic w przyszlym tygodniu. |
|
|
|
 |
AvantaR [Usunięty]
|
|
|
|
No to ustawmy sie w Bardzie jakos w przyszlym tygodniu.
Jakby co to slusze pomoca w tlumaczeniu zasad (jesli jeszcze ktos nie gral). Przy okazji moge podpowiedziec czym sie teraz mniej wiecej gra i na co warto zwrocic uwage |
|
|
|
 |
Sxk [Usunięty]
|
|
|
|
A każdy przynosi jakąś tam własną talię czy po prostu ktoś przyniesie cała grę i będziemy losować karty neutralne itd. |
|
|
|
 |
Yachu85 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 10 Sie, 2010
|
|
|
Ja też w przyszłym tygodniu będę miał pewnie czas, żeby po południu (tak od 16:30) pograć w Bardzie |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie no, gramy w karcianke a nie planszowke. Tak, ze trzeba sie bawic w budowanie talii i starac sie by byla ona przykra niespodzianka dla przeciwnika Tak to sobie wyobrazam, dlatego tez kazdy ma miec swoje karty - a nie np skladalismy sie na podstawke.
Co prawda nigdy nie gralem, ale bede mial podstawke z 2 dodatkami wiec moglbym zlozyc 2 talie dla kogos kto nie ma mozliwosci skladac czy w ogole dla kogos nowego kto chce zobaczyc jak sie gra. Trzeba wkrecic pare osob zeby bylo z kim potem grac/kupowac dodatki na spolke/wymieniac sie.
Poniedzialek 16:30 bard katowicki 1sze spotkanie ? I jeszcze przynajmniej jedno sie zrobi w tym nadchodzacym tygodniu, bo na pewno ktos w poniedzialek nie przyjdzie, a ja podjechac do katowic moge. W tygodniu roboczym mam genialne polaczenia autobusowe, w weekendy troche gorzej bo nie ma szybkich ale tez daje rade. A czasu mam az za duzo teraz |
|
|
|
 |
AvantaR [Usunięty]
|
|
|
|
Mi wstepnie pasuje poniedzialek 16:30
Bede z moim deckiem Krasiowo-Imperialnym |