galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
karty rozwinięcia ciąg dalszy
Autor Wiadomość
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011   karty rozwinięcia ciąg dalszy

witam. sorry że powtórnie męczę temat.ale nigdzie nie mogę znaleść pełnych odpowiedzi na pytania (proszęowybaczenie prostoty pytań ale od niedawna jestem szczęśliwymposiadaczem Inwazji, a wcześniej niemiałem doczynienia z karciankami):
1. czy karty rozwinięcia można odkrywać, ajak tak to na jakiej zasadzie ? ...iczy poodkryciu mogę ich użyć w innej strefie ?
2. jeżeli nie,to rozumiem że zostają one zakryte do końca gry, nawet gdy jest to jednostka, i niezależnie od wytrzymałości zapisanej na karcie zawsze dają tylko 1w dla danej strefy ?
3.czy posiadacz może je sam usunąć?

pytania dotyczą wersji podstawowej,oraz bez wpływu na innych kart.

i inne pytanie:
czy atakując np.strefę królestwa,mogę spodziewać się trzech obrażeń od styolicy (trzy toporki) bądż np. wioski niczyjuej (1 toporek) czy są one tylkoi wyłącznie wliczane przy pobieraniu zasobów?

dzięki za odpowiedź i wybaczenie prostoty pytań, ale brak doświadczenia...
 
     
Ravandil 
OT- Inwazja


Wiek: 37
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 343
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011   

Witaj,

1. Jeśli jakiś inny / zewnętrzny efekt nic nie zrobi z rozwinięciem to pozostaje ono rozwinięciem, obczaj sobie z Core Setu karty np. Oderżnijta ich łby albo Wola elektorów. Także żeby przesunąć/cofnąć/odkryć czy cokolwiek zrobić z rozwinięciem trzeba na nie w jakiś sposób zadziałać.
2. Tak dodają 1 wytrzymałości dla strefy i to ich podstawowy cel.
3. Tylko efektami innych akcji/kart np. zniszczyć / cofnąć na rękę ale sam nie możesz tego zrobić.

Stolica i budynki nie walczą :)
 
     
borutg 

Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 55
Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011   

dzięki. to rozwiązuje całkowicie problem.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 13