galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
X-Wing w Radomiu
Autor Wiadomość
Nadiru Radena
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Paź, 2012   X-Wing w Radomiu

Gdyby ktoś przypadkiem mieszkał w Radomiu i jeszcze bardziej przypadkiem miał ochotę na "X-Winga", to temat dla niego/niej :)

Generalnie fani bitewniaków/planszówek itp. spotykają się w Radomiu w sklepie White Tree (al. Wojska Polskiego 16) i tam zazwyczaj można znaleźć wolny stolik. Oczywiście można też umawiać się indywidualnie - jeśli o mnie chodzi, mam ponad 100-punktowe zestawy tak Imperium, jak i Rebelii, więc mogę grać z każdym i miejsce bitwy nie ma dla mnie większego znaczenia :D

rep02
[Usunięty]

Wysłany: Pon 10 Gru, 2012   

A ja chciałbym się zapytać, czy jest dużo graczy w X-winga w Radomiu?? Bo zastanawiam się nad kupnem, ale chciałbym pograć, a nie tylko oglądać figurki na półce stojące...

Nadiru Radena
[Usunięty]

Eee, niestety - zero :( Byłbyś drugim po mnie, bo do tej pory nikt nigdzie z Radomia nie zgłosił się, że ma X-Winga, czy że chce grać. Tak więc - możesz w to zainwestować, ale na razie jestem jedyną osobą, która może z Tobą grać :) Plus jest taki, że mam myśliwce obu stron i planuję dalszą rozbudowę obu eskadr.

rep02
[Usunięty]

Na pewno jesteś bardziej obeznany w temacie niż ja, dlatego chciałbym zapytać, czy wiesz coś na ten temat, albo po prostu powiesz osobiste zdanie, czy lepiej inwestować w X-Winga, czy może w nadchodzącą Star Wars LCG? Pytam bardziej pod kątem chętnych do gry w Radomiu.

Nadiru Radena
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Gru, 2012   

Chciałbym skłamać i powiedzieć, że w "X-Winga", bo wątpię, żeby mi się to LCG spodobało aż tak, jak pojedynki myśliwców... ale realnie patrząc - graczy w LCG będzie pewnie więcej, bo wymaga mniejszego nakładu finansowego. Ja sam na pewno w tą karciankę zainwestuję, sądzę też, że znajdzie się parę innych osób w Radomiu. Z czego jedna lub dwie w Radomskiej Eskadrze Star Wars*, naszym lokalnym fanklubie :)

W gruncie rzeczy wszystko zależy od tego, co Ci się bardziej podoba - bitewniak, o którym wiemy już teraz, że jest świetny (jest już na 80. miejscu na Board Games Geek, a to jest naprawdę coś), czy też karciankę, której grywalności i sukcesu nie da się przewidzieć. I która chyba nie jest zbyt klimatyczna. Ale to tylko moja opinia oparta na przeczytaniu instrukcji, więc możesz się nią nie kierować ;) Tak czy siak - kupię i będę kupował dodatki, chyba, że naprawdę będzie to jakiś wielki szajs. W co bardzo wątpię, bo FFG ma znakomitą renomę i nie wypuszcza byle czego.

*Odnośnie Eskadry - zachęcam do zapoznania się:
https://www.facebook.com/RadomskaEskadraStarWars

W czasie spotkań zawsze gramy w "X-Winga" i będziemy też grać w "Star Wars: The Card Game" :)

Odpowiedz do tematu