Do poczytania |
Autor |
Wiadomość |
balint [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Kwi, 2013 Do poczytania
|
|
|
Ideą tego wątku jest zgromadzenie w jednym miejscu artykułów opublikowanych na sieci, dotyczących recenzji, felietonów itp. związanych z nasza grą.
Propoponuję zamieszczać linki, tak aby każdy mógł zapoznać się z róznorodnym spojrzeniem na grę.
Na początek RECENZJA opublikowana w serwisie POLTER. |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wojo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Cze, 2013
|
|
|
Osobiście moim ulubionym postem porównującym ME:CCG i LOTR:LCG (choć skupiającym się głównie na oddaniu świata) jest następujący: Artykuł na Tales from the Cards
W przytoczonym przez Balinta artykule podobało mi się dokonane przez autora porównanie graficzne, ale reszta wydała mi się bardzo powierzchowna i skierowana do znajomych (zdania w stylu: znowu gramy, graliśmy etc.). Zabrakło mi szerszego spojrzenia i dostrzeżenia porównania wad i zalet poszczególnych gier. |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Cze, 2013
|
|
|
Tak, artykul jest ogólny i taki miał być z założenia. Dogłębna analiza każdego z tytułów to temat na 3 artykuły z osobna, a nie to było celem tekstu, który ma mieć maks 10 000 znaków (czyli baaaardzo niewiele).
Tak, w artykule sa moje osobiste wrażenia pomieszane z elementami wspomnień. Taka była moja koncepcja na starcie i tak to nakreśliłem.
Ale dziękuję za poświęcony czas na lekturę. |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 09 Sie, 2013
|
|
|
Bardzo fajny artykuł, ciekawie zaprezentowane 2 pierwsze cykle, trafna analiza poszczególnych dodatków. Czekam na następną część. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wojo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Sie, 2013
|
|
|
Fajny artykuł.
Z dwoma Twoimi opiniami tylko się nie zgadzam.
1. Powrót do Mrocznej puszczy jest jednym z moich ulubionych scenariuszy ... właśnie przez to że wymusza na graczu pośpiech, rosnące zagrożenie lepiej oddaje moim zdaniem to uczucie bycia ściganym niż setka wyskakujących z talii przeciwności wrogów.
2. Droga do Rivendell bardzo mnie znudziła i znużyła (może celowo bo taki jest klimat tego scenariusza). |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Sie, 2013
|
|
|
Dzięki chłopaki za komentarze.
Co do oceny poszczególnych scenariuszy, to starałem się być obiektywny, ale każdy ma prawo do własnej oceny i interpretacji.
A tu chodzi właśnie o wymianę poglądów.
A już niedługo część druga tekstu |
|
|
|
 |
maclis [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Sie, 2013
|
|
|
Fajny artykuł, balint. Ile części zamierzasz jeszcze napisać?Czy napiszesz też o dodatkach print and play? |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Sie, 2013
|
|
|
Za tydzień będzie część druga. O dodatkach "druk na życzenie" będzie wspomniane |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013
|
|
|
Chyba każdy z nas tak kiedyś miał!
Ogólnie polecam tego bloga każdemu kto nie ma większych problemów z językiem angielskim
klik |
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
|
|
|
Super sprawa jakbym czytał swój opis |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
|
|
|
Berestaszek napisał/a: | Chyba każdy z nas tak kiedyś miał!
|
Znaczy jak? ;p |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Sie, 2013
|
|
|
balint napisał/a: | Berestaszek napisał/a: | Chyba każdy z nas tak kiedyś miał!
|
Znaczy jak? ;p |
kliknij w linka w poprzednim poscie |
|
|
|
 |
maclis [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Sie, 2013
|
|
|
Kolejny artykuł balinta:
http://planszowki.polter....-czesc-2-c25893
Ogólnie to podobają mi się artykuły balinta, ale tamten pierwszy był ciekawszy, ponieważ było coś na temat każdego scenariusza z małych dodatków.
W sumie to dziwię się, że balint rozegrał tylko około 200 rozgrywek w LotRa, grając w ponad 30 oficjalnych scenariuszy. Ja na samej podstawce i 5 nieoficjalnych scenariuszach mam 150 rozgrywek.
Zamierzasz napisać jeszcze jakieś artykuły o LotR lcg? |
|
|
|
 |
|