Ryzykant |
Autor |
Wiadomość |
TheFrontliner [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 01 Lis, 2012 Ryzykant
|
|
|
Cytat: | Daredevil
Action: Execute a red [LTurn1] or [RTurn1] manuever.
Then, if you do not have the [Boost} action icon, roll 2 attack dice. Suffer any damage [Hit] and critical damage [Crit] rolled.
Cost 2?
|
Dla Interceptorów i A-wingów może być przydatny, dla reszty wydaje się zbyt ryzykowny |
|
|
|
 |
Falcon [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 01 Lis, 2012
|
|
|
Tie i A-wing mają boosta, więc one bez kary ...
Tu będzie analogicznie jak z beczka jeśli jej nie masz na belce |
|
|
|
 |
TheFrontliner [Usunięty]
|
|
|
|
Ja to rozumiem, tylko przy expert handling nie ryzykujesz potencjalnie dwóch hitów.
Ja to widzę tak, jak się ma solidną przekminę i umie czytać ruch wroga to ta zdolność nie jest taka potrzebna, lepiej wstawić "marksmana" żeby zwiększyć skuteczność ataków. |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
|
|
|
TheFrontliner napisał/a: | Ja to rozumiem, tylko przy expert handling nie ryzykujesz potencjalnie dwóch hitów.
Ja to widzę tak, jak się ma solidną przekminę i umie czytać ruch wroga to ta zdolność nie jest taka potrzebna, lepiej wstawić "marksmana" żeby zwiększyć skuteczność ataków. |
Wg. mnie ta akcja da trochę nowych możliwości. Na przykład wj ednej kolejce będzie można wykonać obrót o 180 stopni pozostając praktycznie w miejscu (najpierw wykonujesz jeden zwrot z prędkością 1 podczas ruchu, a potem drugi w akcji). |
|
|
|
 |
TheFrontliner [Usunięty]
|
|
|
|
W sumie jak się na to tak spojrzy to faktycznie i stopień manewrowości będzie znacznie większy niż teraz tie figherów |
|
|
|
 |
Falcon [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
|
|
|
przyda się Y - wingowi. Ma spory zapas tarcz i hulla, a taki zwrot to dla niego wybawienie |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
|
|
|
Przydałby się, ale żaden pilot Y-Winga nie może dokupić talentu. |
|