pozaplanszowe sojusze i negocjacje - jak? |
Autor |
Wiadomość |
coin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 pozaplanszowe sojusze i negocjacje - jak?
|
|
|
Jak macie rozwiązana część pozaplanszową? Chodzi o te negocjacje, obietnice, targi i sojusze. No bo jak to na głos przy wszystkich to nie ma tajemnicy i zaskoczenia. Jak macie to rozwiązane? Szepty? Sekretne karteczki? Pierwsza gra dopiero przed nami. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012
|
|
|
my mamy to tak, sasiedzi siedza kolo siebie zawsze w kolku:
od polnocy w prawo:
strak - barathon - martel - tyller- leninster - grayjoy - stark
zawsze z jednym sasieadm sie ugadujesz a z innym walczysz problem z wjazdem komus na plecy lecz przy doswiadczonych graczach wystarczy jakis gest zrobic aby np. martell udzielil wsparcia starka atakujacym barathona itd. w pierwszej grze bedziecie ogarniac system i taktyki a nie negocjacje |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
a ja pale papierosy, i moje sojusze najczesciej wychodza wraz z innymi palaczami podczas przerwy na papierosa niestety najczesciej nad plansza nie mozemy palic ,
a jak nie to jawnie mowimy " Stark chodz na slowko " i idziemy pogadac |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Ja polecam używanie karteczek, który symbolizują książkowe kruki. Można pisać do każdego, ale nikt nie może pokazać co 2 osoba napisała, a co powie to już "polityka". Narazie graliśmy tak 1 raz i było ciekawie-polecam! |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
A nam został nawyk z karteczkami od czasów, kiedy zagrywaliśmy się w stare Diplomacy
Ale zazwyczaj sytuacja klaruje się ponad planszą albo "w przerwach" po każdej turze, kiedy ludzie dzielą się na konspirujące grupki. |
|
|
|
 |
Radziol88 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Wrz, 2012
|
|
|
My robimy przerwy (nie po każdej rundzie). Pomaga to również trochę ochłonąć i dokładniej ocenić sytuację na mapie. |
|
|
|
 |
|