Gra o Tron PBF #2 - War is Coming |
Autor |
Wiadomość |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 Gra o Tron PBF #2 - War is Coming
|
|
|
Jako że obecna gra niechybnie zbliża się do końca, a z tego co się oriętuje zebrała się już pokaźna liczba osób które chciałyby przesieść się do świata Westeros (pewnie związane jest to z premierą 2 sezonu Gry o Tron ) otwieram nową rekrutacje.
A teraz kilka spraw technicznych:
1. Rozkazy prosze nadsyłać o nazwie tematu wyglądającym nastepująco:
GoT PBF #2 - War is Coming/Obecna tura/ Nazwa Rodu
2. Proszę nie zapomniać o umieszczaniu * przy rozkazach specjalnych.
3. Bitwy: Jeżeli chcemy kogoś wspierać podczas bitwy to proszę o info na PM.
4. Zmiany w Rozkazach/ Generałach: Będę akceptował zmiany w rozkazach/generałach dopóki nie otrzymam wszystkich rozkazów od każdego z Rodów lub w przypadku Generała od drugiej strony konfliktu. Poprawki proszę nadsyłać o nazwie tematu:
GoT PBF #2 - War is Coming/Obecna tura/ Nazwa Rodu/Poprawki
5. Wysyłanie kruków pomiędzy graczami jest jak najbardziej dozwolone oraz można wstawiać sobie oferty na forum.
6. Bedziemy grać na oficjalnych zasadach 2 edycji oraz polskiego FAQ. Jeżeli dalej nie znajdziemy tam odpowiedzi na pytanie to przeprowadzane bedzie jawne głosowanie w tym temacie.
7. Jeżeli widzisz jakiś błąd w posunięciu jakiegoś gracza, a ja to przeoczyłem daj znać odrazu. Dołoże starań by to jak najszybciej poprawić. To samo jeżeli ja gdzieś popełniłem błąd.
8. A teraz najważniejsza zasada: Bawcie się i nie bierzcie wszystkiego zbyt poważnie!
Tyle zasad ogólnych, a teraz kilka pytań:
1. Gramy z kartami Losu Btwy?
2. Gramy z Garnizonami oraz Machinami Oblężniczymi?
3. Jaki okres na przsłanie rozkazów?
Jeżeli macie jakieś jeszcze pomysły albo pytania dać znać.
Lista chętnych:
1. Abadura
2. rf.
3. gamaliel
4. Biały1
5. Ash
6. Shutt
W rezerwie:
Pulkownik
P.S Jakby co pierwszeństwo mają nowi gracze którzy nie brali udziału w pierwszym GoT |
Ostatnio zmieniony przez Darth Misiekh Czw 29 Mar, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Ash [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012
|
|
|
Moje preferencje to: zasady i setup z 2 edycji, ale bez losów bitwy -ale
jakby co to dopasuję się do większości. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Jestem i potwierdzam chęć gry (abadura). Choć jeśli chceci grać na drugą edycję to muszę sobie zasady odświeżyć. Spodziewam się jednak, że nie ma dużych różnic więc nie powinno to wstrzymywać gry. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
1. Gramy z kartami Losu Btwy?
2. Gramy z Garnizonami oraz Machinami Oblężniczymi?
3. Jaki okres na przsłanie rozkazów?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Raczej nie, wg mnie karty losów przydają się na grę dla 3-4 osób chociaż mogę się dostosować do bardziej zdecydowanych.
2. Zdecydowane TAK
3. 2 dni chyba każdemu wystarczą, chociaż ja mogę codziennie. |
Ostatnio zmieniony przez Shutt Czw 29 Mar, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
rf. [Usunięty]
|
|
|
|
1. Losy bitwy? Można z, można bez. Polecam z, bez jednostki się za bardzo mnożą bez czaszek ^^. A bez losów nie ma takiego dreszczyku emocji...
2. Oczywiście
3. Jestem codziennie, ale dostosuję się do wymagań czasowych innych graczy. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 30 Mar, 2012
|
|
|
1. Ja wolę bez Losów Bitwy, nie lubię zwiększania losowości.
2. Z garnizonami i Machinami.
3. Dla mnie może być nawet jeden dzień. Wyjąwsze, że z powodu problemów mieszkaniowych prawdopodobnie cały kwiecień nie będę miał internetu w weekendy i wieczorami. (Będę miał tylko w pracy.)
1. Czy gramy z wydarzeniami odsłoniętymi w przód? Ja preferuję grę, gdzie 3 kolejne wydarzenia są odsłonięte, więc można lepiej planować.
2. Gramy z portami? |
|
|
|
 |
rf. [Usunięty]
|
|
|
|
Wg. mnie porty jak najbardziej zostają. W innym przypadku Lwy mają jeszcze nieweselej
Co do odsłoniętych wydarzeń - nie za mało losowości zostanie? Nie mówię nie, ale nigdy tak nie grałem. Z jednej strony ciekawe rozwiązanie a z drugiej - ułatwia aż do bólu... |
|
|
|
 |
Koshiah [Usunięty]
|
|
|
|
rf. napisał/a: | Z jednej strony ciekawe rozwiązanie a z drugiej - ułatwia aż do bólu... |
Miałem okazję grać w ten sposób i polecam. Nie jest to ułatwienie, bo wydarzenia zna każdy gracz. Większego znaczenia w takiej rozgrywce nabiera dyplomacja. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
1. Bez Losów Bitwy.
2. Z garnizonami i Machinami.
3. Dwa dni. |
|
|
|
 |
Biały [Usunięty]
|
|
|
|
Mi te zasady są obojętne bo i tak gram pierwszy raz. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Co do odsłoniętych kart.
Nigdy nie grałem, ale podobno podnosi ciśnienie, szczególnie, gdy idzie o zaopatrzenie i mobilizację
Ja tam mogę spróbować tak zagrać o ile nie będę grał Baratheonami xD |
|
|
|
 |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | 1. Czy gramy z wydarzeniami odsłoniętymi w przód? Ja preferuję grę, gdzie 3 kolejne wydarzenia są odsłonięte, więc można lepiej planować. |
Tzn bo nigdy nie grałem w ten sposób? Mam rozumieć że w fazie Westeros losuje się 9 kart a nie normalnych 3? Czy jak?? Może ktos wyjasnić. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Z każdej talii zawsze odsłonięte są po 3 karty i używamy ich w takiej kolejności jak były odsłaniane. Chodzi o to, żeby wiedzieć, jakie wydarzenie będzie w kolejnych dwóch rundach i móc ewentualnie walczyć o zasoby lub też Zamki/Twierdze do mobilizacji.
To będzie wyglądało mniej więcej tak:
I II III
3 3 3
2 2 2
1 1 1
W następnej rundzie:
I II III
4 4 4
3 3 3
2 2 2 |
|
|
|
 |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
|
|
|
Dobra to podsumowując:
1. Bez karta Losów Bitwy
2. Z garnizonami i machinami
3. 2 dni na wysłanie rozkazów
4. Odsłoniete wydarzenia (3)
Tak więc dzisiaj postaram się wylosowac wam Rody a samą gre moglibyśmy rozpocząc od niedzieli/poniedziałku. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Z miłą chęcią zagram Greyjoyami |
|