galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ciekawe "kombo" czy tak można
Autor Wiadomość
jerry_6 

Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 77
Skąd: Katowice
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010   ciekawe "kombo" czy tak można

mam pytanko w stosunku do zaistniałej ostatnio na stole sytuacji: czy kontratak jest uznawany jako obrażenia w walce i zostają przydzielone natychmiast?? pytanko dotyczy tej karty http://deckbox.org/whi/Grudge%20Thrower%20Assault czy można ją zagrać po przyznaniu obrażeń z kontrataku i przed zwykłymi obrażeniami w walce?
 
     
DaRKeR 
OT- Inwazja


Wiek: 32
Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 1638
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010   

tak możesz to zagrać przed przydzieleniem obrażeń z walki. Ale jeśli chcesz ją zagrać przed "kontratakiem" to musisz to zagrać przed wybraniem obrońców. Bo kontratak jest rozpatrywany natychmiast po wyznaczeniu obrońców.
 
 
     
jerry_6 

Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 77
Skąd: Katowice
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010   

tak ale muszą być jednostki wybrane na atakujące bo tylko w stosunku do nich ta karta się liczy wiec po kontrataku można je zniszczyć
 
     
DaRKeR 
OT- Inwazja


Wiek: 32
Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 1638
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010   

w FAQ 1.2 masz przebieg walki. W każdym okienku na akcję przed wyznaczeniem obrońców możesz to zagrać.
 
 
     
Salat00 
Uroboros

Wiek: 34
Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 28
Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   

Mam wrażenie, że są Panowie w błędzie. Tą kartę można zagrać dopiero po etapie przydzielania obrażeń w fazie Pola bitwy. Co oznacza, że obrażenia przydzielone zostaną później zadane (o ile oczywiście nie zostaną w inny sposób zniwelowane), a atakująca jednostka będąca celem wspomnianej taktyki zostanie zniszczona.
 
     
Harpia

Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 121
Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   

zwróć uwagę, że odpowiedzi chłopaków są sprzed roku, teraz mamy już FAQ 1,6 :)
a z resztą to będzie tak:
1. wyznaczenie atakujących
2. wyznaczenie obrońców
3. kontratak
4. przydzielenie obrażeń
5. akcja z taktyki
6.... itd
 
     
Salat00 
Uroboros

Wiek: 34
Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 28
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011   

@Harpia
Cenna uwaga :)
Nie będę ściemniał, jestem nowy w te klocki. Gram stosunkowo niedługo. Szukam w sieci ciekawostek na temat Inwazji i trafiłem tutaj. Faktycznie przeglądając wątki nie zwróciłem uwagi na datę postów w tym temacie :) Mój błąd.
Imperium to moja ulubiona armia, zawsze staram się szczegółowo pilnować zasad dlatego postanowiłem się udzielić :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 13