Gra o Tron PBF #10 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Paź, 2012 Gra o Tron PBF #10 - Nabór
|
|
|
Właśnie co skończyłem prowadzić Grę o Tron PBF #6. Chętnie więc poprowadzę kolejną rozgrywkę. W podobnym stylu.
Jakie życzenia odnośnie samej gry? Która wersja? Dodatki? Losy Bitwy? Karty Westeros znane? Jak chcecie grać? Preferencje co do rodów?
Jak na razie udział zgłosili:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 11 Paź, 2012, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Paź, 2012
|
|
|
Druga edycja, bez losów bitwy.
Preferencje co do rodów:
Greyjoy>Stark>Baratheon>Tyrel>Lannister>Martell
Ale oczywiście dostosuje się do każdej opcji. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam, mnie pisz w ciemno, już w #6 pisałem, że się głoszę
-najchętniej zagrałbym w dodatek!
-może być z losami/bez losów bitwy
-preferencje rodowe: aktualnie brak (może tylko wolałbym nie grać Lannisterami )
-zamiast losów mogą być nieznane karty Westeros |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
cóż, mnie i tak nikt nie posłucha, bo wersje na których się wychowałem / wychowuję od 3-4 lat chyba na forum poparcia nie znajdą.
(1ed. (do 6 zamków) oba dodatki, liderzy+karty taktyk) - w porównaniu do wszystkich tutejszych PBF to jak szachy do warcabów. Tyle, że wśród niedoświadczonych ( w tej wersji) graczy gra skończy się w 2 turze. U doświadczonych graczy w 3 (każdy ród ma szanse, co jest aż dziwne). My w moim dawnym gronie super specjalistów od takiej wersji 2 razy na 11 gier dociągnęliśmy aż do 6 tury. Ale to jest non stop atak (w tym w fazie paleń i w koronek) + (dzięki kartom taktyk) dużo więcej i lepszej dyplomacji.
Ale zapomnijmy, może kiedyś.
Teraz proponowałbym takie same zasady jak w pbf#6 z 1 zmianą.
- Dać Lannisterowi karty z 1ed clash (te które ma w pbf#9) oraz wyjątkowo tylko jemu dać jednorazowy rozkaz specjalny rodowy, coby miał większą rolę niż asystenta w grze. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
a preferencje rodów:
2 ed. - zdecydowanie tyrell - greyjoy- Baratheon - martell - Lannister - Stark
2ed ze zmianą kart Lannistera - Tyrell - Lannister (obaj na równych prawach) - greyjoy- Baratheon - martell - Stark
1 ed. każda wersja - Lannister i długo długo nic (chcę wreszcie skopać tyłki czerwonymi). |
|
|
|
 |
Krw4wy [Usunięty]
|
|
|
|
Ja tez sie chetnie pisze
Osobiscie zagralbym w dance with dragons ale rowniez inne warianty mnie zadowalaja. Chyba jeszsce nie bylo tego dodatku na tym forum a jesli chodzi o rod to kazdym oprocz lannistera |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Ja chętnie spróbuje Też bym spróbował z dance of dragons o ile to nie za dużo roboty dla Ciebie Adam:) I najchętniej bez losów bitwy:p Ale zagram i z nimi Najchętniej Martell dawno nie grałem |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
No to jeszcze jednego brakuje. Za to cieszy świeża krew Jak nie będzie wyraźnego sprzeciwu niezdecydowanych, to gramy wersję z dodatku. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Możecie mnie dopisać. Też chętnie zagrałbym z nowym dodatkiem DwD.
Oczywiście, bez Losów Bitwy
@reszka
Ja rozumiem, dlaczego odpowiada ci dynamiczna wersja Gry o Tron. Sami graliśmy w CoK swego czasu do 6 zamków i gra kończyła się w 3-5 turze.
Dla mnie jednak fajniejsza jest dłuższa gra, gdzie dyplomacja przeważa nad taktyką. Takie skrzywienie, jako że wychowałem się na starym Diplomacy i pierwszym Warrior Knights
Więc nie jest to kwestia "zrozumienia" gry, tylko po prostu preferencji. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
no jak bylby dodatek to pewnie znalazl bym chwilke ale juz wszystko zaklepane wiec i tak odpadam |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
wiem, że to kwestia preferencji, dlatego uczciwie sprawę pokazuję ale nie forsuję.
Co do dodatku Smoczego, to nigdy go na oczy nie widziałem, ale słyszałem, że lannister ma jeszcze bardziej przerąbane niż w dotychczasowych wersjach.
No ale jeśli gramy w 1 ed, to ja poproszę lannistera, raczej kolejnych rodów nie muszę wymieniać. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Co do dodatku Smoczego, to nigdy go na oczy nie widziałem, ale słyszałem, że lannister ma jeszcze bardziej przerąbane niż w dotychczasowych wersjach. |
Tu możesz sobie zerknąć na początkowe rozstawienie (zwróć uwagę na np. ana garnizon w Storm's End, czy Oldtown)
A tu spis m. in. dowódców. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Mamy już komplet. Postaram się wystartować samą grę dziś wieczorem. Smoki - o ile będę miał stosowne materiały. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Smoki - o ile będę miał stosowne materiały. | Wyżej podałem źródła do kart i ustawienie, nic więcej z tego co wiem się nie zmienia (poza skróconym czasem gry). Ktoś coś jeszcze wyłapał co się zmienia? |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
tak po mapie to chyba Baratheon ma najbardziej przechlapane |
|